Lenge Leve Livet – 12 poeng

sekstimersdag_terningerFor å si det rett ut, har holder det ikke med en terning jeg slår like godt par i seksere og da blir det jo den legendarisk Grand Prix-poengsummen 12 poeng. Dette er en eneste lang koseferd nedover Grand Prix-minnenes brede aveny og vi får gå ned den når den blomstrer og er på sin alle peneste.

Den helt nye og ferske musikalen Lenge Leve Livet er 100% basert på tekstlinjer som har vært sunget i norske Grand Prix-finaler de 55 årene dette fenomenet har eksistert.

Jeg må vel si at jeg var en smule skeptisk mot at dette kunne fungere, men det gjør det til gangs. Storyen er ganske enkelt om å kunne fungere i en verden der bare norske Grand Prix-tekster er tillat talemål. Da mangler naturligvis mange av de dagligdagse problemer vi vanlige mennesker baler med. Derimot er det flust med alle fasetter innenfor kjærlighetsfronten, alt fra de høyeste høyder til de dypeste avgrunner. I tillegg er det litt om krig og fred, tanker og bekymringer om fremtiden og ikke minst rock´n roll faktisk. Dette foregår stort sett i ett heseblesende tempo og det ender godt til slutt.

Og siden dette er en musikal får vi naturligvis høre en perlerad av Grand Prix-sanger. Mange av dem i totalt forandrede arrangement enn originallåten som skaper en ekstra unik dimensjon  i det hele. De fleste melodiene som synges er kjente og kjære låtene folk fleste kjenner, men her har de også funnet frem til noen ukjente perler for den allmenne borger. Men, for oss hardbarka fans er dette naturligvis låter vi kjenner og som gjør opplevelsen enda bedre. Men, de kjente låtene er i flertall så alle som liker Melodi Grand Prix bare en smule vil ha mye å kose seg med her.

Denne forestillingen er en gigantisk lykkepille av noen timer i et Grand Prix-univers. Så stor dose får vi at teateret burde vurdere å ha ett overdoseteam til stede i tilfelle det går over styr for noen. De fem skuespillerne gjør en fremragende jobb, spesielt i sangdelene av stykket og jeg er mektig imponert over måten de fremfører MGP-låtene vi alle elsker. Og like lett som de kan gjøre temmelig tullete tekster til en  dypt alvorlig sak klarer de å få masse humor inn i en alvorlig tekst. Her er det mye å le av og enkelte tekster får helt ny og morsom mening.

Og jeg er mektig imponert over de som har laget stykket og satt dette sammen til en helhetlig forestilling. Her har noen dykket meget dypt inn i den norske Grand Prix-universet og funnet noen skikkelig gjemte perler + naturligvis de tekstlinjene vi alle husker.

Alt i alt, tror jeg ikke har kost meg så mye med Grand Prix-låter på en scene siden jeg satt på første rad da Alexander Rybak vant sin historiske seier. Så trenger du noen fritimer fra det virkelige livet ditt er dette absolutt en plass å tilbringe disse timene. Og jeg kan love deg at du vil gå hjem med et smil om munnen for her er det Melodi Grand Prix som har vunnet og ingen har tapt. Genialt i grunn og jeg sier bare voi voi, la det swinge – lenge leve denne musikalen.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.