På fikset party i New York

Partyfikser Arthur RutledgeI New Yorks klubbjungel er det en art som er på vei opp: De proffe partyfikserne tilbyr kjendiser og modeller gratis børst og penger, mens vanlige folk betaler skjorta for å henge med fiffen.

P3tv: Bli med partyfikser Arthur Rutledge på jobb

I en storby som New York er det plass for en del nisjer som ikke har livets rett i Norge. Club promoter, eller partyfikser, er ett av yrkene som er i ferd med å bre om seg. Arthur Rutledge avslutta modellkarrieren sin for cirka ti år siden, og på CV’en hadde han et vakkert ytre, catwalk skills og et enormt nettverk. Felles for mange av folkene i nettverket til Arthur, var at andre, bemidlede mennesker gjerne vil være i samme rom som dem. Om så mot betaling.

Partyfikser Arthur Rutledge

Dermed var ikke veien lang for å starte en business der dette ble satt i system. Etter ti år i gamet, inviterer Arthur Osenbanden på fest.

Vi Møter Arthur utenfor trappa til kjellerklubben D’Or i New York. På slep har han to svenske og ei norsk jente, omtrent tjue år gamle. Vi kommer ned i et relativt kult klubblokale, der det allerede klokka halv tolv er gang i dansegulvet.

Vel innenfor introduserer Arthur oss for en håndfull andre folk – og det er ikke lett å vite om disse har betalt for å være der, eller om de er betalt. Det er kanskje litt av trikset også – at alle som er der føler seg velkommen. Og det er Arthur flink til. Han mingler rundt, og introduserer de som introduseres bør.

Stappfullt gulv på D’Or

Mens Arthur gjør jobben sin som vert, kommer jeg i prat med en kar som verken betaler eller får betalt. Lawrence er modell, og en venn av Arthur.

– Jeg går alltid på Arthurs fester, sier Lawrence. – Jeg får jo gratis drikke, og det er alltid masse bra damer.

– Hvor går du når du ikke er på festene til Arthur?

– Jeg går bare på Arthurs fester. Ikke noe poeng å betale for noe jeg kan få gratis, sier Lawrence.

Iskald vodka til alle

For de andre – de som ikke er kontakter eller venner av Arthur – er det nemlig svinedyrt på klubben. Ei flaske pils koster åtte dollar, og drinker 12. De betalende gjestene får gå forbi køa, de får et bord å sitte på, de får hilse på pene mennesker – og de får ei flaske vodka per bord. Men etter det er det opp med lommeboka og velkommen til baren.

Arthur kan jobben sin. Klubben håver inn penger.

Dette innlegget ble publisert i Forbruk, Verden og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *