Dansk vrede og aserbajdjansk juks

Det er ikke uten en viss humor man leser at utenriksministrene i Russland og Aserbajdsjan har hatt møter om det faktum at sistnevnte land IKKE gav poeng til sin russisk søster. Med Grand Prix-øyne er det jo hyggelig at de tar se SÅ alvorlig da.

Noen jeg kjenner slo over på dansk TV da avstemmingen begynte og den danske kommentatoren var ganske vred over at verken Norge, Sverige eller Finland gav dem toppscoren på 12 poeng. Heldigvis vant Danmark såpass klart at de klarte seg uten disse ekstra nabopoengene. Hadde de tapt med et par poeng hadde nok Danmark kalt hjem sine ambassadører fra disse 3 nordiske landene som «sviktet» dem poengmessig.

Det er faktisk slik at hvis vi inne i Eurovision Song Contest arrangerte en egen Nordic Song Contest hadde Norge vunnet den i år. Men, det gjør vi altså ikke og Danmark var den helt klare og fortjente vinneren.

En annen sak et det faktum at Aserbajdsjan er beskyldt for å aktiv kjøpe seg stemmer i mindre land. Det ligger et video på nettet som påstås å skulle bevise dette. Hvorvidt denne videoen er ekte eller ei er en annen sak.

For morro skyld har jeg sett på resultatet og avstemmingen fra 2011 når Aserbajdsjan vant. De vant med 32 poeng, faktisk en av de knappeste seierene de siste årene. De er beskyldt for å «kjøpe» stemmer i små land. Og når jeg fjerner de poengene de fikk fra Estland, Litauen, Malta og San Marino skjer det noe på resultatlisten. Ikke bare mister de seieren til Italia, de ender også opp bak Sverige. Så hvis de beskyldningene som er ute har et faktisk basis i realiteter og de har drevet på med dette noen år kan de ihvertfall teoretisk ha kjøpt seg til seieren for to år siden.

Dette er uansett en meningsløs spekulasjon, men en som gir deg en bitteliten emmen smak i munnen.

Men, Eurovision Song Contest som institusjon har ett problem hvis det viser seg at man kan jukse seg til seier. Jeg velger å tro at det ikke er slik og at seieren i 2011 gikk til rett land. Som den gjorde i 2012 og 2013 også 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.