Hvem blir Malmø’s representanter?

Så var det fjerde runde i Sverige og jeg går likegodt rett til låtene. Nok en gang er lyden udden i Sverige, merkelige greier.

Låt 1 – Charlotte Perelli
Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Charlotte er dronningen av schlager. Og som vanlig er det fullt kjør og dette er noe hun gjør til fullstendig perfeksjon. Og som vanlig er låten mimimalt original, men denne damen tilgis for slikt. Flott kostyme, men kanskje en smule horete?

Låt 2 – OPA
Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Greskinspirert låt og slikt blir uansett litt rart i en svensk delfinale. Og når det synges på svensk blir det i grunn mest bare rart i mine ører. Men, litt kjedelig låt uansett språk og land og triste kostymer gjør det ikke bedre.

Låt 3 – Dynazty
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så er det bomber og granater og skaprockeren i meg spretter ut. Jeg rett og slett synes dette er kjempekul musikk, vokalisten kan sine saker og det svinger heftig. Det skal vel sies at den samme vokalisten har litt lite attitude, han er for søt liksom. Men, kule kostymer da.

Låt 4 – Lotta & Christer
Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Det blir ikke mere erkeschlager enn dette. Og med to artister som har dervet med dette lenger enn de fleste funker det som bare rakkern det. Men, hav i all verden fikk dem til å stille i kostymer som hadde passet best i en begravelse. Horribelt i mine øyne.

Låt 5 – Hanna Lindblad
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så var vi på discokjøret igjen. Denne gang med en Kylie-kloning så ikke spesielt originalt akkurat det. Men, Hanna oser av sjarme og låter fenger til tusen så dette er mere enn akseptert hos meg. Og jeg elsker jo når en artist er fargerik jeg da.

Låt 6 – Axel Algmark
Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme

Spretten låt i grunn og dette er en type musikk som jeg forbinder med Sverige. Nå har slik musikk aldri fått tak i meg så for meg blir slike låter ganske slitsomme ganske fort. Men, masse plusspoeng for sjarmerende fremføring og minuspoeng for toppluen.

Låt 7 – Lisa Miskovsky
Sang 6 – Fremføring 4 – Kostyme 4

En låt med norske komponister innvolvert og for en nydelig låt. Dette er rett og slett melankolsk vakkert og ren og skjær nytelse. Rent visuelt hadde jeg nok ønsket at Lisa droppet gitaren og tok på seg ett litt finere kostyme da.

Låt 8 – Danny Saucedo
Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Gutten som tok andre plassen er nok ute etter revansje og det er det mye mulig han får. Jeg synes låten midt opp i all sin energi er tam og passe sjarmløs. Kult med kostymeshow og dette er meget mulig den låten Sverige sender til Baku ja og vel den har samme komponister som vår sang da.

Skulle jeg bestemt hadde nok Lisa og Dynazty fått finalebilletten, men det blir nok Danny og duoen Lotta & Christer.

Disse, mine to favoritter + Charlotte kom seg videre i første runde. I grunn helt greit. Og første låt til finalen er Lisa. For en flott overraskelse, min favoritt rett til finalen, er det mulig?

Til andre sjansen er det Lotta & Christer og Dynazty som får dra og da står det til slutt mellom ESC-dronningen Charlotte og fjorårets stjerneskudd Danny. Og i de sekundene som det tar før siste låt leses opp ser man i ansiktsutrykket til Charlotte at hun er en slagen kvinne. Det er ikke plagsomt overraskende at det blir Danny som får den billetten. Merkelig dramaturgi på sendingen pør du meg.

Da er det neste helg med oppkok av utslåtte låter før det er finale om to uker. Flott show blir det nok i år også ja.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.