Kattene ut av MGP-2016-sekken

Da var endelig årets Grand Prix-katter ute av sekken og i år tror jeg det blir en skikkelig cat-fight for å få nødvendig kattevaksine for å få seg en tur til Stockholm. Og kattene ser slik ut da:

Artister 2016

Etter en hyggelig time på NRK surret det med meninger om hvem som var best og hvem som ville vinne, men ingen var skråsikre. Og det burde tyde på at vi kanskje for en gang skyld kan få en spennende finale.

Synes vel at NRK kunne vært litt mer rausere enn å gi publikum bare 15 sekunder av låten. Ett halvt minutt burde de spandert på oss, det er jo tross alt betaling av første kringkastingsavgift ved utløpet av januar. For straks den måneden er over og vi har passert 1.februar så slippes hele låtene 2.februar. Om to uker og 1 dag med andre ord.

Hele deltager-listen ser slik ut:

Klikk på lenken og du får mer informasjon om de enkelte bidragene. Startrekkefølgen er ikke bestemt enda, dette er noe NRK typisk nok bestemmer når de vet hvordan låtene ser ut på scenen. De vil ha best mulig show og da vil de helst ikke ha låter som er lik hverandre rett etter hverandre.

Før jeg hørte låtene sa jeg til Jan Fredrik Karlsen at jeg var spent på hans musikksmak. Og nå kan jeg trygt si at den har er arkivert i mappen: GODKJENT. Helt i tråd med hans personlighet er det litt mer sprut over årets låter enn i hvert fall de to siste årene. Men, store ballader vil alltid være med i Grand Prix og så også i år. Faktisk så store er de at jeg er litt redd at de vil slå hverandre litt i hjel. Så kanskje det blir en av de låtene med litt mer futt i som drar det lengste strået i år?.

Men, Grand Prix-låt på CD og Grand Prix-låt på scene kan av og til være to helt forskjellige ting. Og de ti som skal delta har en drøy måned foran seg med mye øving og terping på de tingene som gjør at akkurat deres låt vinne.

Jeg har vært heldig nok og fått hørt hele låten, men tror jeg venter til 2.februar med å røpe hvem jeg har mest tro på. Og i mellomtiden nyt å høre 15 sekund av hver låt.

Og før jeg glemmer det, programlederparet Kåre Magnus Bergh og Silya er helt topp i den jobben. Skulle Norge gå hen å vinne i Stockholm er det helt klart klare for større oppgaver.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.