Er det deilig å være dansk i Danmark?

Jeg har bevist ungått sosiale medier siden i går kveld da jeg nå en tidlig søndag morgenstund har benket meg for å se årets danske finale. Og jeg vil jo bevare spenningen lengst mulig. Ute på sosiale medier diskuteres det sikkert vilt om årets danske låt.

Som vanlig har dansk TV overgått seg selv når det gjelder scenen. Den er rett og slett rålekker, her har NRK noe å lære.

Av en eller annen grunn skal dansk TV absolutt ha med an fagjury som skal si noen velvalgte ord om låtene. I mine øyne er dette absolutt bortkastet tid og i grunn bare irriterende. Dette er en sangkonkurranse og la showet være bare det. Akkurat det er forresten NRK veldig god på. Over til låtene.

Låt 1 – Jesper Nohrstedt
Sang 3 Fremføring 3 Kostyme 3
En ganske suggerende låt i grunn, men den klarer aldri helt å ta av. Og med en lite sjarmerende artist så klarer ikke dette å fenge meg nei. Men, gutten hadde bra stemme da, men kjedelig kledd.

Låt 2 – Er den låten som ble disket, men startnummer fikk den.

Låt 3 – Aya
Sang 5 Fremføring 5 Kostyme 5
En fargerik sjarmbombe og dette svinger straks bedre ja. En skikkelig gladlåt i en litt gammelpopaktig stil. Og komponisten er han som laget Tysklands vinnerlåt så da så. Og kjolen var sukkersøt da.

Låt 4 – Kenneth Potempa
Sang 2 Fremføring 5 Kostyme 3
Gitarbasertpoplåt som dessverre er dørge kjedelig. Kjempeflott stemme på gutten, men det hjelper ikke mye når låten har såpass lite potensiale. Det skal sies at den tar seg opp mot slutten da. Litt kul jakke det skal han også ha.

Låt 5 – Ditte Marie
Sang 5 Fremføring 5 Kostyme 6
Så var vi på discotechnokjøret og da tar det seg straks opp ja. Dette svinger som tusan selv om selve låten er en smule spinkel. Og Ditte stiller i en 100% discooutfit så her stemmer det meste siden hun også kan synge.

Låt 6 – Emilia & Philip
Sang 6 Fremføring 5 Kostyme 4
Så roer vi ned og dette var da i grunn ganske deilig da. En rolig og behagelig ballade med en flott melankolsk undertone som jeg bare elsker da. Men, vil Danmark satse på melankoli da? Pen i tøyet var de også i grunn.

Låt 7 – Suriya
Sang 2 Fremføring 3 Kostyme 4
Synd at en så søt jente skal ødelegge seg selv med stygge tatoveringer. Og når låten i tilllegg er rotete, masete og bortimot totalt blottet for en rytme blir dette bare trist. Sexy kjole da.

Låt 8 – Karen Viuff
Sang 5 Fremføring 3 Kostyme 4
Så er vi på den litt melankolske veien igjen som jeg liker så godt. Karen er ikke helt stødig stemmemessig dessverre, men hun klarer seg godt nok og sjarmerer også. Og kostymemessig gir hun uttrykket skulderputer en helt ny mening gitt. De største jeg har sett siden 80-tallet.

Låt 9 – Soluna Samay
Sang 3 Fremføring 3 Kostyme 4
Morsomt kostyme, men så er det jamt slutt på morroa. Kjedelig låt og passe uinspirerende fremføring gjør dette til en heller trist greie. Men, litt av en brokete forsamling på scenen da.

Låt 10 – Patrik & Christian
Sang 4 Fremføring 4 Kostyme 4
En svensk/dansk forbrødring her, det synges både på svensk og dansk. Litt unikt med andre ord og låter er grei nok den, flotte stemmer på gutta og ganske bra schwung også. Jeg endre opp med å like låten jeg og kostymemessig var de akseptabel.

Jeg må bare nok en gang berømme scenen i dette showet. Den er rett og slett kjempekul, dette kan de. Nå skal det danske folk og en dansk fagjury bestemme hvilke tre låter som går videre til en superfinale. Jeg håper på låt 5, 6 og 8, men frykter vel i grunn at ingen av dem går videre. Skal jeg tippe her blir det låt 1, 9 og 10.

Så skal det prates med fagjuryen og hva er vitsen med det når flere av dem ikke vil så hvilken sang de liker best. Feiginger spør du meg, men etter litt press sier noen av dem at det er låt 3 de liker best. Og den kom nesten inn på min topp-3 så gjerne for meg hvis den skulle vinne da.

Og hvorfor de skal plage oss meg ett pauseinnslag med alle deltagerene i neste lørdags danske Junior-Grand-Prix vet de antagelig bare best selv. Men, nå skal finalistene som går videre til finalen avsløres.

Første sang som går til finalen er låt 1, noe jeg tippet da.
Andre sang er låt 10, jammenta hadde jeg rett igjen.
Tredje og siste sang er låt 9. WOW jeg har jo peiling jo, tre av tre rette, ett klapp på skulderen til meg.

Med disse tre låtene igjen heier jeg på låt 10 uten at jeg er
overbegeistret for den da. Kom på 5-plass på min liste.

Låt 1 stiger ett hakk på terningkastskalaen ved andre fremføring.
Låt 9 er forsatt nei nei nei i min bok, de vet ikke bedre stakkars.
Låt 10 klarer seg godt og er en sikker 12-poenger fra Sverige da.

Så kjører Alexander Rybak ett kjempeflott ESC-potpurri, denne gutten vet å sjarmere et GP-publikum.

Norge gir 12 poeng til melodi 1, Russlang gir 12 poeng til melodi 1 de også. Tyskland velger å gi si 12-er til melodi 1, aner vi noe her. Til slutt gir Aserbaisjan sin 12-er til melodi 9 de. Med andre de måtte skille seg ut ja. Og endelig gir den danske fagjuryen sin 12-er til melodi 9. HAr den låten startet en sluttspurt? Nå er 50% av stemmene avgitt og vil de snu på det hele?

Fkorårets danske vinner får naturligvis underholde før det hele skal avgjøres, men nå vil vi vite hvem som skal representere Danmark.

Og det ble låt nummer 9 som vant, vi ønsker Danmark lykke til i finalen……

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.