43 låter på ett brett

Søndag 1.mai klokken 10:40 starter den første norske øvingen. Da regner jeg sterkt med at Stella og koristene stiller i fullt kostyme som den norske deltager alltid gjør. De finner det best slik, da ser man på TV-skjermen straks hvordan alt tar seg ut visuelt.

Jeg har vært så heldig å få DVD’en med forhåndsvideoene fra NRK, vi skal tross alt ha vårtreff i GP-klubben til helgen.

Jeg slenger ut en kommentar til hvert land (uten terningskast denne gang) med en liten vekt på om jeg har troen på om de 38 landene i semifinalene kvalifiserer seg til finalen eller ikke. Jeg bedømmer landene i alfabetisk rekkefølge.

Albania

Dramatisk ballade, mon tro om stemmen holder live?. Kan tendere til kjedelig og det kan hende at dette ikke holder til finale.

Armenia

Årets kopi av fjorårets vinner Satelite. Svært uoriginal og her må det presteres på scenen for å få finaleplass.

Azerbaijan

Nok en poplåt av det moderne slaget fra den kanten. Men, dette er ganske så intetsigende og fortjener ikke finaleplass.

Belgia

Litt kul låt, men blr nok vel sært for ESC-publikummet. Synd, det er de som tør sende sånn som burde blitt premiert. Liten sjanse for finaleplass er jeg redd.

Bosnia & Hercegovina

En favoritt blant fansen, men er litt mere i tvil om dette vil fenge «vanlige» mennesker. Med omparytmer i bånn blir det kanskje finaleplass.

Bulgaria

Grei nok låt dette, men finger ikke noe som fenger meg her. Fare for at dette blir dopauselåt gitt og dermed liten finalesjanse.

Danmark

Dette finner jeg rett og slett meget intetsigende og ikke noe stort tap for meg og de ikke får finaleplass.

Estland

Litt uforståelig for meg at dette skal være en så stor favoritt, men veldig bra fremføring da. Burde holde til finaleplass.

Finland

Småsøt låt, men her må det skrus på sjarmen hvis dette skal ha finalesjanser. Elsker dog den melankolske undertonen her.

Frankrike

Årets bookmakerfavoritt og en nydelig operaballade.  Men, fremføringen på scenen må stå i stil med låten skal dette gå helt til topps. Og her vil man definitivt savne ett live orkester.

Georgia

Veldig rockete og faller ikke helt i smak hos meg. Og når rapperen slår til blir dette bånn i bøtta for meg. Fortjener ikke finaleplass.

Hellas

Du grønne for en treg låt, skal endelig de som stemmer a til vett og ikke sende Hellas til finalen. Dopauselåt de luxe.

Hviterussland

Eksotisk og catchy, men tekstforfatteren burde omtrent ha vært puttet bak lås og slå, makan til teit tekst. Fortjener definitivt ikke finaleplass.

Irland

Høres ut som en låt som vanlgvis ikke gjør det bra i svenske delfinaler. Catchy, men fenger ikke meg så mye likevel og en kanskje-kandidat til finalen.

Island

En sing-along låt som absolutt er fengende og sjarmerende nok til å ta seg til finale. Og islendinger har sjarme.

Israel

Ekstraordinære Dana, med en ganske så ordinær låt, tror nok kjendisfaktoren tar henne til finalen.

Italia

Deilig jazzlåt fra en av mine favorittland. Men, er vel redd for  at dette blir litt for sært for den gemene hop. Dog uvanlig at Italia synger store deler av låten sin på engelsk.

Kroatia

De prøver å lage party, men dette er tamme greier. Her må det leveres på scenen, men selv da sliter den med å nå finaleplass.

Kypros

Nydelig rockeballade på gresk sunget av en middelhavskjekkas. Så spørs det om valget å synge på gresk blir hemskoen for å nå finalen.

Latvia

Får ikke helt tak i denne låten og den havner dessverre i den fryktede dopausekategorien. Og da kan man jo selv tenke sek mangelen på finalemuligheter.

Litauen

Vinner prisen for forhåndsvideoenes styggeste kjole og balladen blir også mere skrik enn ull. Aner vi tissepause her også? Men, låten i seg selv er ikke så gærn da.

Makedonia

Kjempekul video, men tviler sterkt på om dette vil fungere såpass på scenen at det blir finaleplass. Intetsigende og rotete låt.

Malta

De sliter med å komme seg til finalen og vil nok gjøre det i år også er jeg redd. Passe intetsigende uptempo låt.

Moldova

Denne gruppen introduserte Moldova i ESC med ett brak. Dere husker bestemoren med trommen. Cathy låt denne gangen også så det holder nok til finale.

Nederland

Utrolig sterk fremføring, men hovedproblemet her er at det tar så himla lang tid før låten tar skikkelig av. Og altfor lang tid til at det skal bli finaleplass er jeg redd.

Norge

Blir det ikke party av dette blr det aldri party. Bra at det har blitt litt mere trøkk i verset. Og sjarmbomben Stella vil nok slå ut på de utsolgte geigertellerene i Tyskland.

Polen

Catchy låt fra tøff polsk dame., men her må det presteres over evne på scenen dette holde helt frem til finaleplass. Temmelig ordinær låt gitt.

Portugal

Skal dette være et bad taste party liksom?. Er redd det europeiske publikum går hoderystende og lattermilde til dennne tissepausen. Årets mest sjanseløse for å nå finale.

Romania

Sånn passe glad låt, sjarmerer akkurat nok til at den ikke forsvinner i megnden og de kan nok se frem til finaleplass.

Russland

Catchy låt og ganske bankers at dette går tl finalen, men i grunn er låten ganske så kjedelig etter min smak.

San Marino

Småmelankolsk låt av en annen artist av afrikansk opprinnelse. Men, ikke mye eksotisk her og er nok redd for at San Marino må se langt etter finaleplass.

Serbia

Litt 60-tallsswung over denne låten. Fargerik og koselig låt i grunn. Litt spooky kanskje at de synger på serbisk med tanke på sjansen for finaleplass

Slovakia

Dette landet har enda tilgode å komme til finalen og pene jenter til tross, det skal holde hardt denne gangen også. Ganske intetsigende låt.

Slovenia

Litt udde vokalprestasjoner og litt rotete låt. Kan vel neppe kalles det beste utgangspunkt for å nå en finaleplass skulle jeg tro.

Spania

En gladlåt på spansk vis. Det svinger til tusen så spørs det om poengene svinger Spanias vei. Og vi får håpe at de slipper besøk på scenen i år da.

Storbritannia

Så boybandplastic som bare det, men funker det? Ja, Frankrike skal få hard kamp om å bli best av de direktekvalifiserte landene.  Og BBC har vel i grunn nok med de olympiske leker i 2012?

Sveits

Dette er en dønn koselig reggeaaktig låt og klarer man å få stemningen i låten inn i fremføringen kan kanskje Sveits endelig få en finaleplass igjen.

Sverige

Svensk maskindisco som i grunn reddes av en sjarmbombe av en artist. Og med så mye energi så skal det vel mye til at det ikke blir fortjent finaleplass.

Tyrkia

Smårocka og catchy låt og det er vel liten fare for at dette ikke blir finale nei, men låten fenger ikke meg nevneverdig.

Tyskland

En småjazzy låt fra fjorårets vinner Lena., men milevis fra det hun vant med ifjor, kan vel få det tungt med å slå fjorårets vertslands 20.plass.

Ukraina

En av årets beste ballader etter min mening. Kanskje er dette årets underdog? Uansett ganske så sikkert til finale.

Ungarn

Ganske så typisk schlagerlåt og holder stemmen og sceneshowet er bra burde dette holde til finaleplass.

Østerrike

Nydelig ballade som bruker litt vel lang tid før den kommer ordentlig igang. Til tross for bra vokalprestasjon skal det vel holde hardt for å nå finaleplass.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *