Alle mine etter-tanker

For en helg det ble og for ett show, jeg er lykkelig over at den låten jeg likte best vant og deler gjerne den gleden med vinnerne

Morten med vinnere (foto Jarle Teigøy)

Jeg spådde at jeg trodde at vi kunne få en spennende avstemming og det fikk vi. To låter kjempet om førsteplassen og da topp-stemmene fra Østlandet gjenstod blandet like godt enda en låt seg inn i seierskampen. En rysare som man sier i Sverige. Godt tegn også at antall telefonstemmer til de fire i gullfinalen steg med 86 % fra 153.960 i fjor til 287.127 i år. Men, det er fortsatt ikke mange stemmer som avgis i forhold til noen år tilbake. Vinneren siden 2007 har fått følgende antall telefonstemmer:

2007 – 94.541

2008 – 169.661

2009 – 715.888

2010 – 440.765 (4.plass i gullfinalen fikk 153.179 stemmer)

2011 – 252.217

2012 – 137.480

2013 90.032

2014 53.712

2015 88.869

Bra at trenden har snudd fra fjorårets lave antall telefonstemmer. Men, når man vet at finalen antagelig har over 1 million seere så klarer man altså ikke å fenge mange av dem til å stemme på dette. Kan det være prisen på 5 kroner som for flertallet av seerne til å avstå å stemme? Ikke vet jeg, mulig at NRK bør tenke litt på hvordan man skal få flere engasjert i å stemme. I Sverige hadde de en egen app der man kunne stemme gratis, den klarte dog å kollapse under finalen så de stemmene ble ikke talt med likevel.

Valget av nye programledere var også bra. Både Kåre Magnus og Silya hadde den tilstedeværelsen og sjarmen som skal til for å lage et lett og lekent show. De må gjerne gjenta bedriften til neste år for min del.

Showet i seg selv var flott gjennomført og som fans liker man alltid slike små gjensyn med et glimt i øyet. Men, som vanlig var vi kanskje ikke alltid like enig i hva som burde vært topp tre. Men, norske TV-seere fikk seg noe morsomme øyeblikk med diverse høydepunkter fra internasjonal finale.

Og hva med vinneren vår da. Den største utfordringen vil være å skille seg ut fra det havet av ballader som er med i år. Det fins knapt nok en dansbar låt blant årets låter og da skal man virkelige ha det lille ekstra for å stå ut. En ide kan jo være at Mørland lar skjegget gro og når det er langt nok klipper det og limer det på Debrah….. ellers forresten, det er vakre som de er. Låten har en unikhet som må ivaretas ved fremføringen og det må komme frem på TV-skjermen. NRK fikk det til og jeg vet jo at alle de som produserer internasjonale finale ser på opptaket fra nasjonal finale og forhåpentligvis synes denne produsenten da at dette var så bra at dette etterligner vi. Og jeg vet jo også at den norske delegasjonen vil kjempe med nebb og klør at «A Monster Like Me» skal presenteres så perfekt som mulig på TV-sendingen fra Wien i mai.

Det er umulig å si hvordan Europa vil ta i mot vår låt. De reaksjonene jeg har sett spenner fra at vi vinner til at dette er en dritkjedelig låt. Personlig har jeg tro på at vi skal kunne komme på en topp-10 plassering for tredje år på rad. Hvor på den listen det blir må vi nesten vente til vi har sett alle låtene på scenen i Wien og hvordan det enkelte lands låt blir presenter. Vi ønsker Mørland og Debrah Scarlett lykke til og GP-klubben har 120 fans til stede som vil heie på dem.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.