Hvordan selge en svart president?

Nareas Sae-Khow og Alexis Soterakis på jobb for Barrack Obama.George Bush junior har herja i USA i åtte år nå. Mange amerikanere er klare for å få en demokrat i førersetet – og det er vi i Osenbanden også. Vi vil hjelpe Barrack Obama til makta.

SE VIDEO I P3TV HER!

Som du sikkert vet, så er det amerikanske valgsystemet «litt» mer komplisert enn det norske. Kort fortalt foretar hvert av partiene (the Democratic Party og the Republican Party) først et valg av sine respektive presidentkandidater, i noe som kalles the primaries. Hos demokratene står denne gangen valget i praksis mellom Hillary Clinton og Barrack Obama.

Uansett hvem av de to som vinner the primaries, så står vedkommende for en mulighet til radikal forandring i USA; Landet har verken hatt en kvinne eller en svart ved roret. Og vi syntes like godt vi kunne hjelpe til litt: USA trenger en svart president!

Nareas Sae-Khow og Alexis Soterakis på jobb for Barrack Obama. 

Bakgrunn:
Det tok litt tid før vi fikk tak i Alexis Soterakis, én av tusenvis av frivillige i Barack Obamas kampanjeapparat. Av alle tidspunkter vi hadde valgt for å dra til New York, så valgte vi den siste helga i innspurten av petitioninga – en kandidat trenger 500 signaturer fra registrerte demokrater i hvert eneste av de 29 valgdistriktene i New York for å få stille liste til nominasjonsvalget i delstaten.

Dermed ver det en drøss med underskrifter som skulle samles og systematiseres da vi kom til Barack Obamas New York-hovedkvarter. Selv om kampanjeleder Rudy Shanks hadde lovet oss at noen skulle finne en frivillig vi kunne bli med ut blant Folket, viste det seg at det skulle gå langt fra knirkefritt. Det var flere grunner til det:
– For det første var Barack Obama i New York kvelden før – på en fundraiser-fest i Apollo Theatre i Harlem – og kampanjehovedkvarteret var ekstremt tynt befolka da vi kom klokka halv elleve om morran.
– Rudy, sjefen sjøl, var også borte. Han var i et møte med borgermester Bloomberg sammen Obama.
– Ingen av de som var på kontoret hadde myndighet til å godkjenne filming og intervju av frivillige på stand.

Etter en del fram og tilbake fikk vi til slutt kontakt med Rudy på telefonen, forklarte ham opplegget (på nytt), og han delegerte jobben med å finne en kandidat til oss. Etter et par timers leting etter noen i New York som gadd å stå på stand i minusgrader på den siste dagen av petitioning-runden, fant vi endelig fram til Alexis Soterakis.

Som dere så eller hørte lenger opp, så er Alekis ganske sikker på at Obama blir USAs president når valget faller den 4. november 2008.
– You know, Obamas supporters love him. They love him. Hillary Clinton’s supporters like Hillary. Nobody loves Hillary.

Med det mener hun altså at Obama har tilhengere som brenner for saken, som jobber hardere for sin kandidat, og som «smitter» flere med holdninga si.
Og kanskje har Alexis rett: Barack Obama tar nemlig innpå Hillary Clinton på meningsmålingene.

Dette innlegget ble publisert i Politikk, Verden og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *