Semifinal 1 – 2015 – like før nå

Har vært en snartur innom den islandske festen og traff denne damen:

image

Selma, som vi alle husker kjempet en innbitt kamp mot Charlotte fra Sverige i 1999 og tapte noen meter fra målstreken, er en del av den islandske delegasjonen. Hun deltok også noen år senere, men da røk hun ut i semifinalen så det snakker vi ikke så høyt om.

Hun sa at hun elsket det norske bidraget og var sikker  på at vi kom på topp tre, med andre ord på seierspallen. Takk for støtten Selma.

Det er 16 land som trenger støtte i kveld, men bare 10 av dem får nok støtte til å gå videre til finalen. Jeg sitter med en følelse at det blir en aldri så liten vest-europeisk «massakre» i kveld. Jeg tror at flesteparten av de som vil sitte slukøret igjen kl.23:00 i kveld bor i den vi anser som den vestlige delen av Europa. 11-12 av kveldens låter tilhører det vi kaller eller kanskje skal jeg si kalte Øst-Europa og det tror jeg vil få en innvirkning på resultatet.

Og jeg har all grunn til å tro at våre nordiske venner Danmark og Finland har all grunn til å ha negler nok de kan bite på når klokken nærmer seg 22:50 i kveld. For deres del håper vi på at alt går bra og det bare blir noen nervepirrende minutter, men jeg hadde ikke satset penger på videre avansement. Danmark sliter med å være sjarmerende nok og Finland som kanskje mange hadde sympati- eller tullestemmert på er jeg redd ikke har disse personenen foran TV-skjermen i kveld rett og slett.

Om noen timer får vi se om jeg fikk rett eller galt, jeg holder fortsatt på at disse 10 går videre:

Moldova

Armenia

Belgia

Hellas

Makedonia

Serbia

Ungarn

Russland

Romania

Georgia

Uansett utfall, jeg ønsker alle 16 land lykke til.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.