Beth Hart – snart Norgesvenn?

Beth Hart på Rockefeller. Foto: Per Ole Hagen

Foto: Per Ole Hagen

Beth Hart er en artist som har jobbet målbevisst med å bygge opp karieren sin. Hun har gjestet Norge flere ganger de siste 8 årene, og kvalifiserer nesten til betegnelsen Norgesvenn, selv om det for hennes tilfelle er svært positivt ment.

Beth Hart på Rockefeller. Foto: Per Ole Hagen

Foto: Per Ole Hagen

Beth Harts gjennombrudd kom med Leave The Light On fra hennes fjerde CD med samme navn i 2003. Siden har hun gitt ut tre album til, og til høsten kommer hun med en duo-CD sammen med bluesgitaristen Joe Bonamassa. Begge to spiller hver sine konserter på Notodden Bluesfestival i år, og det er vel ikke utenkelig at de gjør noe sammen der.

Beth Hart på Rockefeller. Foto: Per Ole Hagen

Foto: Per Ole Hagen

Bildene her er fra konserten på et nesten utsolgt Rockefeller i Oslo 27. mai 2011.

Beth Hart på Rockefeller. Foto: Per Ole Hagen

Foto: Per Ole Hagen

Beth Hart på Rockefeller. Foto: Per Ole Hagen

Foto: Per Ole Hagen

Beth Hart på Rockefeller. Foto: Per Ole Hagen

Foto: Per Ole Hagen

Dette innlegget ble publisert i Konserter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

9 kommentarer til Beth Hart – snart Norgesvenn?

 1. BH sier:

  Det er jo ikke kjipt å være ‘Norgesvenn’ akkurat.

 2. per ole hagen sier:

  Nei, men det har blitt brukt på en del mindre spennende artister tidligere, så du kan se bruken her som et forsøk på å rehabilitere uttrykket 🙂

 3. Evjuen sier:

  Dette var jo en rimelig tynn sak om en fantastisk artist som altfor få har fått opp øynene for i Norge. Har sett henne alle gangen hu har vært på Østlandet siden første gang hu spilte på Notodden Bluesfestival. En fantastisk stemme og masse gode låter med rot i veldig vanskelige ungdomsår. Har merket at alderen på publikumet har synket de senere årene, og det er et bra tegn på at fler og fler oppdager denne fabelaktige artisten. Men bra at hun blir lagt merke til og skrevet om.

 4. Stein-Erik Mattsson sier:

  Verre enn å bli kalt «Norgesvenn» kan det neppe bli for en utlending. Ordet hadde vel sin storhetstid fra 60-tallet og utover, da bl.a. Festus fra «Krutrøyk» ble lansert som dette. Men første bruk jeg har klart å spore av «nyordet! (men det kan jo finnes eldre bruk…) er fra 5. mai 1945, der Quisling i sin «gripende» minnetale over Adolf Hitler på NRK uttaler: «Hitler var også en oppriktig Norgesvenn.» Så dermed ser man hvem kan kommer i selskap med…

  • per ole hagen sier:

   Nå var det vel først og fremst litt slitne band og artister som stadig er på turné i Norge jeg tenkte på. Poenget er at Beth Hart velfortjent har fått et større og større publikum i Norge. Men det skader jo ikke med litt historieundervisning heller 😉

 5. per ole hagen sier:

  @Evjuen – Dette var ment som en bildesak, ikke en omtale, derfor lite tekst. Men jeg har sett henne mange ganger siden hun spilte på by:Larm i Stavanger for mange år siden, og er helt enig i alt du sier.

 6. anne grete loeshagen sier:

  var på Rockefeller på fredag og fikk oppleve denne dama for annen gang!
  hun er bare helt fantastisk! med en flott råskap i stemmen og akkurat passe rocka for oss over 50.. gleder meg til neste gang hun kommer til Norge!

 7. Merete Pettersen sier:

  Ja det blir jo å banne i kirka dette da (bare disipler her mener jeg), men jeg synes altså dama er oppskrytt og lite dynamisk. Det er grenser for hvor givende det er med raspete stemme og tøff fremtoning i lengden. PJ Harvey derimot byr på et langt større spekter, sånn for å tydeliggjøre hva jeg har i tankene. Har vært på konsert med begge damene bare så det er sagt.

 8. Hedda sier:

  Jeg ble fullstendig bergtatt på konserten på fredag hvertfall! En av de beste konsertene jeg har vært på rett og slett..

  http://www.espressivo.me/2011/05/28/beth-hart-live-good-gets/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *