For ett show

Jeg gjentar for ett show det ble, dette ble en kjempefest med best mulig slutt.

Er jo litt opptatt av kjoler jeg da, den første kjolen til Jenny var i grunn passe kjedelig, men den hun hadde på seg i siste delen av showet er noe av det beste vi noensinne har sett på en kvinnelig programleder. Og vet dere, den var fra 1920 så over 90 år gammel!

Over til låtene.

Melodi 1 – Vidar Busk

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Det svinger uten tvil av den karen og alltid kjekt med menn som kler seg i fargerike ting. En sprudlende start på finalen og Vidar er i kjempehumør på scenen og det vises på TV. Takk for en flott opptreden.

Melodi 2 – Fjellfolk

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Nydelig melodi med en gripende historie. Man er formelig oppe på høyfjellet en liten værmesiig lumsk dag og artistene får frem stemningen i låten på en fremragende måte. Disse vil vi gjerne høre mere til i Grand Prix. Nydelig kostyme.

Melodi 3 – Adelen

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Så skapes det sommerstemning. Virket som om Adelen hadde roet ned litt på dansingen for å konsentrere seg om syngingen. Og det funket som bare rakkern, men kunne vært litt mere sprudlende til tider. Megabra partylåt, men kunne hatt litt mere fargerikt kostyme da. Brunt er ikke party!

Melodi 4 – Gromth

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Så er det over til den egentlig veldig passende sammensmeltningen av opera og metal. Opera er vel i grunn den klassiske musikkens metal?. Flotte stemmer og flott samspill mellom to stilarter. Og musikken så dramatisk at det halve kunne vært nok. Man kan bare elske slike gutter!

Melodi 5 – Gaute Ormåsen

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Uten tvil en av de bedre popstemmene i Norge, bare så synd at det han stilller opp med er så kjedelig. Låten er intetsigende og gir ihvertfall meg ingenting. Den reddes bare av at Gaute levere så det holder i en passe kedelig dress.

Melodi 6 – Lucky Lips

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så roer vi ned og dette har jeg begynt å like. Blir litt sånn hjemmejamming i fjøset og når det blir fremført såpass nydelig som dette her må man jo blir i godt humør. Kul kjole og hun har likegodt slengt de høyhelte skoene fra seg hun.

Melodi 7 – Datarock

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Så er vi klare for glitter og discodans Bergen-style. Har litt splittet følelse for denne sangen. Refrengene er døcatchy, men versene er såpass slappe så hele låten sliter litt med å ta av hele tiden. Og nei, grilldresser er ikke helt det vi vil se i Grand Prix.

Melodi 8 – Annsofi

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Så roer vi ned, med en kostymeskuffelse, Hva skjedde med den fine kjolen fra delfinalen, den nye var bare trist jo. Uansett, jenta levere sangen på scenen så det holder i massevis og gjør ikke skam på låten til Alexander Rybak.

Melodi 9 – Margaret Berger

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette er så råtøft at jeg neste får gåsehud. Og Margaret leverer låten til tusen. Og låten er mye bedre live på CD. Finner i grunn ingenting å sette fingeren på, men skjønner fortsatt ikke hvorfor hun må ha en trommeslager på scenen da. Og den kjolen, bærre lekkert.

Melodi 10 – Sirkus Eliassen

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Og kveldens finale ender med party. Nordnorsk rap har utrolig nok blitt veldig populørt. Om det to slike sjarmbomber så er vel i grunn ikke det så rart da. Det svinger av låten og at de har det gøy på scenen er åpenbart og mopeddressene er kule nok de.

Pausenummeret til Loreen var over the top. Dette er vistnok hennes nye singel, men vi vet jo at det var hennes låt som ikke engang kom til finalen i Sverige for to år siden.

Fikk 3 av fire rett på hvem som gikk til gullfinalen. Sterkt og litt overraskende av Annsofi å komme fra tredjeplass i sin delfinale til gullfinalen.

Alle fire leverer en ny flott fremføring og etter ett flott pausenummer fra fjorårets vinner Tooji (hvorfor hadde han ikke det kostymet på seg i Baku?) var vi klare for det som ble en passe uspennede avstemming.

Det eneste skuffende er hvor mange stemmer som ble avgitt. Margaret fikk faktisk færre stemmer enn Guri Skancke tilbake i 2007. Såvidt over 102.000 stemmer, nesten litt skuffende få. Vel, vi fikk rett vinner det får være trøsten og jeg gleder meg til å heie på Margaret i Malmø. Hotell og fly er bestilt så nå er det bare å glede seg til våruker i Malmø.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.