Sanna mine ord

Så er det den overlegent store fan-favoritten Sverige og artisten deres Sanna som øver. Og hun gjør definitivt ikke skam på det favorittstempelet. Fremføringen er temmelig lik den vi så i den svenske finalen, men det virker som om selve lydsporet han blitt gjort litt «rikere». Det lyder liksom bedre enn i den svenske finalen. Jeg vet ikke om det er fordi vi var i Sverige i fjor, for her i pressesenteret mumles det passe høylytt om at denne vinner IKKE! Men, det er nå engang ikke her vinneren kåres, men rundt omkring i Europa. Upåklagelig fremføring, men jeg synes vel at dette blir litt for følelsesløst og kalkulert. Det mangler en ekthet i fremføringen. Kanskje den kommer når det gjelder, mange artister holder tilbake på øvelsene og gir ikke alt.

Det er ikke lov til å ta bilder fra øvelsene som vises på skjermen og man får vel være snill gutt og respektere det. Så da får man vise ett annet bilde. Danskene er kjent for design og denne store lampen hadde vel tatt luven fra de fleste hadde den hengt i stuen hjemme:

image

Men, kul var den. Og inne på pressesenteret kan vi formelig La Det Swinge:

image

Island slår ett slag for det fargerike felleskapet. Og det gjenspeiler scenen også. Veldig fargesterkt og festlig dette. Men, å kalle det punk er vel å dra det musikkbegrepet en smule langt og det hadde nok fått håret til ordentlige pønkere til å reise seg. Hei, vent de har jo allerede oppreist hår. Kanskje det har motsatt effekt og håret hadde falt flatt ned? Og sjeldnere har vi vel sett korister med flottere skjegg…..

Albania er neste land ut. Flott og sterk fremføring, men det blir litt tannløst. Det hele er temmelig ordinært og uten den flotte stemmen til vokalisten hadde jeg tippet dem helt sjanseløse til finalen. Nå er de bare temmelig sjanseløse.

At har gått opp og ned med populariteten til Russland i år er vel en sannhet uten modifikasjoner. Og det går bokstavelig talt opp og ned for tvillingene på scenen der de står på vippeplanken sin. Musikalsk en ordinær låt som ikke har det lille ekstra slik låter trenger for å få en flott plassering. Og med den siste tids hendelser er vel ikke plusspoengkontoen til Russland spesielt full.
Og den koreografien de varter opp med så vi allerede da ESC-historiens første tvillingpar Alice og Ellen Kessler deltok i 1959.

Det blir ikke Aserbadsjan i Grand Prix uten at gjør noen spesielt på scenen. Denne gang en artist hengende fra taket som gjør diverse «øvelser» i en huske. Flott fremføring, nydelig (svensk) låt, men for meg mangler fortsatt WOW-faktoren. Og en sang om å starte en brann og ingen flammer i bakgrunnen? Litt spesielt spør du meg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.