Andreas Wiese må sitte igjen og regne på nytt

I sin mediekommentar sist lørdag, hevder Dagbladets mediekommentator, Andreas Wiese, at Kulturminister Trond Giske har parkert DAB ved å kreve at halvparten av husholdningene i Norge må ha anskaffet digitalradio før det settes en dato for avvikling av FM. Det er feil.

Kulturministeren sikrer tvert imot digitalisering av radioen ved å stake ut kursen for den digitale overgangen og følger opp kringkasternes egne forslag. Giske vil at halvparten av skal ha DAB først. Vi har sagt at en million solgte radioer må passeres for å kunne ta en beslutning om når FM skal slukkes. Med 2,3 personer i snitt i hver hustand i Norge betyr en million solgte radioer at halvparten da har anskaffet DAB. TNS Gallups undersøkelse fra april viser at 10,4 prosent av Norges befolkning har DAB-radio i dag . Vi er med andre ord på god vei og trenger ikke å vente i flere tiår som Wiese antyder.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Andreas Wiese må sitte igjen og regne på nytt

  1. Jan Gaski sier:

    Jeg kjøpte vakker Dab- radio til min mamma, da hun elsker og høre på radio.
    Men hun har satt denne » teak- boxen » i kjelleren. Årsaken er at stasjonen forsvant en dag, og at Dab-radioen da ga henne en vond følelse av ensomhet !.

    Uansett bør dere tenke litt på denne ubehagelige vexelen John Denver fikk trukket over seg, etter John Denvers siste » Ari- Behm- lignende uttalelsen til en journalist i USA. Stakkars, ærlige John Denver fikk ikke komme til middag i Det Hvite Hus etter dette. Ingen radiostasjoner i USA ville spille hans musikk. Platebutikkene returnerte albumene av ham til plateselskapet. Noen laget også platebål i gatene med hans utgivelser .
    Utallige år senere leste jeg en liten en-spalter i en Norsk avis : » country- sangeren John Denver er omkommet, etter og har ramlet ned fra himmelen i sitt lille privatfly «.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *