Endelig er låtene tilgjengelig

Og da må man jo ha en mening om dem da og i dag skal artistene slippe terningkast.

Alexandra Joner – Denne låten skriker stor sceneshow og det tror jeg vi får. Tøff låt, og dette vil mange like. Er muligens litt for treg til å ha topp partyfaktor, men vil lage god stemning hos de fleste og perfekt låt til å starte showet spør du meg.

Contrazt – Fin låt, men man har hørt denne 44.748 ganger før, spesielt i Melodifestivalen. Men, skaper de god stemning på scenen og i TV-skjermen kan dette bli bra dette. Og sceneerfaring har de tonnevis av så det burde være en grei oppgave for dem.

Erlend Bratland – At han har stor stemme var ikke nytt og det får han bruk for i denne låten som både er tøff og har en sårhet i seg som appellerer til meg. Utfordringen her vil være å få publikum med på stemningen på låten, vi tipper han klarer det.

Ira Konstanditinis – Dette er i grunn en type låt som sliter med å fenge i mine ører. Vi skylder på alderen, siden denne allerede skal være listet på radiostasjoner som retter seg inn mot yngre ører enn mine. Men, alltid kult med nye artister på artisthimmelen.

Jenny Langlo – Vi roer litt ned og dette er absolutt noe å roer ned til. Litt dyp, mørkt og spennende dette her. Tviler vel litt om dette vil fenge allment, blir kanskje litt for dypt og mørkt for de fleste. Men, jeg lar gjerne Jenny motbevise dette jeg.

Karin Park – Full fart i melankoli-filen og der er jeg med 100%. Dette er utrolig vakkert og sårbart og treffer meg rett i hjertet så det synger. Og når komponisten synger sin egen låt blir dette også så ekte som det kan bli. Vi føler smerten hun har gjennomgått.

Marie Klåpbakken – Så seiler vi inne på eksotiske norske vidder og den turen reiser jeg også mer enn gjerne med på. Behagelig og vakkert er dette så det holder. Etnisk moderne musikk på norsk er kjempetøft som bare det og dette har appell over hele Europa.

Mørland & Debrah Scarlett – Utrolig vakker og sterk låt. Blir spennende å se om disse forholdsvis ukjente artistene klarer å skape den stemningen en slik låt krever i en fremføring. Klarer de det kan dette nå riktig så langt.

Raylee – Etter innsatsen i Stjernekamp vet vi at her blir det show på scenen av ei som vet hva hun holder på med. Så får vi se om akkurat denne låten har den appellen som trengs, jeg sliter litt med å komme om bord her. Dette klarer ikke helt å fenge meg er jeg redd.

Staysmann & Lazz – En rølpelåt kan vi leve med og jeg synes dette er ganske så festlig jeg. Det vil rykke i mange sine rølpeføtter dette og kanskje sette dem i stemning til å stemme på dem. Og for de som ikke liker slik musikk så er det alltid kjekt med en pissepauselåt.

Tor & Bettan – To artister fra den fremste Grand Prix-adelen i Norge. Stor låt som jeg er sikker vil bli fremragende fremført, men hvorvidt dette vil fenge det norske publikummet er en annen sak. Jeg liker dette godt, men noen vil kanskje synes dette er gammeldags.

Alt i alt en sterk finale i år og også ganske vanskelig å vite hva som vil fenge mest siden det i år er direkte finale og mange av de som stemmer vil høre låten for første gang  14.mars.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.