Antone's – The Home Of The Blues

Jimmie Vaughan på Antone's. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Jimmie Vaughan på Antone's. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Det går ikke an å være i Austin uten å ta en tur innom klubben, Antone’s. Dette er byens bluesklubb, og her spiller nye og eldre bluesartister live flere ganger i uka. Tipset er å gå dit utenom selve festivalen. Da kan du høre folk som Pinetop Perkins, Hubert Sumlin, James Cotton, Guy Forsyth, Lou Ann Barton, Carolyn Wonderland og Jimmie Vaughan.

Lørdag 13. mars spilte Jimmie Vaughan, Carolyn Wonderland og The Bluebonnets på Antone’s. Klubben var akkurat passe full, og det interesante her, er at det er stor aldersspredning på publikum. Det er faktisk en stor andel i 50- og 60-åra. Det å gå på konsert i Austin, er ikke noe du slutter med når du stifter familie og får deg fast jobb.

Carolyn Wonderland. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Carolyn Wonderland. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Carolyn Wonderland har spilt i Norge, på Blues In Hell, på Bergenfest og på Nidaros Bluesfestival. Hun er et fyrverkeri av en sanger, og spiller bedre enn de fleste på gitar. I fjor vant hun to priser under Austin Music Awards. Her er et videoopptak av henne fra Blues In Hell 2008. På konserten hadde hun også Shelley King med seg på et par numre. Shelley King ble utnevnt til Texas State Musician i fjor.

The Bluebonnets. Foto: Per Ole Hagen/NRK

The Bluebonnets. Foto: Per Ole Hagen/NRK

The Bluebonnets er et nytt bekjentskap for meg. Men de spilte kjempetøft, kanskje ikke så mye blues, men mere bluesrock med gode melodier og godt spill og sang. De har holdt på siden 2007, og i år kommer den første CD-en deres.

Jimmie Vaughan 13032010-14Kveldens hovedartist var helt klart Jimmie Vaughan. Han har vært aktiv som musiker i forskjellige sammenhenger i snart 40 år, og kalles ”The Godfather Of Austin Blues”. sammen med lillebror Stevie Ray spilte han med størrelser som Lou Ann Barton, Angela Strehli, og hans startet The Fabulous Thunderbirds sammen med Kim Wilson. Musikalsk ligger han trygt plassert i Texas blues, i tradisjonen etter Freddie King. Jimmie Vaughan har også vært i Norge flere ganger, blant annet på Notodden Bluesfestival i 2007.

Konserten var bra, sammenlighet med tidligere konserter jeg har sett med ham. Jimmie Vaughan har et bunnsolid band med tenor- og baritonsax, kontrabass, trommer, ekstra gitar og trekkspill. Det siste bidrar til det typiske tex-mexsoundet som preger mange av artistene her i Austin.

Dette innlegget ble publisert i South by South West og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *