Farvel Torbjørn

Fotofiklet. Sorry Torbjørn, men måtte bare…

Nå har altså den dagen kommet, at vår alles Torbjørn Røe Isaksen – gladkapitalisten og en av Osenbandens sterkeste meningsfiender – i en alder av 30 år, skal slutte i jobben som Unge Høyres leder.

(Torbjørn og Castro kan vel henge litt sammen nå?)

Ja, vi ungdommer tar farvel med deg Torbjørn, og ærer deg herved med ukens baksnakk.

HØR SAKEN HER: Gla’kapitalisten seiler videre

Dette innlegget ble publisert i Kuriosa, Norge, Politikk og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

0 kommentarer til Farvel Torbjørn

  1. Tormod sier:

    Aj aj.. Det er flaut og farlig at vår statskanal lar slik partisansk propaganda komme på lufta. Flaut fordi det er fantasiløst, platt og kjedelig politisk «satire». Farlig fordi NRK, vår fremste meningsbærer, nok en gang viser at de har tyngdepunkt et godt stykke til venstre for SV. Noe som er uholdbart all den tid det er vi alle som betaler for kanalen.

  2. At Osenbanden ikke er et vanlig «objektivt nyhetsprogram» (om det finnes et slikt begrep) er vel kjent for våre lyttere. Vi prøver ikke skjule at både programleder Are og reporterne har egne refleksjoner og meninger om verden.

    Vi har, tro det eller ei, et ganske stort politisk spenn i redaksjonen.

    Og at vi har saker som tar opp problemstillinger og snakker om personer på en ytterst subjektivt måte og stiller våre egne typer spørsmål, er vel bra for våre lyttere?

    Så lenge det gir faktisk kunnskap om noe, og får folk til å utbryte «aha!», eller «ikke f#¤n». Osenbanden skal i mitt hode få folk til å reflektere over verden vi lever i. Men det trenger ikke nødvendigvis være i en gravalvorlig form for det. Men så klart, man må kunne tolke det i vårt Osenbanden-univers – med saker om det rareste, trivielle og artigste i en eller annen dal i Norge, til det mest dramatiske, utenrikspolitiske og vesentligste i Brasil.

    Mitt mål som reporter er hvertfall ikke å få folk til å bli kommunister, gjennom å baksnakke Unge Høyres leder.

    Og når det gjelder denne baksnakken (som er en fast ukentlig spalte) er den nok mer en underholdende, ja baksnakk, der vi absolutt ikke prøver å portrettere noen bredt og rettferdig. Snarere på en humoristisk måte snakke litt «uskyldig dritt» og mene noe om noen.

    Denne gang Torbjørn, og jeg tror han skjønner oss like godt som vi skjønner ham, at dette er mest for moro. Det går an å respektere noen og deres meninger, og samtidig ha det moro på deres bekostning, gjør det ikke?

    Men beklager om du syntes det var kjedelig, det var ikke min intensjon:)

  3. Hans sier:

    Sier meg enig med Tormod. ARK?

  4. Halvor sier:

    Nareas:

    Siden det er så stort politisk spenn i redaksjonen burde det vel ikke være så vanskelig å peke på et par innslag som har hatt brodd mot venstresiden da?

    Bare et par stykker?

  5. @ Halvor:
    Et par eksempler på bloggen jeg selv har laget, som ikke direkte forherliger venstresiden ( eller «et godt stykke til venstre for SV»):

    http://blogg.nrk.no/osenbanden/2007/12/12/cuba-apner-d%c3%b8rene/
    http://blogg.nrk.no/osenbanden/2008/02/26/castro-second-edition/

  6. Halvor sier:

    Ja, det var voldsomt…

  7. Tja, ikke direkte noen baksnakk nei.

  8. Chris sier:

    Herregud Nareas Sae-Khow, mener du virkelig at de sakene der var kritiske?????? Du må jo være SVer for å mene det!

    Poenget er at det ikke bare er Osenbanden, men absolutt alle programledere på p3 som noengang utrykker en politisk mening, er akkurat like rød.

    Pussig Halvor, at venstresiden, som er så opptatt av å kvotere inn mangfold overalt, overhode ikke er opptatt av mangfold i mediene. Kom med en eneste Frp-sympatiserende programleder i Nrk a, Nareas Sae-Khow. En eneste!

    Nei, når det blir brgerlig regjering neste gang er det vekk med presestøtte, og politisk kvotering i NRk – for å skape et visst mangfold

  9. Ok, holder klart med at det er mange som er til venstre for FrP og Høyre i mediene, og da også NRK. Det er vel ganske kjent. Og det har jeg selv lurt på; at hvorfor er det slik?

    Nå er det jo ikke sånn at man får jobb som reporter i radio eller skrivende journalist i en avis på bakgrunn av politisk ståsted, det vil hvertfall ikke jeg gå med på er virkeligheten.

    Kanskje, spør jeg meg (litt enkelt, generaliserende og banalt), er det er slik at rollen som den spørrende, fortellende og kritisk til makten-tenkende, passer bedre sammen med en typisk SV-sympatisør, enn med en typisk Høyre-sympatisør liksom?

    Og ikke misforstå meg, jeg er såpass oppegående at jeg respekterer alle mine venner og andre som ikke har de samme politiske meninger som meg. Noen av mine beste venner stemmer Høyre og Frp.

    Men ingen av disse har valgt samme jobben som meg. Og det er et tankekors.

  10. Lars sier:

    Da har dere kanskje tenkt å lage en den-som-er-med-på-leken-får-smake-steken sak på årsakene til Anne Lise Ryels avgang som nestleder i Oslo Ap…?

  11. Håkon sier:

    Mimir: Han er snart ti år eldre enn meg!

    Hehe

  12. Trygve sier:

    Slike saker som dette er vel årsaken til at vi til høyre leser Dagens Næringsliv og helst ikke betaler NRK-lisensen.

  13. Jan Petter sier:

    Torbjørn har vært til inspirasjon og har overbevist mange om at det er i Høyre man finner løsningene som er fornuftige og gjennomførbare!
    Lykke til videre Torbjørn!

    Hadde vi ikke hatt Høyresiden hadde vi bare hatt en radio- og en TV-kanal, glad jeg har mulighet til å høre på noe annet enn sosialistpropagandaen kommer på lufta!

  14. Chris sier:

    Fra en Minerva-artikkel: «Eller som Bergens Tidenes Frank Rossavik skrev i en kommentar: ”Med unntak av et par ellevilt frigjorte som muligens stemmer Venstre, kjenner jeg ingen kolleger som stemmer annet enn Ap, SV og RV. Skulle noen stå frem som FrP-velger, vil det være et sosialt selvmord, til og med mer ødeleggende enn å melde seg ut av Norsk Journalistlag”.

    Kanskje det er slik at det bare er raddisser som sitter å ansetter?
    Kanskje den politiske flokkmentaliteten i miljøet som Rossavk beskriver? Den som gjør at hvis du sier at Bush er dum, gal og verre en Hitler, så behøver du ikke grunngi hvorfor du mener det?
    Kanskje at hvis man sympatiserer med H eler Frp så er ikke det journalistiske miljøet verken inkluderende eller tolerant?

    Hvis ikke NRk skjerper seg, så bør en fremtidig blå regjerning reduserer krikastingsavgiften, for NRk opprettholder ikke sitt samfunnsoppdrag med å være så ensporet

  15. «Kanskje det er slik at det bare er raddisser som sitter å ansetter?»

    Det er jo nærliggende å tro at det er sånn, om de fleste av journalistene er raddisser. (Hvis ikke sjefene er mer mot høyre, for det er jo de som ansetter, ikke kollegene)

    Men fortsatt; det er drøyt å påstå at NRK ansetter noen på grunnlag av politisk ståsted er det ikke? Jeg kjøper ikke den.

    Min opplevelse er at folk begynner her, slik som i hvilken som helst annen bransje – på grunnlag av tekniske kvalifikasjoner, kunnskap, nettverk (dette nå om dagen belastede ordet – altså venner og bekjentskaper) og så klart tilfeldigheter.

    Personlig, så søkte jeg meg ikke til denne stillingen på grunnlag av min politiske legning. Like lite som jeg tror at det var derfor jeg fikk jobben.

    Men som en raddis så er jeg personlig opptatt om hvordan det går med folk i land og utland. Om forholdet mellom makt, penger og mennesker. Om hvordan man skal leve sammen, i en verden av mangfold. Hvem skal få bestemme? Hva skal få bestemme? Hvorfor?

    Og hei, det sammenfaller jo godt med jobben min. Å få stille spørsmål og utfordre det etablerte. Kanskje det ikke er tilfeldig tross alt da, at det er flere røde i pressen enn blå?

    På samme måte, er det vel ikke særlig rart at det er en majoritet av Høyre- og FrP-velgere (noe jeg velger å tro) blant landets sjefer i selskapene og blant aksjeeiere? Det ligger noe i grunnsynet, type engasjement og livsfokus kanskje?

    Ikke vet jeg, jeg bare stiller spørsmålet.

    Men for å ta det: Har en kollega som er Høyre-mann, som jeg beundrer på grunnlag av hans enorme kunnskap og engasjement. Han inspirerer, og etter det jeg vet, så inkuderes han. Jeg har ikke sett noen mobbe ham mer enn på humoristisk nivå. Og ja, jeg synes flere fra høyresiden burde jobbe som journalister, men igjen, hvor er de?

    PS.
    @ Trygve
    «Selv Dagens Næringsliv, som vel kan sies å føre en mild liberalistisk linje, har overvekt av radikale journalister.»
    http://www.digi.no/php/art.php?id=69652

    «- Hvor lang er veien fra Klassekampen til Dagens Næringsliv?- For en featurejournalist er den kort. Det viktigste er at du er kritisk.- Og verdimessig?- Der er avstanden stor.»
    http://www.dagbladet.no/magasinet/2004/09/11/407911.html

    Jeg har en følelse av at DN består av en god del raddiser de også. Har lest det i forbifarten flere ganger synes jeg å erindre. Rart?

  16. Ole Michael sier:

    Torbjørn har vært en utrolig dyktig leder for Unge Høyre og har sterkt bidratt til å revitalisere Minerva. Slikt burde man beundre og la seg inspirere av. Hva Osenbanden gjelder, kan man jo bare sitere Are som en gang kalte AP for svikere siden de ikke innførte ekte sosialisme i Norge. Å, så kritisk og sint på USA! Idiot!

  17. Jøte Toftaker sier:

    Oi oi oi, her var det hårsårt. Det er jo en ære å få en baksnakken, eller å bli karrikert. Torbjørn framstår jo som en stjerne. At Are disser USA kan neppe komme som en overraskelse, og at han bruker store ord er vel heller ingen bombe. Ofte er målet til Osenbanden å provosere, det har funket på deg Ole Michael. Det syns vi er fint for vi vil ikke nødvendigvis at folk skal være enige med oss, men vi vil veldig gjerne provosere folk til å tenke sjøl.

  18. magne gisvold sier:

    vil bare kommentere det siste nareas sier: at ganske riktig så er trekken mellom klassekampen og DN ganske stor. mye av grunnen til det er nettopp at for å kunne være maktkritisk som klassekampen er, så må du være villig til å gjøre grundig journalistisk arbeid (og ikke bare lobbe sitater fram og tilbake).

    og for å kunne beholde troverdigheten når du er så åpenbart politisk situert som KK er, så må du være dønn sikker på at du har fakta riktig. pluss at et bra fokus (som mange journalister glemmer) er «follow the money».

    dette henger jo sammen med DN’s journalistikk. for folk som skal investere pengene sine etc., så er det ikke så interessant hvilke holdninger journalisten har; det som er relevant, er at man er trygg på at journalisten har vridd og snudd på saken, og leverer topp vare. og at vi får vite hvor pengestrømmen går.

    klassisk eksempel på at journalistikk først og fremst er et håndtverk, altså. (men der de fleste utøverne av håndtverket ligger til venstre for midten. men det har sikkert mer å gjøre med forholdet mellom lønn og arbeidsbyrde enn noe annet. det er veldig få rike journalister 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *