En humpete start for svenskene

Det hører til sjeldenhetene at man må diskvalifisere en låt som skal være med i en nasjonal uttaking, men det skjedde altså i den første delfinalen i Sverige. Da publikum fikk høre 30 sekund av låtene på torsdag ble det raskt klart at låten til Anne Book allerede hadde vært med i en annen nasjonal finale. Vel, egnetlig ikke i finalen en gang, aldri fremført på TV, men lagt ut på nettet av Moldavisk TV som er av de 40 låtene som kunne komme til finalen deres for noen år siden. Veldig pinlig for komponistene som var såpass desperat å komme med at det bryter reglene på enn sånn her måte. Vel, det er fortsatt 27 låter som skal konkurrere om å få synge på hjemmebane i mai.

I kveld er det byen og hallen hvor Bobbysocks fikk sin historiske seier i 1985 som er åstedet for første del av årets Grand Prix-party i Sverige, Scandinavium i Gøteborg.

Og åpningsshowet lover en heidundrende fest og det tviler jeg ikke på at det blir.

Mye bla bla i starten, men nå er det vel på tide å starte med låtene. Og jeg slenger ut mine vanlige terningkast til sang, fremføring og kostyme.

Melodi 1 – Samir & Victor

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Åpenbart har de ingen krav om sangstemme for å være med. Disse gutta kan ikke synge rent, låten er av seigsuppe slaget, faktisk en aldri så liten lidelse å høre på. Pen i kroppen var de, det får være bonusen fra dem.

Melodi 2 – Pernilla Andersson

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Vi roer betraktelig ned, og dette var vel i grunn en fin liten låt. Hun klarer å skape en fin stemning gjennom hele låten, og denne damen kan synge. Og at hun synger på svensk synes jeg er ett pluss. Fin, kul kjole.

Melodi 3 – Mimi Werner

Sang 4 – Fremføring 5- Kostyme 5

Litt spretten køntri blir vi servert nå. Deler av låten ligner mistenkelig på Dolly Partons låt «Jolene», men den er vel innenfor å være original nok. I grunn en helt grei låt, kul buksedrakt, men de har et originalitetsproblem disse svenskene.

Melodi 4 – Albin & Mattias

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Flott at det er så mange svenskspråklige låter med. Partylåt dette her, grei nok, men de to gutta på scenen klarer ikke helt å få den gode stemningen i låten frem på scenen. Det blir rett og slett ganske så intetsigende dette. Kule klær på gutta.

Melodi 5 – Robin Bengtsson

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Lovende start på låten og den blir bedre og bedre. Får litt Kygo-vibber fra denne og det er jo et kvalitetstegn. Føler vel at fremføringsmessig kunne det vært gjort mere. Han klarer ikke helt å eie scenen der han står alene.

Melodi 6 – Ace Wilder

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Skal hun klare det hun manglet 2 poeng med å oppnå for 2 år siden? Spretten låt som jeg synes er bedre enn hennes forrige sang. Kult sceneshow og den mest åpenbare kandidaten til å gå rett til finalen. Har vi allerede hørt årets svenske bidrag?

Vel Ace er åpenbart til finale, alt annet ville være ett jordskjelv av dimensjoner. Jeg håper på Pernilla til finale, men det blir vel gutta som kledde av seg, Samir og Victor så kniper den. Så håper jeg på at Pernilla og Robin får en andre sjanse da.

Så skal 6 låter bli til 5 og de fem er Robin, Samir & Victor, Ace, Albin & Mattias og Mimi. Der røk en av mine favoritter gitt. Sånn skjer. Da blir det Mimi jeg vil ha til siste sjansen-programmet.

Heldigvis for Anne Book får hun fremføre sin diskvalifiserte låt. En kanonslagerlåt som det i grunn er synd måtte ut av konkurransen. Men, hun får garantert en hit med denne i Sverige.

Pauseinnslaget er noe NRK allerede gjorde tidlig på 60-tallet. En seriøs skuespiller fremfører strofer fra melodifestival-låter. Velkommen etter.

Men, nå skal spenningen avsløres. Rett til finalen går først Ace Wilder. Det kan ikke ha overrasket noen. Så skal vel to bidrag til andre sjansen og det blir Albin & Mattias og Samir og Victor. Litt overraskande det siste. Da blir det Robin som fikk den siste finalebilletten. Bra det, øv mere på å eie scenen så kan dette blir dra det.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.