Dommen over finalelåtene 2014

26 Grand Prix-stjerner skal blinke for fullt i morgen kveld. image Men, de må huske å skinne i kveld også. Men siden 20 av dem allerede har vært med på dette før så er de nok veldig klar over dette.

Sprettent åpningsnummer kan jeg love dere og flott at de har fortsatt tradisjonen fra i fjor med at artistene marsjerer inn på scenen.

Men, over til mitt alvor, har skal det kommenteres og kastes terninger. Og til programlederinnen. Dette er Eurovision, ikke bryllup. Men, kan gi deg 3 for kjole, det stiger.

Melodi 1 – Ukraina

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Catchy åpning på kveldens show. Føler at hun er litt mer rusten i røsten enn siste gang vi hørte henne. Men, hamsterhjul til tross, låten svinger av seg selv og en god plassering kan forventes. Hun får god hjelp av de usynlige koristene, en helt ny trend for året. For mye flarende gevanter i kjolen.

Melodi 2 – Hviterussland

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Kjekt med gutter som kan danse i takt. Rimelig uspennende låt, men artisten gjør en god jobb og får maksimalt ut av dette. Jeg blir i godt humør av dette og ostekake er fetende, men akk så godt. Grei nok i tøyet, men han kunne vært mere ungdommelig etter min mening.

Melodi 3 – Aserbadsjan

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Kveldens første ballade med jazzundertoner. Og ett klassisk eksempel på hvordan man kan gjøre det visuelle inntrykket av låt så mye bedre med noe som skjer i bakgrunnen. Enkelt og samtidig veldig fasinerende. Kjolen ender i absolutt godtatt bunken. Synd og flaut at dette egentlig er ett svensk bidrag.

Melodi 4 – Island

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Så over til pønk på islandsk måte. Viktig budskap i en fargerik ramme og ikke fritt for humor. Dette kan vi absolutt like, men jeg frykter at de som liker slik musikk ikke sitter hjemme på en lørdag kveld. Og for en som liker fargerike klær er dette toppers.

Melodi 5 – Norge

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Tusenvis av mobiltelefonlys danner en praktfull ramme. Og Carl Espen – han er så stålsikker i sin fremføring at jeg får frysninger langt ned i lilletåspissen. Prosjektet: Synge bra i juryfinalen er i boks, videre til neste prosjekt: Synge bra i finalen. Sånn går nu dagan.

Melodi 6 – Romania

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Kveldens andre nesten helnorsk bidrag. Låten har potensiale, men rotete oppbygning av låten og ett omtrent totalt fravær av kjemi mellom de to som synger trekker kraftig ned. Og hva er i grunn vitsen med den veivingen med armene? Men, pen i tøyet er de.

Melodi 7 – Armenia

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Forhåndsfavoritten som har blitt skuffet ned fra den tronen. Dette er ett klassisk eksempel på hvordan man ikke skal fremføre en låt. En flott og sterk låt som har en artist som ikke klarer å bære sangen alene. Synd, dette kunne kanskje ha nådd langt, men det skrikes etter action på scenen som aldri kommer.

Melodi 8 – Montenegro

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Det skal bare en liten kunstløperske til så snakker vi. Den deilige stemningen som denne låten innehar forsterkes av det som skjer i bakgrunnen. I det hele tatt tre behagelige minutter som jeg nyter til fulle.

Melodi 9 – Polen

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Skal man ta dette alvorlig eller bare nyte av godsakene Polen har å tilby? Kanskje underholdningsansvarlig for Norsk Bondelags årsmøte ser hvem vedkommende skal ha som underholdning. Jeg lover topp stemning og delegater som vil nekte å dra hjem.

Melodi 10 – Hellas

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Utrolig trist og treig start på låten, men disse gutta vil lage sprekker i betonggulvet inne i hallen når alle reiser seg opp og hopper som gale. Sangmessig er dette passe masende og rap-delen gjør ikke underverker hos meg. Og når trampolinen dras frem, tja da overdrives det vel i grunn litt.

Melodi 11 – Østerrike

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

All omtale og utenomsanglige ting med denne sangen og artisten til tross, det jeg hører er en artist som kan synge og som gjør mesterverker ut av ikke altfor spennende låt. Med det som antagelig er kveldens lekreste kjole gjør dette inntrykk på de fleste nivå.

 

Melodi 12 – Tyskland

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Kveldens første nykommer for GP-publikummet. Her satses det også på jazztoner, dog i en mere rocket versjon. Fremføringsmessig blir dette nok for stillestående og kjedelig. Og man skjønner liksom hvor ompa-musikken har sitt opphav. Passe kule kostymer, men var egentlig tynt dopapirdryss så lurt da?

Melodi 13 – Sverige

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Nesten halvveis og Sanna tar oss over den streken. Alle ingredienser til GP-kaken er målt opp til presisjon og med en steketid på tre minutter blir dette perfekt resultat. Men, er det den kaken Europa helst vil smake på i kveld? For meg blir det for kalkulert og det gjør ikke inntrykk egentlig.

Melodi 14 – Frankrike

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

De to hvite i denne trioen er faktisk tvillinger. Vokalisten setter ny rekord i høyt hår, men selv om det ser ut som om de har det morsomt på scenen så tviler jeg på at så mange i Europa blir med på denne festen. Men, jeg lar meg gjerne invitere.

Melodi 15 – Russland

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Ungt og søtsukkerungpikeaktig til tross, hvorfor er det kledd som to gamle skolefrøkener. Med unntak av splitten i kjolen naturligvis. Låten er rimelig intetsigende og uten den sjarmen og helt akseptale stemmeprakten de har hadde dette blitt fryktelig dårlige greier.

Melodi 16 – Italia

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Kveldens tøffeste dame uten tvil. Og med en energi og innlevelse nesten bare italienske damer kan komme med. Mulig hun ta seieren på forskudd med en gull-lauvbærkrans på hodet, med denne romerske fristerinnen blir nok i det tøffeste laget for de fleste.

Melodi 17 – Slovenia

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Den største overraskelsen for meg blant de som gikk til finalen. Jeg klarer ikke helt å se hva som fikk TV-publikummet og fagjuryen til å forære dette en finaleplass, Upåklagelig fremføring, men låten blir en seig gjørme av ingenting. Men, kjolevalget skal hun ha masse skryt for. Lekkert!

Melodi 18 – Finland

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Kveldens tøffeste rockegutter. Men, i forhold til voksne rockegutter, blir dette søte kattunger i sammenligning. Nok en intetsigende låt, lite å utsette på fremføringen, men noe i meg får veldig lyst til å trykke på neste-knappen. Helt greit å ta tissepause nå, vi er tross alt snart 90 minutter inn i sendingen.

Melodi 19 – Spania

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette landet har til sine egne GP-fans store fortvilelse rotet nede i den absolute GP-gjørma i mange år nå. Er det Ruth somn skal stige opp som den reddende engelen for dem. En stemmprakt av dimensjoner og endelig en låt fra dette landet som gjør inntrykk. Det oser klasse av dette, men hun kunne kanskje hatt litt mere karisma på scenen?

Melodi 20 – Sveits

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Gladfjellkøntri kan vi kanskje kalle dette? Det rykker litt i dansefoten, men ikke nok til at jeg gidder å reise meg opp. Alt i alt blir dette forintetsigende og jeg lar meg ikke lure inn på denne festen. Men, lykke til de av dere som går inn.

Melodi 21 – Ungarn

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Kveldens beste låt etter min mening. Og jeg føler den smerten som blir formidlet i denne sangen og blir grepet av den. Jeg krysser alle GP-fingre jeg har for at resten av Europa blir like grepet som meg. Dette er vakkert og sterkt på en gang. Budapest 2015 – ja takk 🙂

Melodi 22 – Malta

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Så over til gladøykøntri. Rytmefoten rykker også litt her og jeg ser og hører at det kan være en sjarmefaktor her. Men, den gjør absolutt intet utslag hos meg. Dette frister ikke meg og her skulle jeg også gjerne bruke neste-knappen. Kjapp tissepause anbefales før de 4 siste landene skal ut i ilden.

Melodi 23 – Danmark

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Så skal hjemmefavoritten sjarmere oss. Men, skubidubidei – jeg lar meg ikke lure så lett nei. Fortsatt nekter rytmefoten min å røre seg. Det svinger utvilsomt, men det blir bare hektisk og usjarmerende for meg. Og stemmer til artisten blir veldig slitsom i lengden, men han skal ha for forsøket og salen vil koke i morgen kveld.

Melodi 24 – Nederland

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Sakte deilig avslappende køntri, da snakker vi. Dette er tre minutter med nytelse på ett høyt nivå. Flaks for dem at mange trenger å roe seg etter den forrige låten. Og dette er kjemi på scenen på ett høyt nivå. Sjelefred i en vakker melodisk form.

Melodi 25 – San Marino

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Den beste overraskelsen av de låtene som gikk til finalen. Tipper på at San Marino er folketom utendørs i morgen når de endelig kan nyte å ha en låt i finalen. Låten er ikke noe mesterverk, men her gjøres alt rett og det blir en klassisk fremføring av en poplåt.

Melodi 26 – Storbritannia

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Etter mange år i GP-gjørma de også øyner fansen endelig en sjanse for å dra seg inn til tørt land. Mange liker dette, jeg er mere skeptisk. Det blir for skrikete og det tiltaler ikke meg. Og det fugleskremselet av en gullkjole kunne hun ha spart oss for.

Kan ikke huske sist jeg slet mere med å tippe en vinner, men jeg skal stole på min egen smak og tippe Ungarn. Tror de har det siste lille som skiller klinten fra hveten. Om litt over 25 timer vet vi svaret.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.