Årets forhåndsvideoer

Så er årets forhåndsvideoer tilgjengelig og her kommer en liten bedømmelse av det jeg har sett. Landene bedømmes alfabetisk (etter dere engelske navn)

Albania
En behagelig ballade og man får håpe at stemmeprakten til artisten holder når dette skal fremføres live. Har ett ganske så stort hint av melankoli og det liker jo jeg. Men, utover i låten vil nok noe mene at det blir mye skriking og lite ull.

Østerrike
Her i Norge har vi DDE’s hitlåt «Rompa mi», det spør omn den østeriske rap-varianten av samme tema får like stor gjennomslag. Jeg liker dette litt, de fleste vil nok synes dette er bråkete og masate så det holder,

Aserbaijan
Dette er en tam versjon av en låt du føler du har hørt før, ganske så kjedelig med andre ord. Tror hjemmefavoritten skal vøre glad hun er direkte i finalen hun.

Hviterussland
Hva gjør en TV-stasjon når den låten som vant ikke er så OK? Jo de bestemmer at låten som kom på andreplass skal representer. At de da endte opp med en håpløs boybandlåt av laber kvalitet sier litt om kvaliteten på pop i det landet.

Belgia
Tilbake til balladeland. Dessverre en ballade uten de store høydepunktene. Ikke at låten har potensiale, men her skal artisten få jobbe for att dette skal bli noe verdt å lytte på.

Bosnia & Hercegovina
Så over til hvordan ballader skal gjøres. Ett aldri så lite mesterverk av en enkel og grei ballade uten de store faktene, bare kjempeflott fremført og utrolig behagelig er den også å høre på.

Bulgaria
Over til ethno-disco om vi kan kalle det noe slikt. Kul låt i grunn og denne blir nok en vinner på euro-disco-gulvet. Den vil nok slite litt mere når telefonstemmene skal telles opp er jeg redd, men jeg føler at denne låten kommer høyt opp på min liste ja.

Kroatia
Nok en tur til balladeland. Denne låten inneholder vel i grunn de elementene man forventer av en balkan-ballade, men den sliter litt med å ta helt av, den luller av gårde i samme tralten hele tiden liksom.

Kypros
Nå begynner det å bli såpass lenge siden 90-tallet at man kan begynne å minnes det ti-året. Og Kypros hiver seg på den bølgen, passe kjedelig up-tempo techno-inspirert låt. Gjør seg vel i grunnen best på ett dansegulv.

Danmark
Dette er dessverre en type musikk jeg finner drit kjedelig. Men, det finnes nok av de som liker denne typen musikk så kanskje våre brødre, eller skal jeg si søster i sør kommer seg til finalen.

Estland
Kjekk gutt og låten er i grunn ganske så kjekk den også. Masse melankoli som jeg liker og en låt som vokser gir håp om at dette kanskje kan nå inn i en finale.

Makedonia
Låten starter ikke så verst den, men så blir den rocket opp ganske så mye og når hun begynner med hylskrikene sine har man vel i grunn fått nok av henne for en stund.

Finland
I grunn mange ballader i år og Finland er definitivt i toppen av denne listen. Satser på svensk i år gjør de også og det er jo sprekt. Deilig småmelankolsk ballade, håper den slår ann.

Frankrike
Småsprek låt og veldig sprek dame da. Er det denne låten som skal gi Frankrike sin første topplassering på veldig lenge? Ikke helt sikker, låten vingler litt mellom litt for mange stilarter og rytmeskifter etter min mening.

Georgia
Tja hva skal man si om dette. En ganske så rotete låt og tror de trenger mange jokere for å ta denne masete låten til en finale. Fare for at dette blir en velfortjent tissepauselåt for mange.

Tyskland
Dette er en skikkelig lurelåt. Ikke at jeg liker den så himla mye, men med en bra fremføring kan denne låten gjøre det veldig bra. Har ganske mange av minste felles multiplum-faktorer som skal til.

Hellas
Nasjonal finale på ett shoppingsenter sier vel det meste om gresk TV’s økonomi. Synes at Hellas stiller med en låt vi har hørt før. Meget lite original med andre ord, men pen dame og mange grekerer rundt omkring i Europa sender nok dette til finalen ja.

Ungarn
En låt som vokser litt for hver gang man hører den. Og ja den har melankolske undertoner og det får alltid meg litt på glid da. La oss håpe at Europa også setter pris på dette.

Island
Over til avdelingen for dramatiske ballader og dette er gromme saker. En veldig flott låt som bare bygger og bygger seg opp, så dette kan vi absolutt like ja. Sa jeg at den hadde melankolske undertoner?

Irland
Gjensyn med de masete tvillingene fra i fjor. Og la deg ikke lure av forhåndsvideoene, de har dessverre ikke lært seg å synge det siste året. Live er de dessverre ikke bra, synd for låten er ikke så alle verst.

Israel
Tja, dette blir en smule spesielt også for meg og jeg har meget utvidet musikksmak for å si det sånn. Dette bare rett og slett fenger ikke meg dessverre.

Italia
Etter fjorårets suksess med en jazzlåt, følger de opp med en ny låt i jazz-gaten. Ganske så fengende, men klarer vel likevel ikke å fenge til den helt store graden da.

Latvia
Egentlig en ganske så søt låt da, sånn passe troskyldig og sånn passe fengende at den kan slå ann. La oss håpe at fremføring spisses ett par hakk fra den vi så i nasjonal final.

Litauen
Over til en litt treg ballade som dessverre for den ikke klarer å rote seg ut av den suppa den er havnet opp i selv om rytmen tar seg opp. Og når syngingen blir litt anstrengende blir det ikke akkurat bedre nei.

Malta
Det har dessverre blitt en tradisjon at de nå stiller med en intetsigende låt, uansett om det er ballade eller uptempo-låt. Trist for dem, noen uker på Malta hadde gjort seg.

Moldova
Så gjør vi klart for party balkan-style. Men, dette partyet en nok litt for tregt til at det vil tiltrekke seg altfor mange mennesker er jeg redd. Tar aldri helt av nei.

Montenegro.
Årets tøffeste artist-navn, men så er det javnt slutt med det tøffe. En meget underlig og sær låt, klarer ikke helt å se hvordan denne rotete låten skal slå ann.

Nederland
Sjarmerende smil på artisten, men den indianerhabitten på hodet forstyrrer nok mere enn den drar poeng liksom. Køntri-aktig låt og det gjør ikke mye for meg nei, selv om den har litt sing-a-long toner over seg.

Norge
I norsk finale var all koring på bånd, det blir spennede å se hvordan låten blr når dette skal gjøres live. Er 100% sikker på at Tooji vil gi alt og da er jeg temmelig sikker på at vi tar oss til finalen ja.

Portugal
Nok en låt fra Portugal med fado-undertoner i seg. Denne blir litt for treg og intetsigende for at den skal gjøre det helt store for meg er jeg redd.

Romania
Så skal vi på rumensk party igjen og dette har tendenser til å bli gøy dette. Litt slapp låt av og til, men når de trøkker til er dette absolutt tagbart ja.

Russland
De fleste har vel bestemødre som en av sine favorittpersoner. Her kommer et helt lag av disse sjarmbombene og sjarmere ja det kan de og disse kule damene vil jeg danse med ja.

San Marino
Ville bruke merkevaren Facebook i låttittelen sin, slik er ikke låt, men de fikk mye oppmerksomhet på grunn av det da. Og dette er den tjuende låten ESC-legenden Ralph Siegel har i en internasjonal finale. Låten i seg selv kan vel kalles en lettvekter?

Serbia
Mange Balkan-ballader i år, men dette er ikke den beste av den nei.Dette har vi liksom hør før, det blir bare sånn passe fint å høre på, men sangeren er en ringrev i denne sammenheng og det hjelper nesten bestandig da.

Slovakia
Årets rockelåt og egentlig liker jeg rock jeg, men dette blir for mye skrik og bråk og altfor lite melodi etter min smak. De har enda tilgode å kvalifisere seg til finale, kanskje 2013 blir året?

Slovenia
Balkan-balladene kommer tett som hagl i år. Heller ikke denne gjør så veldig mye inntrykk på meg dessverre. Den blir for alminnelige og mangler ett skikkelig høydepunkt.

Spania.
I år tester Spania ut stor ballade. Starter rolig og forsiktig, men tar seg behagelig opp til ganske så store høyder. Holder stemmen live kan dette bli ganske så bra det.

Sverige
Dette blir ganske muligens min favorittlåt i år og er allerede årets største favoritt. Det blir spennede å se om favorittpresset takles og om denne typen musikk har potensiale til å slå ann bredt nok.

Sveits
Avholdt sin finale før de fleste av oss hadde fått julematen i hus. Dessverre for den en meget forglemmelig låt, småmasete og ikke plagsomt fengende, med andre ord ikke mye å skrive hjem om her nei.

Tyrkia
Ganske tam låt til Tyrkia å være. Smågrei etter min smak, men litt for lite å ta tak i til at den skal bli den helt store favoritten. Skal de gå på nok en finalesmell i år?

Ukraina
Og da begynner vi å snakke om babe. Her skal det bli party vistnok, men låten er passe rotete og småasete så kanskje det ikke blir så mye party likevel?

Storbritannia
De gamle er eldst og det største poplandet i Europa drar fram en gammel kanon i år. Låten er småpen den og kan vel trekker til seg ganske mange poeng skulle jeg tro.

Vel det var mine kommentarer basert på forhåndsvideoene, nå blr det spennende å se hvordan låtene tar seg ut på scenen i Baku.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.