Natt-tog paa Balkan

Europa har endra seg sidan den foerste interrailen min i 1975. Det tyske politiet paa grensa er hoeflege og vaapenlause no. Hm!. Men natt-toget vaart gjekk gjennom Kroatia. Det var ut og inn av Schengen. Her var det gamlemaaten. Pass!!!! Vi vart glade i vaare norske pass, og vi vart minna paa at Balkan er Balkan. Sjoelv om vi vart venleg mottekne i Jygoslavia daa for over 30 aar sidan. Grusom krig sidan. Kontroll!!!! Inn i Slovenia. Snoe.
Mot middelhavs-byen varta venlege italienararar opp med frukost i restauranten. Ut i byen Monfalcone tidleg morgon. Mildt vaar-regn! Natt-toget har sin sjarm. Shcengen-grensa gaar mitt i TITO-land. Dette omraadet har vore hamneby til Austerrike/Ungarn, av og til Balkan og no det «internasjonale» Italia. Eg skal vitje son min.

Om hans jakob reite

Hans Jakob Reite er kulturmeldar på NRK Sogn og Fjordane. På denne bloggen ligg kulturmeldingar i tekst, radioklipp og bilete. ”På scenekanten” melder framsyningar, arrangement, bøker og kunst. Eg skriv også om aktuelle kultursaker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Natt-tog paa Balkan

  1. Helge Kårstad sier:

    Heldiggrisen !
    Misunne deg dette og veldig artig å lese.
    Her går det i Astruptun. regnbyger, snøbyger,alkoholsal og finanskriser som løyser deg, – ja du veit vel det meste.
    I kveld har eg vore på møte i Gaularspelet og vi lurte på om du ville ha ei rolle…… jaja kanskje du ser vikingespor på Balkan.
    Lukke til vidare, – vi følgjer med dykk….

  2. hans jakob sier:

    Er paa veg til moete mafioao i soer/Italia. Vikingar ser eg ikkje. Treng ingen nye roller. Held paa veska mi!

    hj

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *