Tallet i år er ni

Og da fikk våre utmerkete representanter samme startnummer som de hadde i finalen i Norge. Er det er lykketall for dem? I tillegg til å være flinke artister er de også veldig profesjonelle mot media. Før de gikk inn til vinner-pressekonferansen for de 10 som hadde kvalifisert seg rakk de direkte intervju med Kveldsnytt:

image

Det virker som om de fleste delegasjonene her nede ber til de alle guder de måtte ha tiltro på at de får en plass i siste halvdel av finalen. De som kommer dit jubler som om de skulle ha vunnet hele greia. Og de som trekker første halvdel smiler tappert og later som om det ikke gjør noe. La meg minne dere på at Conchita sang i første halvdel i fjor og hvis låten er god nok betyr startnummer ikke noe. Statistisk sett har siste halvdel-låter gjort det litt bedre enn de fra første halvdel. Men, den forskjellen er ikke veldig stor. En dag jeg er utenfor Eurovision-bobla skal jeg ta meg tid til å regne på dette.

En del fans misliker det faktum at trekkingen av rekkefølge nå er historie. Men, er det nå egentlig så synd? Før opplevde vi at lignende låter kom etter hverandre. Nå forsøker produsenten av showet å spre låtene utover slik at det er en variasjon i låtene og låtene dermed får en bedre sjanse til å stå ut. Jeg er kjempeglad for at vi er mellom partylåten fra Serbia og den forholdsvis dansbare poplåten fra Sverige. Det gjør at vår låt kommer til å stå enda mere ut. Og en av de viktigste ingrediensene i en GP-suksess er å stå ut blant de andre bidragene.

Første gjennomkjøring har startet, åpningsnummeret er litt langdrygt etter min mening. Og det kan også showet bli. Ser nå etter en nærmere titt på startlisten at de 14 siste låtene er rolige låter. Og partylåtene slutter etter at Australia har sunger som nummer 12. Med andre ord partyfolket får lenge å vente etter at deres siste «bidrag» er sunget til det er tid for avstemming. Og siden Norge er midt i den «gode» gruppen tror jeg vår låt blir lagt merke tid, de er midt oppe i partylåtene.

I kveld er det juryfinale – straks mere alvorlig og jeg sier min mening om alle årets 27 finalelåter.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.