Dom over semifinale 2 – 2012

Så er man igang igjen og nå er det den viktigste semifinalen i år, dette er den vi fra Norge er med i og nå er det tide for revansj for fjorårets forsmedelige exit i semifinalen.

Jeg slenger mine terningskast som vanlig, man får håpe at de av artistene som holdt igjen på første generalprøve (deriblant Tooji), trøkker på. Denne generalprøven ser juryene på og en av landene som gikk videre i går gjorde det pga meget godt resultat hos juryen.

Melodi 1 – Serbia

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Tja, denne sangen hadde i grunn passet godt som en voggesang, skal Serbia få Europa til å sovne for så å våkne opp når avstemmingen begynner? Tror ikke det, altfor nydelig å sovne til og den tar seg kraftig opp mot slutten. Vi har hørt slike låter fra Serbia før, så litt uoriginalt og litt dyster fremføring på alle måter.

Melodi 2 – Makedonia

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Begynner rolig og pent, men så er det slutt på freden. Her trøkkes det virkelig til og hun får vist frem for en flott stemme hun har. Men, det skjærende hylet mot slutten av låten kunne hun spart oss for. Dyster låt fordrer vel dystre klær, men låten slutter litt oppløftende da.

Melodi 3 – Nederland

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Allsang rundt bålet, sikkert koselig det, men det hadde da vært kjekt med en litt mere trivelig låt enn dette og en syngedame uten en så irriterende stemme. Hun klarer ikke å skape en god stemning ut av en i utgangspunktet passe trivelig låt. Og hva er i grunn greie med den indianerpryden?

Melodi 4 – Malta

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Veldig typisk boybandlåt, denne gang med bare en boy i bandet. Han klarer aldri å få skikkelig fart på denne låten og med en anstrengt stemme hjelper det lite at han har ett småsjarmerende smil. Tror Malta får seg en på trynet i år også.

Melodi 5 – Hviterussland

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Vel disse har ihvertfall flere boys i sin boybandlåt. Og man kan se at der er en viss forskjell på ESC-budsjettene blant forskjellige deltagerland. Men, hva hjelpet det når låten er crap. Nei, dere blir ikke heltene mine nei, heller ikke på kostymetområdet.

Melodi 6 – Portugal

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Endelig kommer det noe som kan kalles musikk. Nok en gang forsøker Portugal å vinne Europas hjerte med fado-inspirert musikk. Det fungerer ikke så værst, men plagsomt originalt er det ikke. Og har hun overtatt kjolen Lisa Stokke hadde i delfinalen tidligere i år?

Melodi 7 – Ukraina

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Så slår vi håret ut og sikter på dansegulvet. Og for en stemme hun har, en utrolig stemmeprakt. Dette er musikk til å bli glad av, så jeg tipper at dette vil falle i smak rundt omkring i de Europeiske stuer. Men, den kjolen da, så ut som den var laget av vaskefiller jo.

Melodi 8 – Bulgaria

Sang 6 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Min personlige favoritt i år, bare så utrolig synd ar artisten har gjort bortimot alt hun kan for å ødelegge låten. Hun synger helt fantastisk, men det skjer jo ingenting på scenen og det hun har på seg minner mere om det damer av ett mere tvilsomt yrke har på seg.

Melodi 9 – Slovenia

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Denne låten skulle egentlig representer Bosnia, men da de ikke ville betale nok for den, ble den sendt til Slovensk finale istede. Flott stemme på jenta til å være så ung, fremføringen er visuell vakker og kjolen tja, skal vi si spesiell, men den fungerer.

Melodi 10 – Kroatia

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Nok en ballade av det dramatiske slaget. Og slettes ikke dårlig fremført, men låten blir kjedelig sånn etterhvert. Hun prøver for harde livet, tildels for hardt og da ender det opp i mye skrik og lite ull. Og den dystre stemningen i låten forsterkes av en dyster kjole.

Melodi 11 – Sverige

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette er en ren musikalsk orgasme. Det finnes ikke superlativer nok for å beskrive hvor godt jeg liker hele den pakken hun leverer. Hun har ofret frynsene og er tilbake i kostymet hun brukte i svensk finale. Det er mulig Sverige tar en sjansen med å ha en slik dyster og mørk undertone i sin fremføring. La oss håpe at det ikke er tilfelle.

Melodi 12 – Georgia

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Han påstår han er en rocker, vel det er på grensen til blasfemi spør du meg. Høres litt ut som en låt som kunne passet i en musical, her på egen hånd blir den i grunn ganske så masete etterhvert. Og kostymet er jo en liten vits i seg selv.

Melodi 13 – Tyrkia

Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Hvis teamet bak Kaptein Sabeltann trenger ny låt kan de slutte å lete. Bare oversett denne urteite låten til norsk og saken er i boks. Dette er noe av det dårligste Tyrkia noengang har påført oss GP-publikum. Ship o hoi og la denne skuta gå ned.

Melodi 14 – Estland

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Endelig roer vi litt ned og veldig deilig at Estland serverer oss en ballade. De tar sjanser når de synger på estisk, men dette fremføres så bra at jeg tror de kan komme unna med det. Men, han beveger seg farlig nært grensen for hva stemmen hans kan klare. Greit nok kostyme.

Melodi 15 – Slovakia

Sang 2 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Årets rockealibi, gutten kan jo synge, dessverre har ikke hårstylisten helt skjønt hvilket kjønn dette er. For ett kjerringhår! Synd at noen med en så flott stemme får en låt som stort sett mangler melodi og i bunn og grunn er mye bråk for pengene.

Melodi 16 – Norge

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Ildfull introvideo og ildfull opptreden av vår mann. Nå har de også fått til rett mix mellom alle de som synger og da låter det fett. Stemmen hans låter bittelitt anstrengt til tider, men med det tempoet han har på scenen er ikke det rart. Men, alt i alt veldig bra levert og navnet hans ropes i salen etter at låten er ferdig. Dette likte vi ja.

Melodi 17 – Bosnia & Hercegovina

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Kjekt at det roes ned nå, og dette er en av årets beste ballader. Skaper en magisk stemning på scenen så dette er ren terapi for sjelen. Dog, er det lite utvikling i låten så den kan vel av noen etterhvert oppfattes som en smule kjedelig. Og ikke spesielt heldig på kostymefronten, fæl kjole ja.

Melodi 18 – Litauen

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Tja hva skal men si, det båndet han har foran øynene er passe urteit etter min mening. Og når båndet rives av prøver han faktisk å være litt Michael Jackson. Naturligvis lykkes han ikke med det. Alt i alt ev litt vel underlig låt som verken er fugl eller fisk.

Tja nå sliter jeg, første semifinale hadde jeg 10 av 10. Tviler sterkt på at jeg klarer det igjen. Akkurat nå har jeg bare 5 sikre land på blokken min. Men, jeg ender til slutt opp med disse ti landene:

Serbia*
Makedonia
Portugal
Ukraina*
Slovenia
Sverige*
Georgia
Estland
Norge*
Bosnia & Hercegovina*

Det er de fem landene merket med * jeg er sikker på, de fem andre er mere gjetting og tipping i henhold til tidligere ESC-historie. Men, jeg er helt sikker på at Tooji er en av de ti artistene som får gå seiergangen opp på scenen etter at av NORWAY har blitt ropt opp av programlederene i morgen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.