Ufrivillig stop-over

Jama Masjid-moskeen

Jama Masjid-moskeen. Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Tungt snøvær i Kabul gjorde at min flyvning fra New Delhi til Kabul ble kansellert i går, og jeg måtte tilbringe dagen i India.

Indisk byråkrati har sine irrganger, men jeg kom meg til slutt ut fra flyplassen trass manglende visum, og da jeg gjorde det oppdaget jeg to ting.

For det første at terrorangrepet i Mumbai i november i fjor på ingen måte er glemt. Det er førstesidestoff i avisene og det snakkes om hele tiden. Det gjorde også David Miliband, Storbritannias utenriksminister som også var i New Delhi går. Han sa at det var klare forbindelser til Pakistan og gruppen Lashkar e-Taiba, men mente at den pakistanske staten ikke var involvert.

Det andre jeg oppdaget, eller ble minnet på, var at selv om angrepet etter alt å dømme ble gjennomført av ytterliggående islamister, så er ikke sinnet i India rettet mot landets egne muslimer.

Det har ikke vært noe vold i etterkant av angrepet, og da jeg var i gamlebyen i går ved Indias største  moské, Jama Masjid, gikk dagliglivet sin vanlige og intense gang.  Utenfor moskeen solgte kremmerne hva de hadde for hånden, plastikkjuggel, frukt, mat, klær og politi og sikkerhetsvakter var behagelig fraværende.

Dette innlegget ble publisert i Reisen til Kabul og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *