Danskene har valgt

Våre danske venner kjører å gammelmåten og har kun en enkelt finale. Man slipper unna en del mindre bra låter på denmåten kanskje?

Uansett, er det noe dansk TV kan så er det å ha en dritlekker scene og de svikter ikke i år heller. Man får derimot håpe at lær og lakk tøsene som leder det hele skifter antrekk sånn etterhvert. Pent var det ikke nei.

Melodi 1 – Frederikke

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Søt jente og i grunn grei start på denne finalen. Synger bra, men låten sliter litt med å ta helt av. Liker den melankolske undertonen så jeg kaller dette akseptabelt. Kjedelig kostyme.

Melodi 2 – Brinck

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Sjarmerende er han, men det redder ikke denne ganske så kjedelige låten. Den går liksom ingen steder og det hjelper ikke at han har tredemølle på scenen. Trist kostyme her også.

Melodi 3 – Kate Hall

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Da blir det endelig litt liv på scenen og endelig en som er pen i tøyet. I grunn en ganske så standard slager-låt, men man liker nå engang en god versjon av en slik låt.

Så har damene som leder showet skiftet kostymer og det til noe mye bedre.

Melodi 4 – Lise Dubiel

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Og her prøver vi oss på en allsanglåt. Og den fungerer ganske så bra, men blir en smule kjedelig etterhvert. Kjedelig kostyme, men kult smykke det skal damen ha.

Melodi 5 – Daze

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

En god dose 90-talls disco og man kan helt klart konstatere at komponistene bak Euphoria ikke har hatt en god dag på jobben her. Enormt uoriginal låt, helt OK fremført. Kjedelige kostymer.

Melodi 6 – Simone

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Føler at her har jeg sett og hørt alt før, sangen, fremføringen og kjolen. Dette er faktisk på grensen til plagsomt uoriginalt, men søt jente med kul kjole og flott fremføring trekker litt opp da.

Melodi 7 – Sam Gray & Jack Rowan

Sang 4 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Huffda, det hjelper ikke å starte sangen med å synge falskt. Låt med potensiale, men selv om den prøver å ta av gjør den ikke det. Den blir til slutt håpløst intetsigende, trist i grunn.

Melodi 8 – Emmilie De Forest

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Så roer vi ned og blir en smule etnisk. Føler vel her også at det er uforløst potensiale ute og går. Her er i tillegg artisten bortimot sjarmløs så det gjør ikke saken bedre. Grei nok kjole da.

Melodi 9 – Albin

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Deilig start på denne låten, men nok en gang varer ikke den deiligheten så lenge. Blir ganske fort en ganske så standard poplåt som ikke frister veldig. Og begravelsestriste kostyme da.

Melodi 10 – Mohamed Ali

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Får litt Tooji-feeling her. Kjekk kar som kan synge, men selve låten og danserutienen har vi vel sett før. Det hele ender opp i noe vi har sett mange ganger før. Kul jakke da.

Tre låter går videre. Og jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal tippe på. En finale på det jevne uten den helt store vinnerfavoritten. Jeg tipper på at melodi 2, 3 og 10 går videre. Ikke fordi jeg nødvendigvis liker dem, men noen må jeg jo gjette på. Er vel i grunn sikker på at Brinck (2) og Mohamed (10) går til superfinalen, den siste plassen er ganske så åpen.

Så skal de 3 superfinalistene avsløres. Første låt er melodi 6 – Simone. Greit nok. Andre låt er melodi 8 – Emmelie, hmm blir det totalbom på meg?. Tredje og siste låt er melodi 10 Mohamed. Puh, der fikk jeg ihvertfall en rett.

Skal man tippe på at det blir godgutten Mohamed som får Malmø-billetten?

Litt landrygt før vi får hørt alle tre låtene igjen, men alle tre artistene gjør en helt grei andrefremføring.

Kjekt gjensyn med gamle, jeg gjentar GAMLE Grand Prix-helter.

Og vinneren ble etter en kort avstemming og passe uspennende avstemming Emmelie de Forest. Låten har forbedringspotensiale, da kanden faktisk bli veldig bra. Lykke til Danmark.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.