Ha is i magen

Kveldens store spørsmål vil være om Agnete bryter isen hos de europeiske (og australske) publikummet i kveld, eller om hun blir sendt ut i Grand Prix-kulden?

image

Vi håper jo på det første, men siden vi liggger så nære og hos noen under kvalifiseringstreken så kan denne sendingens siste minutter bli en kuldegyser av dimensjoner og man må være en smule forberedt på en kald skulder fra de som stemmer.

Før jeg går amok med flere kalde betraktninger så får jeg si at hvis Norge (mot formodning) skulle ryke ut, vil det skyldes at det norske folket valgte denne ganske så uvanlige poplåten som Agnete stiller med. Det faktum at hun omtrent har vært i hi siden hun kom til Stockholm vil ikke ha noe overhode å si på resultatet. Med skulle dette skrekkscenarioet skje vil nok de beskyldningene komme er jeg redd.

Men, jeg er ikke redd, jeg er helt avslappet, dette vil gå bra og ett av de ti navnene på land vi vil høre i kveld er: NORWAY.

Og kjenner jeg svenske TV-produsenter rett kan det meget vel skje at Agnete og teamet her i Stockholm og alle nordmenn og andre fans av Agnete sin låt bli satt skikkelig på pinebenken. Jeg tipper og spår at Norge blir lest opp sist jeg.  Selv om de sier at oppropet av hvilke 10 land som går videre er i tilfelxdig rekkefølge så er det i beste fall en hvit løgn. Nesten bestandig er det ett land som har vaket i kanskje-til-finalen-gjørma som blir lest opp sist. Mange hadde Malta på kanskje-listen sin på tirsdag og når ble de lest opp? Jo sist.

Denne nervepåkjenningen må være ett helvete for artist og delegasjon som sitter i green-room og venter på å få lest opp sitt lands navn. Tilbake i 2008 da Norge og Maria ble lest opp sist gjorde kameramannen i green room et skikkelig slem ting mot dem. De som sitter i green-room ser jo hvilke land det står kamerateam foran og er det tilfelle har man straks håp om å bli ropt opp. Da det bare var ett land igjen stod det ingen kamerateam foran Norge, og de trodde ett øyeblikk at Eurovision-eventyret var over. Men, da programlederen sa Norway spratt det en kameramann frem og filmet gledesscenene til Maria, Mira Craig og resten av teamet. Dirty striks, men når det gikk så bra så for vi være rause og tilgi det.

På den andre siden siden er tilstanden til Agnete så alment kjent at det kan være at man leser opp Norge først for å være grei. Uansett, Norway blir lest opp i løpet av slutten av sendingen, det er jeg veldig sikker på.

Kos dere med showet, det er også veldig underholdende og morsomt nok en gang. Heia Norge og heia Agnete, du vil gjøre oss stolt i kveld.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.