Generalprøve for Malmö

Den store internasjonale finalen finner som kjent sted i Malmö i midten av mai, men det er nok ikke helt uten baktanker fra svensk TV sin side at årets siste delfinale går fra den sammen hallen som skal ha Europa-mesterskapet i pop. Og hvem vet, kanskje kommer årets svenske deltager fra denne delfinalen?

Og for en gangs skyld en herlig og morsom start på showet, og vi fikk stifte bekjentskap med hun som skal lede showene i mai.

Melodi 1 – Army Of Lovers

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Ja hva skal man si, endelig en kul poplåt og disse tar den helt ut må man kunne si. Dessverre holder ikke kulheten helen låten og det blir mye skrik og lite ull. Og kostymene, tja spesielle!

Melodi 2 – Lucia Pinera

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Søt jente, søt sang og søt fremføring. Men, man føler vel som svært ofte i Melodifestivalen at man har hørt låten før. Men, denne jenta kopierer med stil, selv om stil(ig) ikke kanskje er det jeg vil kalle kostymet da.

Melodi 3 – Robin Stjernberg

Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Litt sånn shaky synging og en låt som ikke fenger meg spesielt mye. Og når kostyme er beige og intetsigende som resten blir det i grunn tissepauselåt ut av dette.

Melodi 4 – Sylvia Vrethammar

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Så sklir vi over til en kosejazzete låt og dette er trivelig å høre på. Fantastisk fremføring og dette skaper god stemning i mitt hjem. Kjolen var litt i overkant brudekjole eller ingenting å trekke her nei.

Melodi 5 – Ralf Gyllenhammar

Sang 2 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Her var det mye skrik og enda mere ild. Denne låten gir meg ingenting, det blir bare bråk, eneste pluss er at artisten har ganske så bra sangstemme.

Melodi 6 – Behrang Miri

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Så skrur vi opp tempoet og dette er jo sånn passe småfestlig. Ligner en smule på den franske låten fra 2010 jeg likte godt, så jeg sier at dette er akeptabelt bra. Greit nok kostyme.

Melodi 7 – Terese Fredenwall

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Sart, var og i all enkelthet en vakker låt. Bygger seg fint opp og blir i bunn og grunn ett solid stykke pop-låt til slutt. Kunne vel spart seg gitaren og brukt de pengene på ett bedre kostyme.

Melodi 8 – Ulrik Munther

Sang 4 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Den gutten har dessverre for han litt for svak stemme til en slik stor låt. Han blir for tynn og skral til å utnytte en låt med såpass stort potensiale. Men, han sjarmerer seg nok til finalen ja.

Og der tror jeg har får selskap med Army Of Lovers eller Sylvia Vrethammar. Eller, jeg vet jo i grunn ikke hvor stor populæritet disse artistene nyter i Sverige. Kommer Sylvia til finalen blir jeg glad, men med de 6 låtene som allerede er i finalen har jeg vel i grunn ikke allverdens håp.

Så skal de 5 låtene som går videre til neste stemmerunde avsløres og det ble: Ulrik (naturligvis), Ralf, Robin, Behrang og til slutt Terese. Hmm, noen av de jeg likte best kom som vanlig på de tre siste plassene.

Nå er det Behrang og Terese jeg får håpe på, men det går vel ikke slik skulle jeg tro.

Forrykende pauseshow med Alcazar, de gamle schlägers er best.

Første som går til finale er Ulrik Munther, ikke en plagsom stor overraskelse det altså. Dette er faktisk den låten mange fans allerede «tror» svensk TV vil skal vinne den svenske finalen. Og, vel samme komponister som fjorårets vinnerlåt Euphoria. Og gutten er litt småsjarmerende det skal han ha.

Så skal to til andra sjansen som er neste helg og det blir Behrang og Robin. Og endelig så er det Ralf. Synd, den jeg likte best av de fem som var igjen røk ut. Ja, ja sånn kan det gå.

Da er det å krysse fingrene for Tone Damli og håpe at hun med duopartner tar seg til finalen om to uker.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.