Ankomst Kuwait

kuwait_650.jpg
Venting i Kuwait. Venting på flybasen som egentlig ikke finnes. I hvert fall gjør kuwaitiske myndigheter sitt beste for ikke å minne folk om at Ali Al-Salem-basen ligger ute i den kuwaitiske ørken.

Av Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Dette er amerikanernes strategisk viktigste base for å frakte soldater inn og ut av Irak. Det er forbudt å ta bilder her. Den voktes verken av kuwaitiske eller amerikanske soldater, men av et privat sikkerhetsselskap. Amerikanske soldater har ikke lov til å gå med uniform annet enn inne i leiren. Gitt stemningen i Midtøsten for tiden er det sikkert fornuftige forholdsregler

Jeg ble møtt av en sersjant i sivil på flyplassen i Kuwait og ankom militærbasen sent i natt. Noen timer etterpå meldte jeg meg for å forsøke og få en plass på et transportfly til Bagdad. En endeløs liste med amerikanske og noen arabiske navn ble lest opp.

Venter på fly
Jeg noterte meg at både James Baker og Thomas Paine var i samme kø som meg. Kanskje har noen av dem kommet seg på et fly, men jeg kom så sent i går at jeg står langt ned på lista, på plass nummer 40, og det er nesten ikke noen flygninger i dag. Det mumles om sikkerhetsproblemer i Bagdad og et av de få flyene som gikk ble fylt opp med georgiske soldater.

Håpet mitt om å nå Irak i dag svinner for hver time som går. Kanskje flyr jeg ut i natt. Jeg står visstnok på en liste for et fly som skal gå klokken to.

Dette innlegget ble publisert i Bagdad-bloggen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *