Semifinale 1 2016 bedømmes

Da skal de 18 landene som synger i semifinale 1 fremføre sine låter for publikum i salen + de profesjonelle juryene rundt omkring i de deltagende landene. Med andre ord her må det være full skjerping og topp innsats. Årets Eurovision er virkelig i gang.

image

Og jeg har innsett en ting – etter å ha vært her en uke og hørt alle låtene minst 5-6 ganger så liker jeg dem alle. Så det er med mikroskop omtrent jeg må skrive noe mindre bra om noen av dem. Men, man må jo kunne skille klinten fra hveten. Som vanlig gir jeg 3 terningkast, ett for sang, ett for fremføring og ett for kostyme. Og Petra og Måns blir ett flott programlederpar, det er jeg ganske så sikker på.

Melodi 1  – Finland

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Fresk start på showet, men dessverre så blir dette forsøket med finsk funk noe det ikke er veldig mye trøkk i. Det tar aldri av og blir rett og slett litt keitete. Men, vokalmessig er det ikke mye å klage på og sjarmen er absolutt til stede. Og buksedressen da, fin farge ihvertfall.

Melodi 2 – Hellas

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Vanligvis leverer dette landet oss upåklagelige show. Dette er på de fleste områder under det man kan forvente på enhver russerevy i Norge. For meg er dette nesten hjelpesløst dårlig, men de skal ha for den nasjonale innflytelsen de har i låten, pluss at kostymene også har gresk snitt over seg.

Melodi 3 – Moldova

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Deler komponist med Norge og det er tydelig at han har mange stiler inne. Vår moldovske venninne har vært en av de mest synlige artistene denne uken og det kan hun angre på nå. Stemmen er på vaklende grunn til tider. En passe vanlig dance-låt som verken imponerer eller skuffer. Kjolen er kul nok den og passer til låten.

Melodi 4 – Ungarn

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Så roes det ned og for en flott måte å gjøre det på. Rusten og rå stemme passer perfekt til en slik tøff og passe emosjonell låt. Her leveres det på høyt nivå og her leveres det troverdig. Kul T-skjorte og rufsede bukser passer også inn her. Alt i alt lite å trekke her gitt.

Melodi 5 – Kroatia

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Kveldens tyngste kostyme 18 kilo. Spesielt kan det ihvertfall kalles. Stemningsfull sang så ikke noe å si på det, vokalmessig er det også helt innenfor. Tror vel denne hadde vært enda finere sunget på kroatisk enn på engelsk da. Og nå trekker jeg tilbake min uttalelse om innenfor vokalmessig, hun har sine feilskjær av og til gitt.

Melodi 6 – Nederland

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Sånn musikk som dette kommer aldri til å bli min favorittmusikk. Og jeg har bred musikksmak. Det er en koselig grunntone i hele låten, men det klarer ikke artisten og bandet hans å frem i fremføringen sin. Dette er sjarmløst og vakre blå øyne til tross og kul dress så virker dette ikke på meg. Men, upåklagelig vokalmessig da.

Melodi 7 – Armenia

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Treg åpning, men den avsluttes med ett smell og da blir det fullt trøkk resten av låten. Vakker dame og nok en som har fullt kontroll å stemmebåndene sine, låten er ikke altfor spennende, men denne damen gjør maksimalt ut av låten. Den badedrakten hun opptrer i kunne hun derimot ha spart oss for.

Melodi 8 – San Marino

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Endelig skal vi på diskokjøret, men vi skal starte litt tregt for trøkket kommer her også. Vi får håpe publikum er i skikkelig retro-disko-humør da kan denne sanke mange diskoglitrende stemmer. Jeg synes dette er kult, mafiakledd sanger og sølvkledde damer, det blir ikke retrokulere enn det liksom.

Melodi 9 – Russland

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Årets største favoritt og han bærer det favorittstempelet med rak rygg. Denne Grand Prix-kaken er bakt med de beste ingredienser, smaker sikkert helt perfekt, men er det den meste spennende og kule på dette kakebordet? Ting kan bli for overdådig og litt too much, og på TV-skjermen er han ikke plagsomt sjarmerende, han ser mere utslitt ut.

Melodi 10 – Tsjekkia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Kveldens beste låt ifølge mine smaksløker. Skal endelig tsjekkisk TV-tittere få en Grand Prix-kveld der de går fornøyd til sengs. Vakker dame, upåklagelig sterk stemme og en overdådig vakker sang fylt med melankolske undertoner som smelter mitt hjerte på sekunder. Blendende vakker kjole, dette var innertier gitt. Hvis ikke dette blir finaleplass blir det bråk i morgen kveld!!!!!

Melodi 11 – Kypros

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Rytmisk poprock på sitt beste etter min standard. Litt 80-talls vibber her og det taler ikke imot en låt etter min smaksløker det heller. Dessverre synes jeg dette ikke blir så bra i TV-ruten, litt for rotete og altfor mange skiftende TV-bilder. Men, fikk med meg ett skikkelig Teigen-splitthopp fra en gitarist der. Rockegutter har rockeklær på seg som hør og bør.

Melodi 12 – Østerrike

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Denne låten gir meg en litt manisk følelse, den er for rask til å være ballade og for rolig til å være dansbar, hva kaller man egentlig slik musikk? Og den gode stemningen hun gjør sitt beste for å lage er jeg ikke helt sikker på om jeg vil kjøpe, Men, hun er ett sjarmtroll på scenen og har en av kveldens vakreste kjoler, det skal hun ha.

Melodi 13 – Estland

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Det er nesten så man venter at James Bond skal tre frem fra scenemørket. Men, denne karen må nok få mere pondus før han kan spille den rollen, Men, låten til en James Bond-film kunne han sunget med bravur. Deilig mørk stemme og han har nesten den innlevelse en slik låt skal fremføres med og med sylskarp dress blir dette alt i alt en god opplevelse.

Melodi 14 – Aserbadsjan

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Svensk alt sammen dett, med unntak av sangerinnen altså. Og når det gjaldt som mest har hun faktisk skjerpet seg og synger ganske så bra. Fighting spirit i den jenta. Og ikke siden Anne Karine Strøm tilbake i 1976 har vi sett en lekrere gull-lame-buksedrakt i dette sirkuset. Her og nå tror jeg hun sang seg til finalen gitt.

Melodi 15 – Montenegro

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Kjempetøff rockelåt, kjempeflott fremført, men på TV blir dette dessverre ikke så bra. Veldig mørkt og bråkete og får liksom ikke tak i hva de mener med denne fremføringen. Og jeg er vel redd at dette er i det hardeste laget musikkmessig for de fleste og 75 minutter inn i sendingen tror jeg de fleste vil føle for en tissepause akkurat nå. Veldig mørkt på scenen, så jeg tipper at kostymene passer til sangen.

Melodi 16 – Island

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Denne sangen skal vistnok ha en viktig beskjed til oss alle, dessverre for meg forsvinner den meldingen i ett virvar at mørke og ting som flakser omkring på scenen. Låten er også for meg passe manisk og anstrengende å høre på. Er redd denne låten blir brukt til påfyll av mat og drikke etter at forrige låt tok seg av tissepausene. Og kostyme, sikker kjekt å rengjøre gulv med.

Melodi 17 – Bosnia & Hercegovina

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Vanligvis er balkanballader noen man virkelig kan like og en slik av godt merke skal inneholde masse patos og strykeinstrumenter. Så langt er alt bra, men så måtte de altså gå hen å hente inn en rapper og da er vi ikke like fornøyd lenger. Men, vokalmessig er det lite å klage på og historien de forteller på scenen gjør inntrykk. Kule klær har de også gitt.

Melodi 18 – Malta

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Antydningen til mage på artisten skyldes at hun er gravid, det avslørte hun her om dagen. Hun var såååå nært å gi fødsel til Maltas første seier tilbake i 2003, er den denne gangen det barnet endelig skal bli født? Lite å utsette her, danne damen vet hva hun gjør, vokal, fremførings- og kostymemessig, selv om låten ikke er det mest originale en har hørt.

Da skal det tippes på hvem sm gpår til finalen i morgen. Jeg tipper følgende ti:

Ungarn

Kroatia

Nederland

Armenia

San Marino

Russland

Tsjekkia

Kypros

Aserbadsjan

Malta

Så får vi se hvor mange rett jeg får

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.