Siste sjans for finaleplass i Sverige

Svenskene holder fortsatt på med sitt andra sjansen-show. Og siden fjorårets svenske vinner faktisk måtte ta veien via dette programmet for å få sin billett til internasjonal finale, så har dette programmet vist at det faktisk har en nytte. Alltid kjekt å vise at man har en nytteverdi.

Dette progrsmmet har i år fått en tvist. I første omgang skal publikum stemme frem 5 låter, så skal de bli til 4 som skal ut i duell mot en av de andre i topp-4 gruppen.

Gir ett terningkast for totalinntrykk denne gangen.

Melodi 1 – Ammotrack – 4

Tøffe gutter og tøff låt. Hittil er det bare poplåter som har kommet seg til finalen, skal disse gutta rocke opp finalen? Kul låt etter min smak, nen kanskje litt langdryg låt?

Melodi 2 – Linus Svenning – 5

Vakker og sår låt. Du tror på fremføringen i dette tilfellet. Artisten kunne vel spart seg for noe av «stashet» i trynet uten at det hadde skadet. Og pluss for å bruke nesten hele salen.

Melodi 3 – J.E.M – 3

Så skal det rappes. Poppig liten sak dette, selv om syngingen er av tvilsom karakter til tider. Men, det svinger så det holder så får vi se om disse svinger innom finalen om en uke.

Melodi 4 – State Of Drama – 4

Rockefoten må på igjen. Denne gang litt mere i allsangsfæren. Denne låtens problem er at den er for tøff for å være pop og for tam til å være rock. Holder det til finale? Vel det spørs spør du meg.

Melodi 5 – Ellinore Holmer – 3

Vakker låt, men damen har ikke forbedret sangkvaliteten sin siden forrige helg. Synd, hun gjør sitt allerbeste i å ødelegge en ellers nydelig sang. Blir slitsomt å høre på dette gitt.

Melodi 6 – Martin Stenmarck – 6

Har tonet ned kostymet ser jeg og det virket i grunn. Låt som begynner stille og bygger seg fremragende opp. Kanskje den første låten i kveld jeg synes fortjener en finaleplass.

Melodi 7 – Helana Paparizou – 4

Har også valgt å endre kostyme, men dette var nedtur. Utmerket fremføring, men låten blir for intetsigende. Selv ikke en Grand Prix-vinner kan lage gull ut av en musikalsk gråstein.

Melodi 8 – Outtrigger – 5

Hardrocken får avsluttet kvelden. Kveldens hardeste låt og mulig dette blir i det meste laget for det svenske folket? Jeg synes det er tøft jeg og ser vel i grunn helst disse gutta + Martin i finalen jeg.

Man kan konstatere at humoren fortsatt har store forbedringspotensiale i dette programmet.

Så skal åtte blir til fem og det er låtene 6, 8, 7, 4 og til slutt 2. Mine to favoritter er videre og Linus er også ned.

Her skal avensk TV tjene penger, så ny avstemming skal gjøre 5 låter til 4 finaleduellanter. Og med mindre de møtes i en duell burde det gå veien for Martin og Helena skulle jeg tro, med Linus som en liten outsider.

Emmelie de Forest er pauseinnslag med ein nye låt og denne var noen ganger bedre enn den hun vant med etter min mening. Men, man har ikke en Eurovision-vinner på besøk uten at vedkommende synger vinnerlåten sin. Noe annet hadde vel nesten vært helligbrøde. Og på nykkelharpe en «norsk» vinner Åsa Jinder (var en drl av Secret Garden)

Første duellbidrag er Outtrigger og de skal duellere mot Helena Paparizou. Begge artister får opptre på nytt. Dette burde være lett match for Helene, men det stemmeberettigete svenske publikummet har overrasket før.

Duell nummer 2 blir mellom Linus Svenning og så avslørte grafikken at Martin Stenmarck. Pinlig dette for de som har ansvaret for grafikken. Blir det Martin her, eller tar Linus den aller siste finaleplassen?

Morsomt poeng at to engelskspråklige mot hverandre i den første duellen og to svesnkspråklige i den andre duellen.

På overtid skal det avsløres hvem de to siste duellantene blir. Vinneren av første duell ble Helena Paparizuo, ingen stor bombe altså.

Og sist til finalen blir Linus Svenning, ett lite skrell det der. Lykke til begge to neste helg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.