God påske med NRK radio

Påske er god tid for radio, med alt fra påskekrim, påskelabyrint og rekonstruksjon av det tyske angrepet 9.april. Og for første gang måler radiostasjonen i Norge radiolyttingen i påskeuken.

Påske er tradisjon og radio er for mange en del av denne tradisjonen. Men vi har aldri målt radiolyttingen i påsken fordi det var vanskelig å treffe folk hjemme på telefon. Men med den nye målemetoden PPM, som vi startet med rett etter påske for ett år siden, kan vi også måle radiolyttingen hele året. Alle som deltar i PPM-panelet skal ta med seg den lille dingsen som fanger opp radiosendingene over alt hvor de går, også på påskefjellet.

Jeg gleder meg spesielt til å høre Radioteaterets påskrim, De dødes tjern. Boken til Andrè Bjerke er en klassiker som også ble filmatisert i 1958. Mange ser sikkert for seg Henny Moan på vei mot tjernet. Nå får vi historien i Radioteaterets innpakning. Det blir fire spennende episoder. Premiere Skjærtorsdag klokken 23.03 på P1. Reprise på P2 dagen etter kl 18.03. Så er det allerede nå også mulig å kjøpe påskekrimmen på CD.

Påskelabyrinten har blitt en gjenganger på P1 i påsken. Sendes hver dag kl 10.05 med Viggo Valle i studio. Programmet har 20 årsjubileum og finalen går på påskeaften.

Så byr vi også på en godbit for de historieinteresserte mandag 9.april. Da kan du gjenoppleve alt som skjedde morgenen 9. april 1940, da Norge ble invadert av tyske tropper. NRK Gull sender en tre timer lang beretning om hvordan denne morgenen forløp. Denne dramatiseringen ble laget til 50-årsmarkeringen for innvasjonen i 1990, men to dager før sending skjedde ulykken med Scandinavian Star og programmet gikk ut av sendeskjemaet. Men nå kommer det altså på digitalkanalen NRK Gull. Alle intervjuer og meldinger i programmet er fiktive.

Til slutt vil jeg gjerne anbefale tv-kvelden på NRK2 Skjærtorsdag. Den er i stor grad viet fotball. P3-programmet FK-fotball har fått en hel kveld til rådighet på TV til å vise det de liker nest i hele verden, nemlig fotball. Kvelden avsluttes med å sende hele FA-cupfinalen fra 1970 mellom Chelsea og Leeds. Kampen var eksepsjonelt grisete. Mandag 2.påskedag starter fotballsesongen på P1 med 4-4-2 fotballekstra fra kl. 1730. Vi følger hvert spark på ballen.

God påske!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til God påske med NRK radio

  1. j b sier:

    Det har vært luftet mye bekymring om framtidig radiodekning i (påske)fjellet og andre strøk der nordmenn tilbringer fritiden. Den dagen NRK/Norkirng bestemmer seg for å f.eks. si klart og entydig (og forpliktende) at det VIL bli satset på DRM som vil sikre radiomottak også i fjellheimen (om så bare for et par kanaler), vil det VESENTLIG styrke tilliten til NRK/Norkings utbyggingsplaner i opinionen.

    I praksis finnes det vel ikke noe alternativ til DRM for å dekke fjellheimen. Hvorfor da nøle med å fortelle det? NÅR det kommer er et spørsmål man må ta for seg, men det burde likevel være klart HVA som kommer!

  2. Roar Olsen sier:

    Sitter i Dubai og forstår ikke hvorfor jeg kan ta inn p4 og ikke NRK på nettradio?

  3. Øyvind Vasaasen sier:

    j b, NRK har en forpliktelse til å dekke hele landet. Det betyr at vi ikke får lov til åslå av FM før vi har erstatning som dekker tilnærmet like godt. DRM er et spennende alternativ som vi følger nøye med på, men som vi menere det er litt for tidlig å konkludere med. Men vi har altså vurdert det som et suplemenet til DAB for å dekke ulike fjellområder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *