Hva har hendt på fotballbanen i Ramadi?

Det er natt i Irak og umulig å flytte på seg. Det er portforbud her i Bagdad og ingen kan bevege seg utendørs. Det er derfor umulig å få noen form for bekreftelse av hva som har hendt. To versjoner står mot hverandre.

Av Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Først meldte den irakiske statlige tv-stasjonen Iraqiya at 18 barn var drept på en fotballbane. En bilbombe skulle ha gått av. De siterte irakisk politi. Også de internasjonale nyhetsbyråene hadde politikilder på saken.

-Djevelsk planlagt
En irakisk stammeleder hevdet at 18 mennesker var drept, 12 barn og 6 kvinner. Han skyldte på Al Qaida. Det er en pågående konflikt mellom noen stammer og ytterliggående grupper i området. Irakiske barn er for øvrig drept på fotballbaner tidligere, men da var det i et sjiamuslimsk strøk. Angrepet var djevelsk planlagt. Noen hadde gravd ned bomber på fotballbanen på forhånd.

-Planlagt detonasjon
Den andre versjonen er den amerikanske. Jeg sitter nå med en pressemelding i hånden som sier at 30 innbyggere i sørøst Ramadi er såret, ingen av dem livstruende. De ble såret da amerikanske soldater skulle foreta en kontrollert detonasjon av sprengstoff. Men noe gikk galt og eksplosjonen ble langt kraftigere enn planlagt. Trykket fra eksplosjonen knuste vindusruter i området og glassplintene såret innbyggerne.

Pressetalsmann for de amerikanske styrkene i Vest-Irak, major Jeff Pool, sier til nyhetsbyrået Reuters at han umulig kan tenke seg at en stor eksplosjon som involverer barn har hendt i området uten at de vet om det. Det er derfor ikke sannsynlig at dette er to isolerte hendelser.

Jeg tviler det kommer til å bli mer klarhet i dette før i morgen når dagslyset muligens gjør at det går an å komme seg ut på sykehusene. Skriver så snart jeg vet noe.

Dette innlegget ble publisert i Bagdad-bloggen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *