Ikke noe hvilehjem dette nei

Man har knapt nok ristet av seg gleden og skuffelsen over resultatet etter første semifinale før man er tilbake og skal for første gang se de 7 sangene som er direktekvalifisert til finalen øver for andre gang. Siden jeg «skulket» de første øvelsene grunnet 17.mai så er jeg litt spent. Dog, litt mere hvile som denne søte andefamilien jeg kom over i går hadde vært greit:

image

Jeg fikk 8 rette i går. Burde ha byttet ut Moldova og Makedonia med Estland og Albania. Estland klarte å bli bra til slutt og jeg tok ikke høyde nok for det faktum at albanere er spredt over hele Europa, og hun sang meget bra. Mine håpefull Moldova viste at tirsdag ikke er en partylåtdag med mindre du har meget imponerede stemmer. Og Makedonia stakkars gikk på en smell stemmemessig. Han hadde sin dårligste fremføring når det gjaldt som mest.

Som show i sin helhet synes jeg at de tre hovedprogramlederene var total usynkrone når det gjaldt påkledning og det manuset de hadde fått tildelt var rimelig under pari.Og det ene paseinnslaget kunne en 4.klasse elev gjort bedre. Men Conchita derimot, hun var veldig bra som vertinne i Green room. Og hun grudde seg til denne jobben da dette var utenfor hennes komfort-sone. Vel, nå er dette langt innenfor den samme konfort-sonen. Og flott åpningsshow hadde hun også. Ett multitalent den damen.

Italia er først ut. De synger som guder, men jeg blir ikke imponert. Synes i grunn dette var passe kjedelig TV og med lite kamera-kontakt så falt dette litt i fisk for meg. Denne låten kommer til å gjøre det bra, men med mindre de skjerper seg når dette skal fremføres live på lørdag er de ikke lenger like store vinnerkandidater. På tredje gjennomkjøring får de mere kameratekke og kanskje det er håp likevel.

Østerrike skal vel i grunn være glad de er direkte i finalen. Tror ikke dette hadde kvalifisert seg fra en semifinale gitt. Jeg liker stemmen på vokalisten, det er melankolske undertoner så jeg burde på papiret være litt solgt. Men, låten er ikke spesielt spennende og det blir langtekkelig sånn etterhvert. Tror jeg kan konstatere at vi snakker tissepausepotensiale her.

Spania mener alvor i år. Ett utrolig flott show og imponerede stemme på damen. Og med sexy dame, kostymeavrivning og muskuløs danser med bar overkropp er det noe å hente for de fleste her. Får litt Loreen-vibber her og sangerinnen stakker puster lettet ut når hun er ferdig. Skal Spania snart få er respektabel plassering høyt oppe på listen. Jeg drar gjerne 2 uker neste år til det landet jeg.

Tyskland sendte den låten som egentlig kom på andre plass i sin nasjonale finale da vinneren ikke ville til internasjonale finale etter å ha fått over 70% av stemmene, noe som kan kalles brakseier. Hun som fikk dra synger bra, har en forholdsvis kul låt, men sceneshowet gjør dessverre lite for å fremheve sangen. Det blir for uinspirerende og kjedelig og dette kan fort også bli en tissepauselåt. Hun blir litt mere kameravennlig i siste gjennomkjøring da.

Storbritannia prøver seg på en modernisert 20-talls låt. Låten i seg selv er morro den, men fremføring kan man ikke si sitter helt. Med en sjarmefaktor skremmende nær null og den kvinnelige delen av denne duoen som virket uforberedt og utilpass på scenen så blir dette ikke særlig bra nei. Helt utrolig at det fremste pop-landet i Europa sliter så mye med å komme med en anstendig opptreden i Eurovision.

Frankrike toner det hele ned ganske mange hakk. Men, ikke så mange hakk da, den bygger seg veldig bra opp og blir til slutt en veldig stilfull og gjennomført fremføring av en stor ballade, fransk versjon. Alt i alt gjør den kvinnelige artisten maksimalt ut av låten og man kan jo håpe at de kryper opp på den øvre del av resultatlisten i år. Der har de ikke kampert veldig ofte de siste 20 årene. En fransk «chanson» som fortjener oppmerksomhet dette.

Australia avslutter dagens bunke med andre øvings-låter. Og det ble en fartsfull en. Årets Eurovision-jomfru-deltager er en sjarmbombe av dimensjoner og det er tydelig at de har tatt med seg en av storkanonene sine. Lørdagskveld og en så dansbar låt burde ikke slå veldig feil. Med mindre det europeiske publikummet synes ett land fra andre siden jordkloden ikke har noe i denne konkurransen å gjøre. Om det bare blir bare denne ene deltagelsen på dem så har de all grunn til å være stolt av den.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.