Nu kjør vi….Sverige

Som siste land skal Sverige velge sin representant. Rundt omkring i hele Europa (hele verden faktisk) sitter det spente fans og følger med. Så får vi se hva de 11 internasjonale juryen og det svenske folket sender til Dusseldorf da.

Jeg synes vel at åpningsshowet i den norske finalen var bedre, men kul måte å presentere artistene på, det skal de ha. Men, de teite forhåndsinnslagene har de altså ikke sluttet med. Terningkast 1 til det.

Låt 1 – Danny Saucedo

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Å kjøret går, Danny kan synge og danse samtidig og dette høres jo veldig moderne ut da.  Men, han er passe sjarmløs der han svinger seg rundt og hele akten blir passe kjedelig sånn etterhvert.

Låt 2 – Sara Varga

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

En utrolig deilig låt og absolutt min favoritt i kveld. Men, jeg innser også at dette nok neppe vil fenge den gemene hop.  Og fremføringsmessig kunne Sara vært en smule mere forførende. Blir litt kjølig på scenen.

Låt 3 – The Moniker

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Yeah, her kommer han jeg ikke er så stor fan av. Og jeg må nok melde at jeg ikke blir noe større fan av han heller. Og nå i finalen virker han mye mindre inspirert enn han har vært før. Triste greier du.

Låt 4 – Brolle

Sang 3 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Litt Elvis-feeling, og denne karen har like mye sjarm som kongen selv spør du meg. Trygg og grei fremføring så dette kan han nå langt med. Men, selve låten er passe kjedelig da, det skjer for lite i den.

Låt 5 – Linda Bengtzing

Sang 5 – Fremføring 6  – Kostyme 5

Så er vi på schlager-kjøret, men Linda er så sjarmful at dette er mere enn godkjent.  Og så hyggelig at vi får se koristene som har jobbet anonymt og bak scenen frem til nå. Dette er party og gult er kult.

Låt 6 – Nicke Borg

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Deilige melankolske undertoner, men jeg klarer ikke helt å bli fenget av dette. Låten sklir ut i det kjedelige etterhvert. Men, flott dog at slike låter kommer til finalen, men så mye tatovering er ikke pent da.

Låt 7 – Svingfly

Sang 3 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Rap kan være veldig kult, men dette er mere på den masete siden.  Er det meg, eller virker bare de fleste artistene passe likegyldige og uinteresserte.  Skal ikke dette være gøy liksom?

Låt 8 – Sanna Nielsen

Sang 2 – Fremføring 6 – Kostyme 6

En sjarmbombe av dimensjone og synger som en gudinne. Men, kunne du ikke valgt en låt som har en smule originalitet i seg?.  Låten er rett og slett drit-kjedelig og selv ikke Sanna kan lage gull av gråstein.

Låt 9 – The Playtones

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Festlig og fyrrig musikk.  Godt voksne gutter som sjarmerer så godt de kan og de fyrer godt på. I grunn lite å utsette på dette, men kanskje ikke det man forventer som svensk GP-bidrag?

Låt 10 – Eric Saade

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Kanskje kveldens største favoritt. Dette er åleglatt, men Eric er en sjarmbombe av dimensjoner så han knuser nok de andre konkurrentene sine i kveld bokstavelig talt ja.

Som sagt, det spørs hvor spennende dette blir siden sistemann ut virker rimelig overlegen mot de andre 9 konkurrentene. Men, skulle Eric vinne blir fremføringen i Dusseldorf en nedtur i sammenligning med det vi fikk se i kveld. Der må han vise frem alle koristene han bruker og kan ikke ha 6 dansere på scenen. Det skulle han ha tenkt på før.

Men, de skal nå få lov til å motta stemmer først da. Og det er de internasjonale juryene som skal stemme først og en av juryene er fra Norge. Veldig rockete pauseinnslag, den låten de synger der kunne gjerne representer Sverige, beste låten i kveld faktisk.

Oh my god, første 12-er til The Moniker. Så får vi høre at Eric Saade behandles fordi at han har fått glassbrott i øyet. Kanskje slutte med den gimmiken? Men, nå er han tilbake på plass heldigvis. Og Norges 12-er går til Svingfly? Hmm, hvem sitter  i den juryen mon tro?

Det er bare noen få poeng som skiller de 3 øverste Eric, Danny og Sanna. Dette kan bli veldig spennende. Og det nye av året at like mange stemmer som er avgitt av de internasjonale juryene skal gis fra det svenske folket. Og de skal gi stemmer prosentvis. Så dette kan bli veldig tett og hardere kamp om seieren enn jeg i utgangspunktet hadde trodd.

Men, før det hele avgjøres bjudas det på en hardrockversjon av fjorårets svenske bidrag. Grei nok versjon det og den versjonen hadde kanskje også tatt seg til finalen i fjor.

Så skal det avgjøres, dette blir megaspennende. Men, Eric-gutten vant likevel såpass klart at han slo Danny med nesten 50 poeng. Og komponisten Fredrik Kempe skal på sin fjerde Eurovision-tur. Hans låten har en tendens til å komme på 20-plass……. kanskje Eric Saade’s låt Popular skal få Sverige litt høyere opp på resultatlisten.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *