NRK Har lansert Nett-TV og Nettradio for Mediesenter

Dersom du har en PC med Windows Media Center installert vil du få tilgang til NRK under «Online Spotlight». Denne nettsiden er satt opp for at dere som bruker tjenesten har et sted der dere kan få informasjon og også komme med forslag. I første omgang kan dere bruke kommentarfunksjonen i denne nettsiden.

Dersom det blir behov for det kan vi eventuelt også sette opp et forum.

På denne siden får dere kontakt med de som utviklet NRK for mediesenter. Her kan dere være med å påvirke videre arbeid med denne typen tjenester.

Avsender: Eirik Solheim

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

20 kommentarer til NRK Har lansert Nett-TV og Nettradio for Mediesenter

 1. Tilbaketråkk: www.eirikso.com

 2. Trond sier:

  hei,
  bruker selv et annet HTPC program (www.meedio.com) og er interessert i hvordan grensesnittet til denne tjenesten er (f.eks om det er XML basert), og hvordan du får tilgang til det (internett adresse). På denne måten kunne jeg selv utvikle en plugin til HTPC programmet jeg selv bruker og dermed få tilgang til NRK sine programmer.

 3. Pål Jensen sier:

  Grattulerer med veldig bra tjeneste!
  Jeg gleder meg til fortsettelsen.
  Pål

 4. Trond sier:

  Hei, hva er urlen til dette grensesnittet? Sålangt jeg forstår er det en vanlig htmlside ala http://sms.napster.com/ehome/en_us/ehome_spotlight.html ?

 5. Leif Kyrre Skjelbred sier:

  Hei! … og ENDELIG!!

  Jeg har nå brukt MediaCenter 2005 Engelsk i rundt ett år. Og nå har jeg også hatt den norske versjonen ett par dager… Ble utrolig imponert over NrKs Online Spotlight! Helt Konge! Stå på! (TV2 sin virker som sliter litt enda…)

  Synd ikke Spillelister og «spilles nå» også er tilgjengelig gjennom MediaCenter (eller er dem det?)

  Håper det kommer om ikke annet =)

  Keep up the good work!

  Kyrre

 6. Bjarte sier:

  Jeg synes det er helt uakseptabelt at dere velger å buke et proprietært format fra Microsoft. Det er i utganspunktet et utrolig bra prosjekt, men å stenge ute alle som ikke bruker produkter fra Micrsoft, og gjøre det umulig for andre å utvikle programmer som kan spille av programmene er ikke holdbart. Dere burde bruke en åpen standard som er garantert å virke i fremtiden, som f.eks H.264. Siden vi allerede har betalt for dette gjennom skatt og lisens, så burde det være åpent og gratis for alle.

 7. Thomas sier:

  Hei!

  Bruker også Meedio som en annen her og får følgelig ikke tilgang til dette. Hvilken nytte og hensikt er det å benytte Media Center spesifikke utvidelser for å presentere dette innholdet?

 8. Kai S Fredriksen sier:

  Hvorfor velge et lukket format, framfor en åpen standar? Og ikke minst hvorfor lukker dere så og si oss brukere av OS X ute fra denne fantastiske tjenesten og ideen. Jeg betaler lisens, og har vel derfor rett på å kunne bruke/se programmene jeg betaler for!

 9. Holger sier:

  Idioten.

 10. Benoni Hartvich sier:

  Meget bra, NRK. Meget brukervennlig (mer enn den «vanlige» NRK netttv og stappet med meget godt innhold. Brukere av andre mediesentre kan glede seg til dette blir tilgjengelig. Er spent på utviklingen!

 11. Svein Egil sier:

  Jeg får flere feilmeldinger når jeg går til Online Spotlight NRK.
  Runtime error 144, 142 + flere.
  Dette skjer ikke hos de andre som tv2 osv.
  Min PC er en laptob, Toshiba qosimo G20 XP-MCE.
  Finnes det noen forklaring på dette?
  Er det Microsoft .net framework som forårsaker dette? Håper på svar.

 12. Øystein Larssen sier:

  Bra av NRK å gi microsoft monopol .. hva med alle oss som ikke bruker Windows Media Center? Så det er dette lisenspengene mine går til ….

 13. Ketil sier:

  Synes tjenesten fungerer fint. Det eneste som jeg synes mangler er muligheten til å lese nyheter (annet enn de få setningene som vises på første skjerm).

  Jeg kunne godt tenke meg muligheten til å bla meg gjennom nyhetene som distribueres gjennom RSS.

  Vil dette komme etterhvert?

  En annen ting jeg har å utsette på tjenesten er utseendet. Jeg skjønner ikke helt hvorfor dere ikke har valgt å benytte deres egen grafiske profil når sidene ble designet. Jeg ville heller ha benyttet et renere design med utgangspunkt i utseendet på NRK programoversikten (den som vises før og etter normal sendetid). Jeg ville også ha fjernet «metallbarene». Disse tilføyer ikke skjermbildene noe annet enn «støy». Ved å gjøre disse endringene ville man ha fått mer plass til å presentere informasjon.

  Bare en tanke…

 14. Systemutvikler sier:

  har noen URL til hvilke webservices NRK bruker under MS MCE?

  er jo være enkelt å utvikle noe for feks mediaportal hvis man bare kan få tak i XMLen, samt finne ut hvordan man skal generere nye XML-filer utifra hva slags innhold man er ute etter.

 15. Geir Atle sier:

  Heisann… Jeg har kjøpt meg Windows Vista, og lurer på om dere skal lage en gadget til sidepanelet som tv2 ? Dette er gennialt når jeg sitter på skole og jobb og skal se f.eks vm på ski osv.

  Og i Windows media center finner jeg ikke no plass og logge inn, så jeg får ikke til og bruke «betalingstjenestene» deres..

 16. Geir Atle sier:

  Heisann… Jeg har kjøpt meg Windows Vista, og lurer på om dere skal lage en gadget til sidepanelet som tv2 ? Dette er gennialt når jeg sitter på skole og jobb og skal se f.eks vm på ski osv.

  Og i Windows media center finner jeg ikke no plass og logge inn, så jeg får ikke til og bruke «betalingstjenestene» deres..

 17. halvor sier:

  tjenesten fungerer ikke optimalt med widescreen i Vista.. :/

  kun en liten del av nrk-siden vises, og man må scrolle sidelengs for å se hele innholdet. Problemet er bare at å scrolle sidelengs er mildt sagt vanskelig i et program som ikke viser scroll-bars 🙁

  Om dette problemet også oppstår i skjermen/oppløsning i 4:3-modi vet jeg ikke

 18. Jens Nyborg sier:

  Greit !!!

  Nu har jeg slitt med ikke at kunne se nrk her i dk efter TDC tog vekk nrk fra programlisten.
  Og endelig får jeg se mine favoritkanaler igen 🙂

  En af innleggen ovenfor gikk inn på hvilken lenke der skal bruges.

  I alle fald i MCE skal internetspråket settes til norsk, og mce internet setup køres att. Det skall da da bli igen plugins der gir programlenken.

  Jens

 19. Tony sier:

  Har Vista, og brukt online spotlight en god del. Nå har plutselig NRK og TV2 blitt borte. Bare TvNorge igjen. Noen som har det samme?? Eller er det noen som vet hva som har skjedd?

 20. Tess sier:

  NRK og TV2 er borte her også. Har noen en link til NRK/TV2 så jeg manuelt kan legge de inn i Viste Media Center?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *