Da heier vi på Tone

Og det gjør jeg først og fremst fordi jeg liker låten veldig bra og fordi jeg synes jenta fortjener en opptur etter en ganske humpete uke.

Før om årene har det vært rene dueller to og to låter imellom, da har det av og til hendt at to gode låter har kjempet mot hverandre. For å unngå dette har de endret reglene. Nå skal man stemme på alle låtene først, så avsløres topp-5 og det stemmes på nytt. Til slutt blir det duell mellom 1- og 4-plass og 2- og 3-plass. Mitt håp er at det er Tone med sin duettpartner Erik og Caroline af Ugglas som får de siste Stockholms-billettene, men følger svenskene trenden fra de fire første delfinalene er det en stor fare for at det ikke skjer. Det svenske folket følger ikke akkurat min smak. Men, man kan jo håpe på ett under.

La oss gå over til låtene:

Sang – 1. «You» – Robin Stjernberg

Melodi 2 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Bad hair day og anstrengende synging er ikke akkurat det beste vinnerkortet. Tar seg litt opp stemmemessig i denne dessverre intetsigende låten. Den er plagsomt forglemmelig og høyvannsbukser gjør totalinntrykket enda pinligere.

2. «Vi kommer aldrig att förlora» – Eric Gadd

Melodi 2 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Egentlig en litt roligere versjon av den forrige låter, eneste fremgang er at det synges bedre. Men, denne låten er passe forglemmelig den også og trist kostymer her også.

3. «Hon har inte» – Caroline af Ugglas

Melodi 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Endelig en enkel og grei melodi. Det enkle er ofte det beste heter det i reklamen og det stemmer faktisk. Finner ingenting å sette fingeren på i denne 100% fantastisk fremføringen. Gåsehudlåt.

4. «Jalla Dansa Sawa» – Behrang Miri

Melodi 5 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Endelig blir det partyliv på scenen. Og dette er en låt til å bli glad av. Artistene blir muligens litt stillestående i en slik rytmisk låt og de kunne vel ha funnet noe annet enn hverdagsklær til kostymer?

5. «Hello Goodbye» – Erik Segerstedt & Tone Damli

Melodi 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Utrolig deilig låt om å våkne opp sammen etter en one night stand. Og Tone leverer varene (sammen med Erik) til tusen. Hadde jeg vært i så godt humør etter ett slikt «eventyr» hadde det nok blitt en ny runde på morrakvisten…..

6. «Begging» – Anton Ewald

Melodi 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Hele fremføringen plages av noen udefinerbart sjarmløst. Ikke mye å sette fingeren på, men heller ingenting å gi tommelen opp for heller. Med andre ord passe forglemmelig dette også.

7. «Burning Flags» – Cookies N Beans

Melodi 5 – Fremføring 5 – Kostyme 1

Over til popkøntri-land og dette er absolutt likbart. De leverer låten på en meget overbevisende måte, men de kunne da hatt noe annet enn begravelseskjolene sine på seg.

8. «In And Out Of Love» – Martin Rolinski

Melodi 4 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Denne låten er plagsomt uoriginal og 80-talls gruppa Modern Talking burde egentlig anmelde dette for plagiat. Men, gutten kan synge det skal han ha.

Passe umulig å si hvem som går videre til topp-5 runden. Spennende blir det uansett og man får krysse fingrene for sine favoritter.

Så gjør man litt ære på Peter Jöback og det hersker vel lite tvil om akkurat han kan synge, bortsett fra den siste tonen som var mistenkelig sped.

Og den 5 som går videre er Anton, Behrang, Erik & Tone (YES), Robin og Martin. Vel, at Caroline af Ugglas ikke går videre er en musikalsk skandale.

Og så er det nytt pauseinnslag, men irske Jedward. Og, vel de har ikke tatt flere sangtimer siden sist……men, låten er festlig da.

Så skal vi endelig få vite hvem som skal duellere. Første duell er mellom Behrang mot Anton. To uptempo låter som skal duellere der altså.

Behrang fremfører sin låt flott på andre sjansen. Og det er vel i grunn denne låten jeg vil heie på her. Anton gjør ikke skam på sin låt heller så her er det vel i grunn veldig åpent på hvem som får finaleplass, men har vel en liten følelse på at det blir Anton som må belage seg på Stockholmtur.

Så skal andre duell avsløres. Og den blir mellom Robin og han skal kjempe mot Martin. Nei, nei, nei, der endte dessverre Tone sitt svenske GP-eventyr. Kjempesynd, Grand Prix-rasismen til svenskene slår til igjen. Her skal man absolutt har det svenske passet i baklommen for å komme til finale.

Robin sin låt er fortsatt like intetsigende og Martin sin fortsatt like plagsom uoriginal. Egentlg veldig hipp som happ hvem som går til finalen, tror (og håper) at det blir Martin.

En liten snabb-repris på de låtene som allerede er i finalen viser at dette blir en passe kjedelig affære.

Så får vi se om min tipping på Anton og Martin blir treff da.

Første mann til finalen blir Anton, 1 rett til meg! Og han får følge til den allerede veldig mannstette finalen av Robin, der tok jeg feil gitt. Det er en ensom dame (Louise Hoffsten) mot 9 manne-nummer. Lykke til ønskes alle artistene.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.