Grattis Sverige

Selv om det var Danmark som vant Eurovision Song Contest (og Norge vant Nordic Song Contest), så er det all grunn til å takke svenskene for ett kjempeflott arrangement.

Malmø har vært i Grand Prix-rus i to uker og har tatt imot delegasjoner, presse og fans på en fortreffelig måte. Og selv om man var en smule skeptisk til å bare ha ståplass i salen så gikk det også bra.

Og selve TV-showet da. Jeg bøyer meg i støvet over programlederen Petra Mede. Makan til humordronning skal man lete lenge etter. Humor på internasjonalt nivå er en vanskelig sport å utdrive. Og jeg så også der jeg stod blant fans fra hele verden at ikke alle morsomhetene hun serverte gikk like godt inn hos alle. Men, de gikk 100% inn hos meg.

Og man kan jo lure på hvor godt dette homo-vennlige showet ble mottatt i enkelte av deltagerlandene rundt omkring i Europa. Jeg leste ett sted at pikekysset som avsluttet den finske sangen ble sensurert bort i sendingen til tyrkisk TV. Og det er vel også en mulighet at en del av seerene rundt omkring i Europa ikke helt forstod undertonene i en del av den humoren som ble presentert.

Og pausenummeret der svenskene gjorde narr av seg selv og alt som er svensk, underbart for å bruke ett svensk ord. Og presentasjonen av låtene var også kjempeflott alle artistene fikk presentert sine låter på best mulig måte.

Det er i grunn bare å ønske dansk TV lykke til med å arrangere dette showet neste år, de skal formelig hoppe etter Petra Mede og det blir litt av en oppgave og store sko og fylle. Heldigvis for dem har de ett år på seg og man vet jo allerede nå at på nåværende tidspunkt er det 17.mai som er finaledagen neste år.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.