Nå er vi klare til fest :-)

Da er siste generalprøve i gang og endelig får jeg sett hvordan låtene ser ut. Og endelig får jeg bedømt dem skikkelig. Og her slenger jeg mine terningkast for årets låter. Nå er jeg spent.

De er litt forsinket her, men forhåpentligvis starter det snart. Og her loves det overraskende gjester under showet, jeg vil ikke røpe hvem.

Morsomt åpningsnummer – gled dere.

Melodi 1 – Hungry Hearts

Sang 6 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Disse jentene leker ikke disco. Dette er galskap og moro på høyt nivå. Og noen av de gærneste kostymene vi har sett i Grand Prix. Dette kommer til å skape stemning i salen. Det eneste jeg savner er mer sjarme på damene i TV-ruta. Det virker som om de tar dette litt for alvorlig. Senk skuldrene å ha det gøy.

Melodi 2 – Stage Dolls

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Så skal det bli rockestemning. Og noen som har holdt på ï 33 år burde være kvalifiserte til denne jobben. Kul rockete låt, men også med en dansbar hook i låten som tar den litt inn i pop-segmentet også. Solid og stødig fremføring og dette tror jeg vil fenge mange. Og rockeband kjører rockebandstilen på scenen som seg hør og bør.

Melodi 3 – Stine Hole Ulla

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så roer vi ned med en stor ballade. Og med denne jenta bak mikrofonen er den i de beste hender og stemmebånd. Nydelig låt, fremragende fremført og med en lekker kjole og flott greie hun står i på scenen er dette nesten så en får gåsehud gitt. Her var det i grunn veldig lite å utsette. Og med melankolske undertoner i låten, bravo.

Melodi 4 – Makeda

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Så girer vi opp tempoet igjen og her blir det både moderne og nostalgisk på en gang. Veldig bra at all artistene får flotte show som følge til sine låter og denne låten er ikke noe unntak. Her er det fest og fart under hele låten og her har vi en artist med en kul sjarme som kommer gjennom på TV-skjermen. Og kule damer har kule klær.

Melodi 5 – Pegasus

Sang 4  – Fremføring 5 – Kostyme 4

Dansebandfansen må også få sitt og i år er det dette bandet som serverer godisen på dette området. Denne låten er vel mer powerpop en danseband kan man vel si, men disse gutta som har hold på i 10 år og kan sakene sine på scenen. Stødig gjennomføring uten tvil, men savner vel litt mer kameratekke her hvis jeg skal sette fingeren på noe.

Melodi 6 – Freddy Kalas

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så skal det bli sydlandsk stemning. Og her blir det farger og fyrverkeri til gangs. Og stemningen i låten får de frem på scenen også. Tror det vil koke i salen her og folket vil komme i stemning. Også her savner jeg litt kameratekke fra artisten, senk skuldrene og kom deg inn i stemningen fra låten så blir dette topp.

Melodi 7 – Laila Samuels

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Så over til ett kaldere landskap, men servert på en varm måte. Lekkert iscenesatt er det også og men sin fascinerende stemme tar artisten oss med i ett mytisk landskap som jeg liker å være i. Masse melankoli her også og jeg er hekta. Skal jeg sette fingeren på noe må det være at kostymet kunne vært så mye mer inn i låten, nå er det altfor anonymt.

Melodi 8 – Elouiz

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Nok en powerballade og nok en gang en artist som leverer varene. Og til tross for at dette er første gang hun opptrer på TV er kameratekke i boks og da er mye gjort. Låten har en fin oppbygging og dette blir storslagent og flott. Også her kunne man vel gjort noe mer ut av kostymet spør dere meg.

Melodi 9 – Suite 16

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Boyband er ikke vanlig i Grand Prix, men kjekt hver gang det skjer. Unge kjekke gutter med en låt med touch av køntri, det går sjelden galt. Og når 5 gutter skrur på sjarmen som disse gutta gjør kan alt skje. Dette er en gladlåt som vil fenge hos mange og som vi alle vet guttegærne jenter som går amok på mobilen har mye stemmemakt.

Melodi 10 – Agnete

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Av og til skapes det ren og skjær magi på en Grand Prix-scene og dette er ett slikt øyeblikk. Du grønne glitrende som den jenta leverer på scenen. Hun har stålkontroll på alt hun gjør og hun vil garantert ikke skli på noe i denne fremføring. Spenningsmomentet er om folket vil omfavne denne låten med alle rytmeskiftene.

Får en finale, for et show, noe sier meg at de som bor lengt nord i landet vårt vil være superstolt av en av sine innbyggere i år. Men, heie alle, dere er med på å lage ett av tidenes beste Grand Prix-show ever.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.