Nå er det endelig din tur, Lundteigen!

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, så blingsa jeg litt på hvilken dato Per Olaf Lundteigen skulle på valgutspørring i NRK. Men imorgen, mandag 31.08, så er det endelig hans tur!

«Nå skal vi jaggu forandre Norge». Så fint det Lundteigen, men ifølge den siste meningsmålingen som NRK og Ringerikes blad gjorde, så er du soleklart ute av Stortinget. Mye forandring man får gjort da eller? Neppe. Og jeg tviler på at Norge, og spesielt Buskerud, har nok bønder som vil ha deg som landbruksminister.

 

Torsdag 13. august skrev Drammens Tidende en artikkel om at bønder i Buskerud vil ha Lundteigen som landbruksminister. Eneste som er litt synd, er at denne bondegjengen var anonyme, ellers hadde vel Lundteigen sendt en blomsterbukett, eller kanskje noen kilo med gjødsel. Hadde de vært riktig heldig, hadde han kanskje spyttet inn en caps fra Felleskjøpet også. Men for all del, veldig hyggelig for Lundteigen dette her altså.

Men, for de som ikke er helt sikre på hva Lundteigen mener om aktiv dødshjelp, hijab i politiet og andre verdispørsmål,  så hadde en Drammens Tidende (hva skulle jeg gjort uten de egentlig?) en liste over hva politikere tenkte om ulike spørsmål.  Hele listen kan du lese her, mens her kommer ihvertfall hva Lundteigen mener!

 

1. Bør barn av religiøse årsaker kunne fritas fra svømmeundervisning med motsatt kjønn?
Nei

2. Er det greit at uniformert politi bærer hijab eller turban?

Nei

3. Skal barn kunne fritas fra gudstjenester i skolen?

Ja

4. Ja eller nei til statskirke?

Ja.

5. Bør trossamfunn være unntatt diskrimineringsforbudet i arbeidsmiljøloven, slik det er i dag?

Ja.

6. Bør man kunne selge vin i butikkene?

Nei.

7. Bør det åpnes for aktiv dødshjelp?

Nei.

8. Bør naboer varsles om personer i nabolaget som er dømt og har sonet for seksuelle overgrep mot barn?

Nei.

9. Bør det være lov å laste ned musikk til ikke-kommersiell bruk, selv om artisten ikke har godkjent dette?

Ja.( «Det er svært vanskelig å kontrollere, og det er ikke riktig å lage lover som ikke kan praktiseres.» Per Olaf Lundteigen).

Og du Lundteigen? Du sa en gang «Landet skal for framtida styres av menn og kvinner som står tidlig opp om morran». Men hva med oss som liker å sove lenge?

Hvis dette var spørsmål som akkurat DU har lurt på, så vet du nå i det minste hva Per Olaf Lundteigen tenker! Jo, bare hyggelig å hjelpe til.

Dette innlegget ble publisert i Susanne. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *