Svenske attraksjoner

I kveld starter svenskene opp med halvannen måned med Melodifestivalmorro og jeg får jo se på det også da og si hva jeg mener,

Etter mange år i den internasjonale Grand Prix-dumpa fikk Sverige endelig igjen selvtilliten etter tredjeplassen i fjor og kjenner jeg dem rett er det der de vil være i år også.

Programledermessig stiller de med 3 damer som fyller ut skjermen kan man si. Og de begynner med en kostymekatastrofe, det ser jo ut som om den ene kjolen er i full fyr jo.

Låt 1 – Sean Banan
Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Det er mulig dette skal være morro, en uptempo rap-låt men den fenger ikke meg så mye nei. Egentlig en ganske barnslig låt så ikke noe pangstart på årets svenske happening. Men, pluss for kostymet som var veldig mye bling bling.

Låt 2 – Abalone Dots
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så roer vi helt ned med litt småmelankolsk rolig køntri-pop. Mulig de gjenbruker de gamle flaggene Carola brukte i Aten, de om det, låten er fin den og tre vakre jenter med vakre stemmer gjør dette til en fin opplevelse i grunn. Og de treffer kostymemessig også.

Låt 3 – The Moniker
Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Denne artisten slet jeg virkelig med å like i fjor og vel jeg sliter nesten like mye i år. Han har vel forbedret seg en liten smule det skal han ha, men låten han fremfører er i bunn og grunn veldig rotete og klarer ikke å fenge spesielt mye dessverre. Og gull og juksepels er ikke fengende det heller.

Låt 4 -Afro-Dite
Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Og så var discoschlagerkjøret i gang. Og dette svinger til tusen, deilig deilig deilig disco. Dette liker jeg og når de også stiller i rålekre kostymer kan det bare gå bra.

Må bare bryte inn og si at dette er en utrolig dårlig TV-produksjon. Lyden er veldig uggen og bildeproduksjonen er heller dårlig. Det må bli oppvask på bakrommet etter dette.

Låt 5 – Dead By April
Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Skulle vist være en hardrocklåt, istede er det mere ett usannsynlig sammensurium av en helg haug forskjellig stilarter. De skifter stil hele tiden og dette blir bare rot og tull. Lurer egentlig på hva meningen med denne låten er…

Låt 6 – Marie Serneholt
Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Festlig låt i grunn, men her tar kostymet faktisk bort hele oppmerksomheten fra låten. En gull-onesuit som sitter som støpt på kroppen til Marie. Vi får håpe at de som stemmer hørte mer på låten enn meg.

Låt 7 – Thorsten Flinck & Revolutionsorkesteren
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Må nesten sjekke at det står Svt1 på Tv-skjermen min. En slik låt hadde jeg faktisk ikke ventet på en slik arena. En dramatisk fremføring av en dramatisk låt. Og vel jeg liker dette, veldig uvanlig, men bra. Og jammenta er har barføtt også.

Låt 8 – Loreen
Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Min favoritt i fjor og det er meget stor fare for at hun blir det i år også. Dette er bare storslagent rett og slett og jeg bare elsker de melankolske undertonene som dominerer under alle rytmene i låten. Rett og slett fantastisk.

Vel, nå skal 8 låter bli til 5 låter før vi får vite hvilke to som går til finalen og hvilke to som går til andre sjansen. Jeg følger hjertet og tror på Afro-Dite og Loreen til finalen, men er vel redd for at det blir to andre.

Både Afro-Dite og Loreen er med videre. Og The Moniker kom på siste, helt fortjent i grunn. Litt overraskende ar Marie røk ut og bare kom på 6.plass. Kanskje de som stemte også bare så på kostymet?

Så skal det svenske folk stemme mere for å avgjøre hvem som vil ha ett videre liv i denne konkurransen.

Og i mellomtiden har de en haug med mer eller mindre totalt uinteressante pauseinnslag. Du snakker om å dra ut tida. Vi venter på resultatene vi.

Og så gikk Loreen til finalen direkte. Det fins en rettferdig Melodifestivalgud, jeg elsker det svenske folk!!!!!! Nå kan det rett og slett gå akkurat som det vil i de andre delfinalene, min favoritt er i finalen okkesom. Kvelden er reddet!!!!!!!!!

Men, noen flere skal slå følge med Loreen til finalen. Men, først skal vi finne ut hvem som går til Andre Sjansen. Førstemann er Thorsten Flinck og sistemann er Sean Banan. Da må det vel bli Afro-Dite som får den siste finalebilletten og jeg fikk feil. Det ble Dead By April, den særdeles rotete hardrocklåten. Ja ja, med Loreen i finalen tåler jeg det allermeste. Det har vært en innholdsrik festkveld og neste helg er det norsk finale dere.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.