Hvordan går det i semifinale 2 – 2016

Jeg tenker generelt på alle artistene som skal synge i kveld og i morgen kveld og spesielt på Agnete. Nå gjelder det og hvordan går det mon tro

image

Som vanlig kjører jeg på med 3 terningkast for sang, fremføring og kostyme. Agnete gjorde det veldig bra på første gjennomkjøring. Hun var litt uoppmerksom mot slutten, men hun smilte bredt av denne «feilen» selv så det vil være fikset til fremføringen som gjelder senere i kveld. Og Petra og Måns fortsetter å imponere, kvelden åpningsnummer er det virkelig fart i.

Melodi 1 – Latvia

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Kul åpning på kvelden og artisten prøver sitt beste på å være kul han også. Men, for meg blir dette en litt anstrengende kulhet som jeg ikke helt kjøper gitt. Han virker mere desperat enn kul og ettersom låter går blir dere mere skrik en synging på gutten. Og løærne var heller ikke kule gitt.

Melodi 2 – Polen

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

De som har 80-tallets puddelrockballader fortsatt frisk i minne vil dette være 3 hyggelige minutter. Gutten har stemmebåndene innstilt på sterk stemme og leverer varene. Dette er en ikke altfor spennende ballade, men med en slik leveranse blir dette absolutt hørverdig. Jakken var passe kul den også da.

Melodi 3 – Sveits

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Noen skal ha for forsøket og vår sveitsiske venninne er i denne katogorien. Hun mener sikkert godt, men feiler på de fleste områder. Sangmessig er det mildt sagt ganske anstrengende, hun vrir seg som om i smerte og kjolen, ja hva har stylisten og artisten tenkt her.  For sangen i seg selv er ikke så dum nemlig.

Melodi 4 – Israel

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Nok en som mener veldig vel, men sliter med leveransen. Dette er en inderlig låt, men hvorfor er artisten nærmest død i øynene. Makan til innadvendt fremføring er det sjelden jeg har sendt. Har har hatt masse attitude på pressekonferansene, har han brukt opp alt siden det mangler så totalt nå?  Synd, for låten er fin og han kan synge.

Melodi 5 – Hviterussland

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Her har vi en kar som prøver å være rocket, men det går heller dårlig gitt. Han opptrer med seg selv i flere sekvenser uten at det blir dobbelt så bra, vil nesten si dobbelt så ille jeg. Han synger forsåvidt greit nok og kostymet er vel også innenfor uten at jeg hiver meg utpå de store jubelscenene.

Melodi 6 – Serbia

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Så en sterk ballade fra Balkan som faktisk ikke er balkanballade. Denne hadde mange vokalsterke amerikanske artister tatt til sitt hjerte, men den hadde kanskje gjort ett annet mellomspill enn noe etnisk serbisk da. Flott og følelsesmessig fremføring, sterk stemme og sterk låt blir bra det. Og kul kjole.

Melodi 7 – Irland

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

En gutt som er vant til store scener fra boybandforhistorien sin, men jammen er han fortsatt i boybandkjøret musikkmessig også. Han har en stemme som av og til er på grensen av ytegrensen, men han holder seg innenfor. Tror at mange nok av de som husker han fra før vil stemme og at han vil seile i solskinnet til finalen. Kul jakke.

Melodi 8 – Makedonia

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Dette er balkanballade så det holder herfra til månen og siden denne damen har deltatt før vet hun hva det dreier seg om. Usannsynlig mye patos her og en kan nesten spørre seg om det kanskje er litt for mye av den godsaken. Hun skriker litt for mye på slutten og det blir nestenb slitsomt å høre på. Grei kjole.

Melodi 9 – Litauen

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Og så ende en artist med fortid fra den store Grand Prix-scenen. Han er den fløtepusen og så prøver han seg på en skikkelig tøff sak en av låt. Han klarer seg forsåvidt sånn passe på, men blir dette helt troverdig da? Ikke for meg, det blir for mye bråk og ellers ullent på helt feil måte.

Melodi 10 – Australia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så over til en skikkelig bra levert stor tøff ballade. Hun er ikke store jenta egentlig, men stemmebåndene er meget godt utviklet gitt. Fremfragende fremføring og en av kveldens største og kuleste kjoler. Hun har sunget seg inn i tetstrden i år og der må hun gjerne komme også.

Melodi 11 – Slovenia

Sang 2 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Så skal vi på køntrikjøret. Og synd for henne, slik kjør er jeg ikke helt i vater til å være med på. Dette gir meg ingenting, får håpe at det køntrifrelste blant oss blir mere lykkelig enn meg av dette. På det positive siden skal hun ha at hun synger abolutt bra og kjolen er kul den.

Melodi 12 – Bulgaria

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Så skal vi over til moderne musikk og det er vår bulgarske venninne så tar oss på den moderne galeien. Og det gjør hun på en flott og upåklagelig måte og hun sikrer nok ganske så sikkert hjemlandet sitt sin andre finaleplass i historien. Kjolen er passe gærn og passer til sanger, stort sett hadde den vært helt feil.

Melodi 13 – Danmark

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Hvis dette er soldatene for kjærlighet tror jeg at jeg blir pasifist. Her har tatt alle de dårlige elementene boyband-musikk er kjent for og rørt sammen i en smørje. Uoriginal låt, tvilsommme vokale ferdigheter, innstudert sjarme og manglende kjemi på scenen. Selv ikke danskene selv har tro på denne låten.

Melodi 14 – Ukraina

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Denne låten har sust opp på favorittlistene etter at øvelsene begynte. Jeg liker låten jeg, men tror vel også at denne låten kan gå på en smell rent resultatmessig. Veldig innadvent fremføring, selv om jeg vet om at hun synger om noe alvorlig catcher jeg ikke helt historien hennes. Kul kjole og litt uvanlig artistisk fremføring.

Melodi 15 – Norge

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Vakkert, vakkert, vakkert. Og hun selger den sterke historien sin rett og sterkt i kamera. Det er så bra at jeg blir litt satt ut av glede. Hun synger fletta av de fleste her og har full kontroll på absolutt alt hun gjør. Voi voi dette satt Agnete! Og du sikret oss finaleplassen, det er jeg 100% sikker på.

Melodi 16 – Georgia

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Jeg liker tøffe rockelåter også jeg og denne er ikke av det dårlige slaget denne. Men, fremføringsmessig blir dette altfor bråkete og nesten på grensen til psykedelisk. Og nå er man såpass langt inne i sendingen at en tissepause er absolutt på sin plass. Og vannforbruket vil ha en målbar økning disse tre minuttene.

Melodi 17 – Albania

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Da denne låten vant sin nasjonale finale på albansk var låten ganske så fin den, Den har senere blitt pusset på og blitt på dårlig engelsk. Mye av sjarmen er dermed borte og selv om hun synger sktt aller beste og har rett så fin gullkjole blir dette noen for glemmeboken er jeg redd.

Melodi 18 – Belgia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Heldigvis redder vår belgiske venninne kvelden med en partybombe av dimensjoner. Her svinger det til tusen og hun har vært fornuftig nok til å ta med seg 5 dansende venner på scenen for å skape party. Og med ett så sjarmerende smil kommer mange fingre til å danse på tasteturet for å taste for sang nummer 18. Freshe klær som passer perfekt til låten. You can party girl!

Litt forvirring her nå, da Georgia får synge på nytt grunnet tekniske problemer. La oss håpe at dette ikke skjer i morgen,

Da skal det tippes og etter veldig mye fundering har jeg kommet til disse 10 landene:

Polen

Serbia

Irland

Makedonia

Australia

Slovenia

Bulgaria

Ukraina

Norge

Belgia

Får jeg ti rette kan jeg muligen Grand Prix-genirerklære med selv. Om 24 og en halv time er speningen utløst.

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.