Hvem velger Sverige?

Da er det klart for årets mest omtalte nasjonale finale. Sverige slår nok alle andre land med nasjonale finaler langt ned i støvlene det må jeg nok innrømme. Og selv om den norske finalen har fått veldig høy kvalitet så vinner nok Sverige i de fleste GP-fans hjerter er jeg redd. Men, la oss være storsinnet og la de få denne seieren.

På forhånd er Loreen og Danny de største favorittene, men kanskje det svenske folket velger noe annet?

Og for noe gulliga programledere da…….

Og Eric fra i fjor må jo få litt heder og ære for fjorårets innsats.

Jeg slenger mine vanlige terningskast.

Låt 1 – David Lindgren
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 1

Og så var partyet i gang. Og med tonnevis av sjarme er dette en veldig bra start på finalen det. Synge kan han og, men begravelsesdressen kunna han spart oss for. Det er liksom party dette er det ikke?

Låt 2 – Thorsten Flinck
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Så roer vi helt ned og dette er deilig. Her har vi rett og slett en melodi som fanger deg hvis du er i stemning for deg. Og det er jeg. Dramatisk så det gjelder og sterk fremføring. Men, litt for spesiell for den almenne svenske kanskje? Og rødt er en kul farge.

Låt 3 – Dead By April
Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Så går vi over til det harde. Dette er og blir råtøft i mine ører og dette kunne vært en kul låt, men de klarer jo aldri å bestemme seg hvilken stil de skal fremføre låten. Det blir for rotete og det ødelegger låten litt for mye. Men, tøffe gutter da.

Låt 4 – Lisa Miskovsky
Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Så roer vi ned igjen og nok en gang seiler vi inn i en deilig musikksfære. Hyggelig med norske komponister i Sverige for en gangs skyld. Lisa kunne vel med hell kvittet seg med gitaren, og hatt litt kulere kostyme, men ellers helt topp.

Låt 5 – Top Cats
Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Gutten har fått sjarmen innabords og da hjelper det straks. Energisk fremføring, det skal de ha og slik musikk er jo festlig da. Og når kostymet er tidsriktig også må jeg jo nesten strø om meg med terningene da.

Låt 6 – Loreen
Sang 6- Fremføring 6 – Kostyme 6

Hvis det er mulig å få orgasme av en GP-låt så er nok dette det nærmeste jeg har vært noe slik noengang. Det finnes ikke superlativer nok til å forklare hvor godt jeg liker denne låten. 1000000000% fantastisk fra ende til annen…..dermed basta.

Låt 7 – Ulrik Munther
Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Sorry Ulrik, men søt som du er må dette uansett bli en gedigen nedtur etter forrige låt. Grei nok fremføring av en køntripoplåt så all ære til han for det. Og han klarer seg forsåvidt bra, selv om stemme brister til tider. Fare for at dette ble tissepauselåten.

Låt 8 – Björn Ranelid & Sara Li
Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Litt av en låt, en kjent svensk forfatter som fremfører ett dikt til discorytmer. Man skal i grunn høre mye når man følger med på diverse nasjonale finaler og dette er veldig i det drøyeste laget for de fleste. Jeg liker låter og kjolen til Sara, vi lar det være nytteeffekten av denne låten.

Låt 9 – Molly Sanden
Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 1

Nydelig låt som Molly fremfører med bravur. Bare elsker den melankolske undertonen i denne låten og Molly har stemmen til å bære denne låten. Men hørte hun på meg angående valg av kostyme…..NEI. Huff, huff, huff, hun ser ut som en som utøver ett yrke vi helst ikke nevner….

Låt 10 – Danny Saucedo
Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Og vi avslutter med en partylåt, men en gutt som heldigvis har hatt fremgang på det vokale området. Jeg lar meg ikke fenge så veldig mye av denne låten, den blir rett og slett litt for lite fengende og uoriginal i mine ører. Teit kostyme også i grunn.

Det hersker vel ingen tvil om hvem jeg vil skal vinne skulle jeg tro, la oss håpe at det svenske folket og de internasjonale juryene hører på min fornuftige mening.

Uansett dette er ett flott show og all ære til svensk TV som lager ett slikt flott show.

Småspennede avstemming, men heldigvis leder Loreen sånn passe klart enda etter at de internasjonale juryene har stemt. Og kjempeflott at den norske juryen gav full pott til Loreen. Dette må da gå veien for henne?

Helena Paparizou beærer oss med en jazzy versjon av fjorårets låt «Popular» og den versjonen var ganske så OK den, Men nå vil vi vite hvem som vinner.

Og hun vant, det finnes en svensk GP-gud med god smak. Dette er helt topp, jeg elsker Sverige etter dette!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.