De seks siste – dag 6 – 2015

Så skal vi avslutte dagen med de seks siste låtene. Dette er litt av ett spill og da passer det jo at man kan gamble litt her på pressesenteret. Dog vinner man bare sjokoladepenger:

imageIsland er først ut og i bunken av store ballader og i mine øyne og ører så ender denne ganske så langt ned. Denne gir meg stort sett ingenting og det står ikke på vokalprestasjonen til hun som synger, det er låten som er så intetsigende.Så sang-gull ut av sang-gråstein finnes det fortsatt ikke artister som får til.

Sverige er med rette en av de store favorittene i år. Låten vokser bittelitt for meg og det skyldes at fremføringen er så til fingerspissene profesjonell og gjennomført. Tror nok mange vil falle for dette og svenskene vil få nok en topp-plassering å skrive om i Melodifestival-boken sin etter dette.

Sveits har en sterk låt og i den samme bunken med store låter kommer denne nesten på topp, Jeg synes dette er bra jeg, jeg lar meg imponere både av vokalpresentasjonene og låten tøffe trommeinnhold. Og når noen gidder gjøre noe mere med kostymet enn bare å ha det på seg trykker vi «like» på dette.

Kypros har en av årets roligste og deiligste låter. Jeg ligger på en imaginær sandstrand og koser meg jeg når jeg hører på dette. Og med tre ganske så bråkete sanger like før seg tror jeg nok mange vil la dette behage dem og slå seg løs med telefonstemmingen. Og jeg har aldri vært på Kypros jeg, hint hint alle telefonstemmere  rundt omkring i Europa.

Slovenia har en av årets mest moderne låter, men klarer å gjøre fremføringen sin såpass uvanlig at jeg er redd mange vil synes dette  blir litt for rart og sært. Jeg elsker stemmen til vokalisten, litt sånn skjærende og corky, men absolutt veldig hørbar. Mange tror at Slovenia vil få sin beste plassering noensinne, men jeg vet ikke helt om det vil gå i oppfyllelse.

Polen er det 33dje landet som prøver å kvalifisere seg til finalen. Og finnes det rettferdighet i verden så gjøre de det. Dette er en helt nydelig ballade, fremragende fremført av den kvinnelige artisten. Jeg blir grepet av dette og føler smerten i fremføringen hennes. Nydelig avslutning på denne semifinalen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.