Våren er her!

Endelig sildrer det i bekker, og fuglene synger høyt i sky. Isglatte veier og livsfarlige fortau er snart historie igjen, og sola varmer og smelter! Men bare vent, når snøen forsvinner kommer gamle synder frem! Om noen uker er hyggelige drømmen om våren blitt til en vane, og så irrirterer vi oss over fuglenes sang midt på natta, og alt arbeidet våren bringer med seg. For arbeidsoppgavene står i kø, og den romantiske forestillingen om koselige stunder blant hagemøbler og utbedringer får seg en knekk når tankene skal omsettes i handling.M

ed årstiden er det tid for drømmen om en båt. Har du allerede en båt, er drømmen alltid tilstede om en tre fot større båt. Men finanskrisen gjør sitt. Folk later som om de er fornøyde med det de har enn så lenge, og årets båtmesse blir nok først og fremst en hyggelig tur, hvor drømmene må puttes tilbake på flaske og tas fram en annen vinter.

Våren bringer også annet elende med seg. Riktignok har snøen gjort det mulig å telle ulv, og hver eneste ulv som lever på østfoldsk jord skremmer mange. Selv må jeg ærlig innrømme at jeg er langt mer engstelig for et langt mindre utyske, nemlig flotten, som så snart gresset er duggfriskt sitter og lurer og venter på ditt blod.

Skulle du bli bitt og infisert av borreliose legger du livet ditt i hendene på et helsevesen som ofte ikke finner smitten. For prøvemetodene er ikke standariserte, og kun sykehuset i Vestfold har kompetanse på området. Jeg lærte tidlig at huggormen var det farligste vi kunne møte i skogen om våren, men det folkelige navnet «Skaubjønn» viser jo at folk lenge har visst at dette er skumlere saker.

For fuglene, de som synger oss glade nå, er det heller ikke uten videre lett å få dagene til å gå. Derfor står de ofte på en åker og spiser når våren og veksten er her. Men nå brukes parasitter til å drepe fuglematen, små biller, på Moss Lufthavn Rygge, slik at vi skal slippe kollisjon mellom fly og fugl. Med andre ord skal vi reddes av parasitter der vi sitter vel plassert i setet med syden i blikket, og en drink i hånden.

Med snøsmeltingen kommer også fjellet frem, og der er det jo flere steder i fylket urgamle helleristninger. Nå viser det seg at så mange av disse er så snuskete at det er materiale nok for en hel bok. Selv har vi i den berømte Begbymannen å by på, men som vanlig kommer synden fra Sverige, denne gang Bohuslän, hvor steinhard urgammel porno nå kan studeres i boken «Kinky Rock Carvings». Nok en grunn til svenskehandel for mange kanskje, så får vi andre heller tenke oss om neste gang vi tar med barna ut på helleristningsfeltene.

Akkurat denne helga kommer vårens vakreste eventyr til Østfold igjen: Hjemmekamp på Fredrikstad Stadion, med grønt gress og drømmen om å gå gjennom kamp til seier.

Om et par uker følger Moss og Sarpsborg Sparta etter med mer begeistring og glede. Men selv dette vårtegnet hates jo av halve befolkningen, som heller vil tenne stearingslyset, varme opp tacoen og se «Klassefesten» på tv.

Jeg sier ikke mer.

God helg!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *