Hjelpsomme dansker


June_small.jpg

Ja, det skal ikke stå på det! Dansker er og blir snille folk! Selv om Roskilde Festival har en infrastruktur som vil imponere den stødigste ingeniøren, så har de ikke prioritert pressen like mye som publikum. Er vel ikke mer å forvente. Men heldigvis fins det snille dansker! Møt June…

Jeg hadde akkurat sjekket inn som presse, og trengte å komme meg på pressecampen for å jobbe litt. Men selvfølgelig var ikke pressecampen på samme sted som check-in. Så der sto jeg, passe fjern og spurte rundt etter pressecampen da en liten, men søt dansk jente kommer bort og sier at hun gjerne vil vise meg pressecampen.

June jobber som frivillig her på Roskilde Festivalen og har som oppgave å passe på at ting på scenen går bra. Og ikke en hvilken som helst scene, men den berømte Orange Scene. Og selv om hun jobber på Roskilde Festivals flaggskip, var hun veldig ydmyk, og det viste seg faktisk at hun studerte journalistikk.

Det er ca. 20.000 frivillige på årets Roskilde Festival og disse jobber med alt fra søppelvakt, brannvakt, billettører og sceneteknikk. Og sistnevnte oppgave jobber altså June med. Hun jobbet med det samme ifjor også, men da på en annen scene.

«Det er kult å jobbe på en scene, men det er mye tung bæring. Men jeg tror det blir en ganske spesiell opplevelse å stå på Orange Scene når Guns N’ Roses eller Franz Ferdinand rocker på scenen.»

Du lurer sikkert på hvorfor denne bloggen er på norsk, og det er av den enkle grunn at June ba meg om å skrive om henne på et språk som hun skjønner. Men frykt ikke, mesteparten av denne bloggen vil være på samisk. Nordsamisk, hvis noen tvilte.

Dette innlegget ble publisert i Roskilde blogga. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *