Pang pang duell….

Så skal åtte låter bli til to som får de siste billettene til den svenske finalen i Stockholm. Mange gode låter og i motsetning til i Norge er det damene som må utkjempe de fleste duellene. Bare en mann mot 7 damebidrag.  Så The Moniker skal få en hard kamp for å komme til finalen mot denne damegjengen ja.

Denne gang gir jeg ett terningkast for mitt inntrykk av hele opptredenen. Og denne gang var forhåndsinnslagene kjempekule. De ber om stemmer tonsatt til an gammel slagere.

Første duell er mellom Jenny Silver mot Love Generation

Jenny Silver 5

Dette er så uoriginalt at det nesten gjør litt vondt. Jenny synger en smule anstrengende, men dette er catchy så det holder. Og damen har sjarme så  det holder og scorer stort hos meg på kjolefronter.  Man leker ikke Melodifestivalen her nei.

Love Generation 3

De synger surt så det holder og det trekker ned ja. Ellers er det søte jenter og selve fremføringen er proffsig som det heter på svensk.  Sexy kostymer og i grunn kul låt, men her er det rett til stemmepedagog for å forbedre stemmene sine.

Jeg holder vel med Jenny Silver her og i kveld er det IKKE lov med SMS-stemmer, litt underlig i grunn da dette kanskje er en fordel for de litt «eldre» låtene så jeg tipper at det blir Jenny som tar dette stikket. Men, jeg tok feil gitt. Vel jenter rens stemmen til neste fremføring.

Andre duell er mellom Loreen og Sara Varga

Loreen 6

Dette er så sinnsykt bra, jeg bare elsker denne melankolske låten 100%. Og Loreen ser ut som en gudinne og synger jammenta som en også. Er det en låt jeg vil skal gå til finalen så er det denne. Og kostymet hennes er også helt toppers. Dette er nok min favoritt blandt alle 32 låtene i år.

Sara Varga 6

Det er jo typisk at to så bra låter må kjempe mot hverandre allerede i første duellrunde. Dette er en kjempedeilig låt og det er en befrielse å se en artist som bare står rett oppned og fremfører en låt. Det fungerer som oftest mye bedre enn et hav av mennesker på scenen.

Selv med toppscore til begge låtene holder jeg alle knappene på Loreen og så får vi se om det svenske publikummet er snill mot meg i kveld da og nei da, ikke denne gangen heller gikk det min vei nei. Men, Sara holder jeg fortsatt med da.

Tredje duell er mellom The Moniker og Linda Pritchard

The Moniker 2

Litt festlig rytme i låter, men der stopper jammenta positiviteten fra min side. Han synger grufult, låten er teit, det han har på seg horribelt fælt og hele fremføringen er håpløs dårlig. Men, jeg skal slutte slakten min positivt, han har sjarme….

Linda Pritchard 5

Nydelig ballade dette og Linda har nesten stemmen til å dra i land en slik ballade. Kunne vel håpet på en enda litt sterkere stemme, men kjære vene hun har stemme så det holder. Typisk oppbygd stor ballade dette og pen kjole på damen også

Jeg holder med Linda ja, men The Moniker fikk veldig god respons i salen så de blir det vel dessverre han som går videre da skulle jeg tro og jeg fikk rett 🙁 , fillern, skal ingen av mine favoritter gå videre i kveld?

Fjerde duell er mellom Shirley’s Angels og Pernilla Andersson

Shirley’s Angels 3

Proffe damer dette og i grunn ingenting å si på selve fremføringen, men her er det låten som er problemet. Uansett hvor mye de vrikker og vrir på seg trøkker de ikke en kul låt ut av seg. Det starter bra, men tar aldri av og det blir mye ull og mye skrik til ingen nytte.

Pernilla Andersson 3

Sånn køntri-pop er vel ikke det jeg setter høyest, men denne låten er ikke halvgærn. Og her er det faktisk en melankolsk undertone og til å være svensk MGP er denne låten faktisk original. Pernilla synger bra og blir min vinner i denne duellen.

Er vel i grunn likegyldig til hvem som går videre, jeg holder vel med Pernilla og da blir det vel til at det svenske folket sender Pernilla. Jøss hva skjer her da?

Slik semifinalene ser ut kan det se ut som om det blir Love Generation og The Moniker som får spillejobb i Stockholm neste helg. Men, det skal stemmes først da.

Love Generation har faktisk hørt på meg og synger en smule bedre denne gangen, men det er småsurt her og der fortsatt.

Sara Varga fremfører sin låt med bravur og er helt klart min favoritt i denne semifinalen, men holder det med min uforbeholdne støtte?

The Moniker traller på sin teite låt i kjent stil og dette går nok rett til finalen er jeg redd ja.

Linda Andersson gjør sitt beste i sin desperate kamp for å få en finalebillett og kanskje svenskene er i køntri-humør i kveld?

Så er det tid for avsløring av vinnerene av semifinalene. Første Stockholmsbillett går til Sara Varga, WOW kjempebra. Og den siste billetten går til The Moniker.  Med, andre ord den neste beste låten i kveld og den dårlisgte gikk videre. Sånn kan det gå.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *