Rett vest eller rett øst

Da skal det avgjøres hvilke tre låter som tar turen fra Florø øst til Oslo og hvilke 5 låter som forblir Florø-låter. Vel, hvem vet kanskje wildcardet som blir den tiende låten i finalen kommer fra kveldens sending?

Etter å ha sett første delfinale på Hard Rock Cafe sammen med de andre delfinalenes artister og andre delfinale fra salen i Larvik Arena skal siste delfinale sees fra sofakroken. Ikke et ueffent sted å se en GP-sending fra det heller. Alene hjemme så ingen som forstyrrer meg heller….

Som de to foregående delfinalene er spennvidden stor musikalsk sett og man kan jo håpe at de som stemmer tar ett litt mere sprekere valg enn de to foregående delfinalene. De 6 første låtene som gikk til finalen kan vel kalles forholdsvis «trygge» valg.

Jeg sprer mine terningkast for sang, fremføring og kostyme jeg.

Men, jeg må jo bare si skulle Norge og NRK finne på å vinne hele sulamitten i Baku i mai så er Marte Stokstad en åpenbar kandidat til en programleder jobb til neste år. Hun er råsexy og dessuten råflink programleder.

Låt 1 – Tooji
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Eksotisk og sjarmerende så det holder og i grunn minner dette mye om bidrag vi har hørt fra Hellas og Tyrkia. Og når gutten holder høyt tempo på scenen og kan synge også så blir dette veldig bra det. Litt kjedelig kledd etter min mening da.

Låt 2 – Marthe Valle
Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Det siste nordnorske håpet i årets startfelt. Melankolsk og usannsynlig vakkert så her er jeg 100% solgt. Og dette er en låt som bare vokser og vokser og slik musikk burde vært på blå resept for de som trenger sjelefred. Pen nok kjole som passet til sangen.

Låt 3 – Petter Øien & Bobby Bare
Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Denne er reinspikka country som har så høy kosefaktor at man blir jo nesten nødt til å like det. Dessverre blir fremføringen litt plaget av at artistene ikke har plagsomt mye utstråling, fiolindama vinner den kampen overlegent. Helt greie kostymer.

Låt 4 – Yaseen & Julie Maria
Sang 4 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Jeg vet ikke helt, låten er i grunn veldig kul den, men må nok innrømme at rap ikke er helt min gate. Og det er noe som skurrer her, kostymemessig er de litt for voksent kledd og hele fremføring blir veldig rotete. Men, de sang bra da.

Låt 5 – Håvard Lothe Band
Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Hjemmefavoritter og sikkert en opplevelse for dem. Det ble det ikke for meg nei. Her var det lite å glede seg over med unntak av den flotte soppdekorasjonen da hadde på scenen. Slitsom fremføring av en passe kjedelig låt og triste kostymer. Huffda.

Låt 6 – Silya
Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Her skrur man opp varmen og gud bedre hun har stemme, kropp, attitude og danseferdigheter for å gjøre en slik låt. Så synd bare at låten ikke klarer å fange meg helt. Den blir litt for rotete og med litt for mye masete rytmer for at jeg skal bli hekta. Og aldri har det vel blitt vist mere hud i norsk Grand Prix, men det som dekker huden er heller kjedelig da.

Låt 7 – The Canoes
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Fire staute karer som synger en rolig låt i valsetakt, går det ann da?. Jo dette fungerer som bare rakkern selv om de må starte på nytt grunnet tekniske problemer. Og når de skrur på sjarmen får dette meget høy kosefaktor. Og skoleguttdressene fungerer de også.

Låt 8 – Lise Karlsnes
Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Iskald 80-talls synth-flørt og selv om Lise vrikker aldri så nye på rumpestumpen får hun aldri helt opp varmen i denne låten før låten er nesten slutt og det er litt for sent er jeg redd. Utrolig kult kostyme da, hadde ikke ventet annet.

Tja da må jeg gjette hvem som går videre i kveld da. Denne kvelden har ikke like mange åpenbare kandidater som de to foregående delfinalene. Skal vi tippe på Tooji, Petter/Bobby og Yaseen/Julia da? Tror det, men blir ikke overrasket om Lise dytter noen av disse ut på den endelige finalelisten.

Så er siste del av sendingen igang og vi får endelig vite hvem som går videre.

Og tredjeplassen går til Yaseen & Julie Maria. Tja, de har antagelig en stor fanbase som er ung og har stemt dem frem. Og hvis ikke jeg husker helt feil er det første raplåt i en norsk finale. Scanner hjernen, men finner ingen andre som dukker opp nei. Og det settes antagelig verdensrekord i antall mennesker på en scene under en offisiell fremføring av en Grand Prix-låt.

Andreplassen går til den artisten som skal åpne finalen neste helg og det blir Tooji. Det betyr at vi får en eksotisk og meget så frisk start på den finalen. Og dette er en type låt som en god del av den hardbarka GP-fansen bare elsker. To av to rette så langt og får jeg siste låt rett også?

Førsteplassen går til Bobby Bare og Petter Øien. Wow, jeg fikk tre av tre rette denne gangen også. Det må jeg si. Skal Norge bli representert av en amerikansk countrystjerne som setter ny aldersrekord i Eurovision Song Contest?. Jeg bare spør.

Nå gjenstår det ett spenningsmoment og det er vel hvem den hemmelige juryen bestemmer skal bli den tiende og siste låt i finalen neste lørdag. En ting er sikker de har mange bra låter å velge mellom.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.