Snart er alle låtene klare

Det nærmer seg med stormskritt påmeldingsfristen for den sangen hvert enkelt land skal delta med i Düsseldorf og dette er siste helgen med finaler. Til uken møtes alle landene til møte og da må de ha låten klar. Neste uke skal også rekkefølgen i semifinalene trekkes + startnummeret til direktekvalifiserte i finalen. Det blir spennende å se hvilket startnummer Norge for i første halvdel av semifinale 1, men er det en låt god betyr startnummeret null og nix og den norske låten er jo god da……

Vel, jeg har lenge hatt Norge som min fremste favoritt, men nå må jeg nok tilstå at Frankrike har skjøvet Stella ned på andreplass på min egen liste. Den flotte operaballaden sunget på korsikansk av Amaury Vassili. Og jammenta ligger både Norge og Frankrike øverst på bettinglistene, så kanskje det blir en fight mellom mine to favorittlåter. Vel, i så tilfelle slår nasjonalfølelsen sterkes inn og jeg vil heie mest på Stella. (Men, hvem kan ikke tenke seg to uker i Paris eller Cannes for den saks skyld…)

Og i morgen skal Sverige endelig velge sin representant. Den beste låten der, «My Heart Is Refusing Me» sunget av Loreen er jo ikke engang i finalen der, så vi får se hva det svenske folket + de 11 internasjonale juryene vil ha for Sverige i år?  Det blir uansett en storslagen finale i Stockholm i morgen, dette er noe svensk TV kan nemlig. Og avstemmingen blir en smule litt mere rettferdig all den tid stemmene fra folket skal fordeles prosentvis og ikke som det er gjort før om årene.

Har også hørt på låtene til årets mest kjente deltagere Dana International fra Israel og Blue fra Storbritannia. Ingen av dem var vel egentlig mesterverk, vil vel putte begge låtene i ordinær-dunken.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *