Dom over semi 2

Da har jeg sett på første gjennomkjøring av semifinale 2 og her er mine terningskast med karakter på helheltsinntrykket.

01 – Bosnia & Hercegovina – 3

Dette er en søt og fengende låt, men jeg blir ikke så veldig betatt er jeg redd. Men Dino vil uten tvil sjarmere seg til finalen. Men, jeg har sluttet å være skråsikker nå.

02 – Østerrike – 5

Semifinalens desidert største stemme og jeg håper og tror at dette tar Nadine til en fortjent finaleplass. Det virker nemlig som om balladene ruler i årets utgave av Grand Prix.

03 – Nederland – 5

Gutta i 3JS har virkelig forberedet låten sin siden den første gang ble presentert. Det svinger av dette og i en semi med litt mere vestlig dominans burde finalebilletten være innen rekkevidde.

04 – Belgia – 3

Dette er Alexander Rybaks favoritt og det viser at jeg ikke helt deler musikksmak med han. Godt musikalsk håndverk, men fenger ikke meg og antagelig mange andre tilstrekkelig nok til at det blir finale.

05 – Slovakia – 4

Her er det vel låten og utseende som trekker opp for TWIINS. For syngingen er til tider veldig sur og anstrengende å høre på, og pene damer som ikke kan synge klarer seg heldigvis sjelden i Grand Prix.

06 – Ukraina – 3

Bakgrunnsbildet gjøres live av en sandartist og det er vel det man vil huske best fra ett ellers ganske så forglemmelig bidrag. Men, finaleplass for nok Mika likevel.

07 – Moldova – 3

Catchy låt, men klarer aldri å ta helt av. Det går på det jevne og da blir sære hatter og pen dame på enhjulssykkel ikke nok til å huske låten.

08 – Sverige – 5

Eric var synlig meget fornøyd etter fremføring og denne sjarmerende gutten levere meget bra. Så spørs det om målgruppen hans er oppe og stemmer. Det kan bli flere misfornøyde nordboere i Dusseldorf etter torsdag kveld.

09 – Kypros – 4

Dramatisk ballade og passe stilfull fremføring med utstrakt bruk av effekter, Blir langtekkelig etter hvert og inponeres Europa over Christos sang?

10 – Bulgaria – 6

Dette er min favoritt i semi 2. En meget kraftfull fremføring av Poli og jeg tror det europeiske publikummet vil sette pris på dette til tross for at det synges på bulgarsk.

11 – Makedonia – 2

Litt småfestlig låt til tross, dette blir vel en smule litt vel uvanlig når Vlatko trøkker til med ekte Balkan-pop med spretne dansere.

12 – Israel – 4

For gammelt vennskaps skyld tildeles Dana denne poengsummen, Bortsatt fra kveldens kuleste kjole er det ikke mye kult her. Absolutt alt annet her er høyst ordinært.

13 – Slovenia – 2

Maja kan synge, men så stopper det der. Låten er plagsomt intetsigende og da hjelper sjelden stemmeprakten til ett videre liv i dette sirkuset.

14 – Romania – 3

I grunn ikke mye å utsett på denne låten, sånn sett bort fra at den ikke fenger med i så veldig stor grad da. Men, de får vist seg frem i finalen tror nå jeg.

15 – Estland – 4

Låten er kul og fresh den og vil fenge mange. Selv sliter jeg litt med en Getter’s til tider irriterende stemme. Men, det trekker ikke nok ned til at det ikke blir finaleplass nei.

16 – Hviterussland

Det faktum at låten er catchy redder en 2’er Ellers er teksten urteit og nå mikrofonsttivene ser ut som støvsuger da sliter man med å strekker seg lengre på terninskaststigen.

17 – Latvia – 4

Nok en catchy låt, de gjør vel ingen store feil under fremføringen, men de gjør heller ikke noe som vi vil huske dem på heller da.

18 – Danmark – 2

Drepende kjedelig etter min smak, men såpass mange som liker slik musikk så denne er ganske bankers for å gå til finalen er jeg redd.

19 – Irland – 5

Den grønne øya stiller med røde karene i år. Meget kult og innholdsrikt show og da får man kanskje overse at man burde spandert noen timer på sangpedagog.

I går fikk jeg 7 rette, ikke værst med tanke på at beste tipper inne på pressensenteret hadde 8 rett.

Denne gang tipper jeg følgende 10 land videre:

Bosnia & Hercegovina

Østerrike

Nederland

Ukraina

Sverige

Bulgaria

Romania

Estland

Danmark

Irland

Vel, får jeg rett så blir Norge eneste nordiske land utenfor morroa på lørdag. I morgen kveld får vi se om jeg har rett i denne spådommen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *