Svensk finale – 2014

Litt forsinket grunnet norsk semifinale får jeg endelig sett på den svenske finalen. Det skal bli spennende å se hvem som vinner der, jeg får holde meg unna Facebook og internett inntil jeg har sett dette ferdig. Og heldigvis, jeg kan spole over det som er kjedelig. Og jeg holder meg til ett terningkast for totalinntrykket.

Melodi 1 – Anton Ewald – 2

Det nytter ikke å være søt og pen når du ikke kan synge. Kult kostyme og massevis av sjarm, dette er en lidelse å høre på, ørene trenger terapi etter disse tre lidelsesminuttene.

Melodi 2 – Ellen Benediktson – 6

Over til tre minutter med musikalsk sjelefred av dimensjoner. Så vakker kan musikk være i all sin enkelthet og en meget troverdig fremføring av denne debutanten. Men, vil det svenske folket like dette godt nok?

Melodi 3 – Alcazar – 6

Det blir ikke mere disco enn dette. Full kjør fra første stund og en skikkelig partygladlåt som formelig gir discofot i kroppen uten at du kan stanse det. Og kostymemessig så holder discotemaet stand der så det holder.

Melodi 4 – Oscar Zia – 3

Boybandpop det går minst 14 sv på dusinet. Uoriginalt nesten til det pinlige, men gutten gjør det maksimale ut av dette og skal ha får at han kan både synge og danse samtidig. Og kult show på scenen da.

Melodi 5 – Linus Svenning – 6

Dypt personlig og vakker melankolsk fremføring som treffer meg rett i hjertet, dette er en troverdig fremføring. Flott at musikk av en slik karakter tar seg til finale, kommer den lenger mon tro?

Melodi 6 – Helena Paparizou – 4

Tredje kostyme på damen, men selv med en fjellstø fremføring av høy klasse, så har ikke låten blitt mindre gråstein fra første gangen jeg hørte den. Og man kan dessverre ikke lage gull ut av gråstein, selv ikke Eurovision-vinnere.

Melodi 7 – Yohio – 5

Føles veldig lenge siden jeg hørte denne sangen første gangen. Morsom og fasinerende blanding av en veldig straight låt og særdeles lite straight artist. Men, han leverer varene og vel så det. Og gutten har pønta seg.

Melodi 8 – Sanna Nielsen – 6

Utrolig vakker låt dette og fremføringen er det absolutt ingenting å utsette på. Fjellstødig av Mount Everest-dimensjoner. Så får jeg leve med at damens klessmak er horribel etter mitt syn.

Melodi 9 – Panetoz – 4

Så får vi se om rap gjør det bedre i Sverige enn i Norge. Festlig låt dette. Fremføringen blir en smule anmasende og jeg går litt lei sånn etterhvert da låten går i sammen tralten i tre samfulle minutter.

Melodi 10 – Ace Wilder – 3

Kveldens joker muligens siden dette er den mest streamede låten i Sverige akkurat nå. Ganske så uvanlig til GP-låt å være og den sliter med å fenge spesielt mye inne i mitt musikalske hjerte.

Blir det storfavoritten Sanna som vinner, eller har de internasjonale juryene og det svenske folket noe annet i ermet denne gang. Fjorårets vinner som kom fra siste sjansen var en passe stor overraskelse for de fleste.

Flott at svensk TV ikke glemmer at det er 40 år siden ABBA vant Grand Prix, flott pausenummer dette.

Så skal de 11 internasjonale jurygrupper komme med sine poeng og halvparten av poengene som skal delss ut står de for.

Italia gir sin 12-poeng til Ace

Tyskland gir sine 12-poeng til Linus

Israel gir sine 12-poeng til Ace

Frankrike gir sine 12-poeng til Alcazar

Nederland gir sine 12-poeng til Ace, hennes tredje 12-er

Malta gir sine 12-poeng til Helena

Russland gir sine 12-poeng til Ace, hun får 12 poeng fra annenhver jury jo.

Storbritannia gir sine 12-poeng til Alcazar, bare 5 poeng mellom de tre i topp.

Estland gir sine 12-poeng til Linus

Spania gir sine 12-poeng til Sanna som får sin første 12er

Og endelig Danmark gir 12-poeng til Ace, hun endte opp med 5 12-ere.

Ace leder med 7 poeng over Sanna, dette blir spennende.

En smule pinlig at de ikke har poengene klare når de skal lese opp stemmene, Mye småting som har gått feil i år.

Alcazar blir nummer 3 og den som blir nummer 1 i en rysare av en avstemming blir og Sanna vinner med 2 fasttige poeng. Er det mulig at den kan bli så spennende. Stakkars Ace som tapte med 2 fattige poeng. Jeg liker låten og ser frem til å treffe Sanna i København.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.